דם טבורי מציל חיים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דם טבורי מציל חיים
"הוולד נוצר מטבורו ומשלח שורשו והילך"  (אבא שאול בברייתא במסכת סוטה).

דם טבורי מציל חייםאחת מפריצות המדע המופלאות ביותר בשנים האחרונות, היא הגילוי המדהים של נפלאות הדם הטבורי. נמצא שדם טבורי יכול להציל חיים של חולים החולים במחלות והפרעות הרות גורל, כגון:

  • לוקמיה (Leukemia ) – מחלת סרטן כרונית וקטלנית, אשר פוגעת בתאי דם המיוצרים על ידי מוח העצם
  • סוגים נוספים של לוקמיה – לוקמיה לימפובלסטית חריפה (ALL), לוקמיה מיאלובלסטית חריפה (AML), לוקמיה מיאלואידית כרונית (CML),לוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL)
  • מחלות גנטיות, מחלות כשל חיסוניות
  • פרקינסון, אלצהיימר
  • פנקוני אנמיה (Fanconi anemia)
  • חולי שיתוק מוחין (cerebral palsy)
  • מחלות חיסוניות נוספות

בימים אלו, נבדקת ונחקרת השפעתו ויעילותו של הדם הטבורי בטיפול במחלות נוספות, כמו:

מהו דם טבורי?

דם טבורי הוא הדם אשר נותר בחבל הטבור ובשלייה לאחר לידת התינוק. הדם הטבורי נחשב למיוחד, יעיל ומציל חיים, כיוון שהוא כולל תאים מיוחדים הנקראים: תאי גזע-תאי אב (stem cell).

תאי גזע הינם תאים פרימיטיביים, ראשוניים, אשר  עדיין לא עברו התמיינות תאית ואין להם עדיין תפקיד מוגדר בגוף האדם, לעומת תאים אחרים אשר להם יש תפקידים מוגדרים, כגון: תאי דם אדומים, תאי עצב, תאי כבד וכדומה.

בגלל שלתאי גזע אין תפקיד מוגדר, השתלתם באנשים חולים, יכול לעזור בריפוי המחלות. תאים אלו בעצם מחליפים את התאים החולים ומתפתחים במקומם לתאים או לרקמות שלהם זקוק הגוף.
לדוגמא: באם אדם חולה בלויקמיה, וישנה פגיעה בתאים הלבנים שלו, תאי הגזע אשר הושתלו בגוף החולה יחליפו את התאים החולים ויתפסו את מקומם ותפקידם.

הליך איסוף ושימור דם טבורי

איסוף ושימור דם טבורי הוא החלטה היכולה להתקבל רק על ידי המשפחה של התינוק. החלטה זו צריכה להיעשות לפני הלידה, כיוון שיש צורך להכין את הכלים המתאימים לשימור הדם. כאשר הורי התינוק מחליטים לשמר את הדם הטבורי בשביל תינוקם או בני משפחתם או בשביל לתרום אותו בעתיד, הם יוצרים קשר עם בנק הדם הטבורי – פרטי או ציבורי, אשר יעזרו להם בביצוע התהליך.

לאחר חיתוך חבל הטבור, נשאב הדם באמצעות מזרק מחבל הטבור ומהשלייה. הדם השאוב נאסף לתוך שקית מיוחדת אשר מכילה בתוכה חומרים נגד קרישת דם. לאחר נכן, הדם הנאסף מועבר, נשמר ומוקפא בתוך המקררים המיוחדים הנמצאים בבנק הדם הפרטי או ציבורי, שם הדם נשמר בחנקן בטמפרטורה של 196 מעלות. להליך איסוף הדם הטבורי אין פגיעות ידועות, למרות היות התהליך פולשני.

בחירת בנק דם טבורי

הבחירה באם להשתמש בבנק דם טבורי פרטי או ציבורי, תלויה ברצונה של המשפחה. דם טבורי הנשמר באופן פרטי מיועד לרוב לשימוש עצמי או לשימוש בתוך המשפחה, בעוד ששימור הדם הטבורי בבנק ציבורי, מיועד לשימוש הכלל.

בישראל קיים בנק דם טבורי ציבורי אחד אשר מנוהל על ידי מגן דוד אדום (מד"א) בסיוע של בית חולים הדסה עין כרם בירושלים . בנוסף, קיימים מספר בנקים פרטיים לדם טבורי, כגון: חברת "קריוסל ישראל", אשר המעבדות שלה  ממוקמות בבית חולים איכילוב, אך יש לה סניפים רבים ברחבי אירופה, או חברת "ביוקורד", טבורית, עובריא,  ארגון "תא לחיים", NMDP ארגון וולונטרי.

דם טבורי יכול להציל חיים בעזרת היכולת המופלאה שלו להפוך להיות כל תא בגוף, לעזור בשיקום, ריפוי ושיחזור תאים, איברים ומערכות שנפגעו וההחלטה על שימורו בעת הלידה עשויה להיות לעיתים הרת גורל.

"אין הקב"ה מכה את ישראל אלא אם כן בורא להם רפואה תחילה"
מסכת מגילה (יג,ב)

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

דילוג לתוכן