יבלת ויראלית: מהן אפשרויות הטיפול ביבלות ויראליות?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

יבלת ויראלית


יבלת ויראלית היא בעיה רפואית, השכיחה בעיקר בקרב ילדים ובני נוער אבל עלולה להופיע גם בגילאים מבוגרים יותר. יבלת ויראליתלמרות שמדובר ביבלות אשר אינן נחשבות למסוכנות, הן דורשות התייחסות ובעיקר זיהוי שלהן, הבנה מהן הפעולות שניתן לעשות על מנת להתגבר עליהן והאם אפשר למנוע מהן לחזור.

כיצד נוצרות יבלות ויראליות?

יבלת ויראלית נוצרת עקב זיהום אשר האשם המרכזי בו הוא וירוס המשתייך למשפחת וירוסי הפפילומה הידועה לשמצה. כאשר הווירוס מופיע בתאי העור והריריות הוא מביא לכך שהם משגשגים, שגשוג אשר המשמעות הפיזית שלו צפויה להיות נגע בולט ולא אסתטי המזכיר לעיתים בצורה שלו כרובית.

למרות שבדרך כלל הבעיה היא אסתטית ותו לא, וחרף העובדה שהווירוס אינו יכול להתפשט לאיברים הפנימיים, כן ייתכן מצב בו הופעה של יבלת בכף הרגל תביא לכאבים בעת הליכה – מה שכמובן מקשה על התפקוד של האדם הסובל מהבעיה.

מהם הגורמים העיקריים להופעת יבלות ויראליות?

כפי שניתן להסיק משמן, יבלות ויראליות הן תוצר של נגיף אשר האדם נחשף אליו. הבעיה היא שאדם הסובל מיבלת שכזו עלול להדביק את סביבתו בקלות יחסית. היבלות עוברות מאדם לאדם דרך המגע, ועל אותו עיקרון עלולות לעבור לאזורים אחרים בגופו של האדם הסובל מהן: חשבו למשל על ילד אשר סובל מיבלת ברגלו, נוגע בה ולאחר מכן בפניו – ועלול לכן להעביר את הזיהום לפנים. כמובן שבאמצעות שמירה על היגיינה אפשר להקטין במידה מסוימת את הסיכויים להידבקות ביבלת הוויראלית, אולם הסיכון עדיין צפוי להיות קיים.

חשוב לציין שלא כל יבלת המופיעה בגוף היא כמובן ויראלית. יבלות בכף הרגל הן נפוצות בכל קנה מידה, והן עלולות להיגרם עקב עיוותים מבניים ברגל, הליכה ממושכת, נשיאה של משאות כבדים ועוד. במקרים מהסוג הזה, ובייחוד כאשר מדובר בבעיה ממושכת, אין מנוס אלא לעבור טיפול היורד לשורש הבעיה בכף הרגל: חיתוך של היבלת (שצריך כמובן להיעשות בצורה עדינה ככל שאפשר), התאמה של מדרסים וכן הלאה.

כיצד ניתן לטפל ביבלת ויראלית?

יש מקרים, בעיקר אצל ילדים, בהם יבלת ויראלית המופיעה על פני העור תעבור מעצמה תוך פרק זמן קצר באופן יחסי. אולם ברוב המקרים כן דרוש פתרון, במיוחד על רקע העובדה שתקופת ההחלמה מיבלות אלה עלולה להיות ממושכת ואף להימשך שנים ספורות. זאת ועוד, יבלות מהסוג הזה עלולות להתפשט בהיעדר טיפול הולם לאזורים אחרים בגוף (וכאמור, גם לעבור מאדם לאדם).

טיפול ביבלת ויראלית נעשה על ידי רופא עור שמתמחה במחלות עור. הרופא עשוי להציע כמה וכמה פתרונות מבין המבחר הדי רחב המוצע להתמודדות עם הבעיה:

  • הטיפול עשוי להתבסס על משחה מקומית הנמחרת על גבי המקום הנגוע, דוגמת חומצה סליצלית.
  • פתרון מקובל נוסף הוא הקפאה של האזור בו מופיעה היבלת באמצעות חנקן נוזלי, מה שמצריך בדרך כלל סדרה של טיפולים על מנת שניתן יהיה להגיע לתוצאות משביעות רצון.
  • דרכי טיפול נוספות הן הזרקה ישירה של חומרים למקום בו מופיעה היבלת.
  • טיפול באמצעות אור כחול.
  • התאמה של תרופות סיסטמיות.
  • טיפולים אלטרנטיביים דוגמת טיפול בהיפנוזה.

חלק מהטיפולים שהזכרנו לבעיה טומנים בחובם תופעות לוואי פוטנציאליות, ולכן יש לבצע את הטיפול בדיוק על פי ההנחיות של רופא העור. יש אנשים המנסים להתמודד עם היבלות באמצעות "תרופות סבתא", אולם ככל הידוע לנו אין ממצאים מוחשיים המעידים על כך שפתרונות מהסוג הזה אכן מוכיחים את עצמם כיעילים.

מקורות:

Viral Warts – DermNet NZ
How to Treat a Wart – Medical News Today

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן