בלי קמח: מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות שקדים לחולי צליאק

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בלי קמח: מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות שקדים לחולי צליאק

בשורות הבאות נחשוף בפניכם מתכונים שטרם ראיתם כמותם מעוגיות שקדים ועד לעוגיות שוקולד צ'יפס, ללא קמח הבריאים לחוליבלי קמח: מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות שקדים לחולי צליאק צליאק. אך בטרם נצלול למתכונים, נספר לכם כי מי שלוקה בצליאק מגלה אלרגיה קשה למאכלים שיש בהם גלוטן, ולאחרונה לא רק חולי צליאק נמנעים מקמח אלא כל מי שרוצה לרזות, מאמץ לחיקו אורח חיים זה.

מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס לחולי צליאק

הלוקים במחלת הצליאק מחויבים שלא לצרוך מזון ללא גלוטן. למרות שכיום הרבה יותר קל למצוא אותם, לא תמיד הם במסגרת התקציב או הטעם האישי. לפיכך אנו מביאים בפניכם מתכון מדהים, שאנו משוכנעים שתתחברו אליו.

המתכון מתאים להכנת בין עשרים לבין עשרים וחמש עוגיות שוקולד צ'יפס בלי גלוטן.

המצרכים הנדרשים הם:
  • מאתיים עד מאתיים וחמישים גרמים של שוקולד צ'יפס.
  • מאה וחמישים גרם של שקדים טחונים, קוקוס טחון או קלוי, שומשום – אפשר להשתמש בכולם, בחלקם או רק באחד מהם.
  • כפית של תמצית וניל.
  • כפית סודה לשתייה.
  • מאה גרמים של חמאת בוטנים טבעית, אפשר להשתמש בחמאת קשיו או שקדים.
  • מעט מלח.
  • מאה גרמים של חמאה שהומסה, או לחלופין שמונים גרם שמן קוקוס שהומס.
  • מאה וחמישים גרם של סוכר, ניתן גם להשתמש בסוכר קוקוס או חום כהה.
איך ממשיכים?
  • יש לחמם מבעוד מועד את תנור האפייה למאה ושמונים מעלות בלבד.
  • הכניסו וערבבו סוכר, קוקוס, מלח וסודה לשתייה לקערה.
  • לאחר שהתערובת הומוגנית מספיק, הוסיפו אליה ביצה, שמן קוקוס, וניל וחמאת בוטנים. עד שהבצק יהיה הומוגני, אל תחדלו לערבב בידיכם.
  • הוסיפו את השוקולד, תוך כדי ערבוב מסיבי.
  • הכינו עיגולים כמו כדורי פינג פונג מן בליל הבצק, ושימו אותם על ניירות אפייה בתבנית.
  • עליכם לאפות את העוגיות בין עשר לבין שתיים עשר דקות, עד להזהבה.

מתכון עוגיות שקדים לחולי צליאק

כל מי שחולה במחלת הצליאק צריך לאכול מאכלים בלי גלוטן. אבל אין זה אומר שצריך להתפשר על הטעם ועל הפריכות.

המתכון מתאים להכנת יותר מחמישים עוגיות שקדים ללא גלוטן

המצרכים הנדרשים הם:
  • בין שתיים לבין שלוש כפות שמן קוקוס או קנולה.
  • קצת יותר ממאה גרמים של שקדים שנטחנו ושקולפו.
  • מאה גרם של מרגרינה או חמאה.
  • כשמונים גרמים קמח תופח חף מגלוטן.
  • עשרה גרמים של סוכר וניל.
  • כמאתיים ושבעים גרמים של קמח קונדיטור.
  • כמאה ושלושים גרמים סוכר.
  • חצי כוס קורנפלור.
איך ממשיכים?
  • יש לנפות ואז לערבב את אבקת האפייה ואת כל סוגי הקמח.
  • תצרפו לבלילה את כל יתר המצרכים, ותערבבו עד שתקבלו בצק רך עטפו הכול על ידי ניילון נצמד, ותקררו כשלושים דקות.
  • תכינו מן הבצק כל מיני גלילים, כאשר כל אחד מהם צריך להיות בעוביים של כסנטימטר אחד, כמו גם באורכים של שישה סנטימטר.
  • הכינו מהבצק בגלילים עוגיות שנראות בצורה של חצי סהר.
  • הניחו את כל העוגיות שהכנתם עד עתה על גבי תבנית אפייה, כאשר תרפדו אותה מבעוד מועד עם נייר אפייה, תוך כדי שמירה של רווח קטן בין עוגייה אחת למשניה.
  • הכניסו את העוגיות לפריג'ידר עם כיסוי, עד לעת האפייה שלהן.
  • כעת, תחממו את תנור האפייה בחום בינוני, שיהיה כמאה ושמונים מעלות.
  • תאפו את העוגיות בתנור האפייה, עד אשר תחלוף כרבע שעה וכאשר תראו במו עיניכם כי העוגיות הזהיבו.
  • עם התקררות העוגיות חצי הסהר שמרו אותן בכלי עם אטימה.

בתאבון!>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן