טיפול אפוסתרפיה לשחרור מכאבים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

לצד כאבי גב, המטרידים אחוז ניכר מקרב הציבור הרחב, ישנם עוד כאבים כרוניים המסבים סבל רב. על פי הסטטיסטיקה העולמית, ניתן להעריך את הסובלים מכאבים עזים במפרקי הברך או הירך ביותר ממיליארד איש. רבים מהם סובלים ממצב כרוני, מתמשך. גם בישראל, כאבים כרוניים כאלה מדירים שינה מעיניהם של אנשים רבים. האם ניתן לשנות את המצב? בהחלט.

במקום התמכרות למשככי כאבים ולמי שלא רוצה להגיע לטיפולי פיזיותרפיה בלתי נגמרים, הומצא פתרון חלופי. מדובר בטכניקה שנקראת "טיפול אפוסתרפיה". ובל נטעה: אין מדובר ברפואה משלימה. זוהי טכניקה מדעית מוכחת, במלוא מובן המילה.

כשכואב, איכות החיים יורדת

כ-10 עד 15 אחוזים מהאוכלוסייה הינם כיום בני גיל הזהב. בגילאים אלה, ולא פעם אף לפני כן, עולה הסבירות לכאבי ברכיים. אך מסתבר כי כאבי ברכיים עלולים להוביל בהמשך לתופעות נוספות, לא רצויות. כגון יציבה כפופה, כאבי גב, דלקות ברכיים ושחיקת סחוס. כאבים שגורמים לצליעה הופכים למעגל קסמים של כאב.

הכאב והדלקת מקשים על הליכה. הולכים פחות או צולעים, נעזרים במקל הליכה והדבר מעצים את תהליכי הדלקת. אין תנועת דם מרובה באזור וכך, הכאבים הופכים לכרוניים ומציקים יותר. ההגבלה בתנועה עולה ואיכות החיים – יורדת.  

טיפול באמצעות נעלי אפוסתרפיה

במידה מסוימת, טיפולי אפוסתרפיה מבוססים על עקרונות מדעיים ופיזיותרפיה. האבחון שלפני הטיפול נעשה על ידי פיזיותרפיסט מומחה. לפני שנאמר על כך כמה מילים, תחילה חשוב להסביר יותר על התוצר, הטיפול עצמו. 

צורת הטיפול הזאת מבוססת על כך שבגלל כאבי הברכיים הכרוניים, השרירים מתרגלים לעבוד בפיצוי. כלומר, עובדים שרירים מסוימים שלטווח הקצר מסוגלים להפחית את הכאב. אך הדבר יוצר צורת הליכה לא נכונה שרק מגדילה את הנזק ואת אי הנוחות (והדלקת שמגיעה). נמצא, כי בעזרת נעליים מסוג מיוחד, אפשר להרגיל את הגוף ולאלץ אותו לקיים תנועה תקינה. מאלצים את הרגל לדרוך באופן נכון יותר, כך שהכאבים פוחתים בד בבד עם התחזקות השרירים התומכים. 

הנעליים הטיפוליות עשויות להיראות במבט ראשון כנעליים מוזרות למדי. הן כוללות מעין כריות תפוחות שמונעות כיווץ שרירים המעצים כאב. הנעליים הללו לא אמורות להחליף את נעלי ההליכה או הריצה הרגילות. כל מטופל מקבל הסבר לגבי אופן השימוש והתדירות. בדרך כלל, אין צורך ביותר מאשר שעה או שעתיים ביום של נעילת הנעליים. 

איך מתאימים את הנעליים להפחתת הכאב

שיטת אפוסתרפיה איננה חדשה. היא ידועה למעלה מעשר שנים. בעת זאת היא הלכה והשתפרה, נעשו מחקרים ונאספו עדויות של מטופלים. כיום, תהליך ההתאמה מבטיח שהתוצאות תושגנה בצורה מאוד מהירה ויעילה. ניתן לשלב את השיטה עם טיפול פיזיותרפיה. אך למען הדיוק, כאשר הטיפול מוכיח את עצמו כיעיל (מה שבדרך כלל קורה) מתברר שכמעט לא צריך טיפול נוסף. ביקור אצל פיזיותרפיסט לעיתים די רחוקות יספיק. 

הטיפול מתאים לאנשים שעברו פציעות ברך וכן לסובלים מדלקת מפרקים ניוונית או מגבלה בטווח התנועה. על מנת שהטיפול יצליח, יש להתאים לכל מטופל או מטופלת נעליים במבנה אישי. מבנה הנעל המיטבי יקבע בהתאם לאופי הכאבים, צורת ההליכה הנוכחית ויתר הסימפטומים (כגון כאבי גב נלווים).

המטופל מגיע לאבחון אצל פיזיותרפיסט הבקיא באפוסתרפיה. בודקים את העומס על הברך והרגל בזמן הליכה, צורת היציבה בזמן תנועה. המטופל מתבקש לציין אילו מגבלות בתנועה הוא חש, עד כמה גדול הכאב, אילו טיפולים קיבל עד כה ועוד. 9 מתוך 10 מטופלים חווים שיפור משמעותי, בתוך זמן קצר להפליא. 

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן