כניסה להיריון למרות השימוש בגלולה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כניסה להריון וגלולות

כניסה להריון וגלולותאם לפני מאה שנים היו אומרים לאישה כי יום אחד ניתן יהיה פשוט לבלוע גלולה קטנה על מנת להימנע מכניסה להיריון, היא לא הייתה מאמינה. מלבד הימנעות מוחלטת מקיום יחסי מין, האפשרות היחידה עבור אישה למנוע כניסה להיריון, הייתה שימוש בעשבי תיבול או שיטות עממיות אחרות, שלא תמיד היו אמינות.

היום, ולמרות עידן הגלולה, כמעט כל ההריונות אשר מתרחשים למרות שהאישה נוטלת אותה, מתרחשים בשל שימוש לרעה בגלולה, או תפוגת התוקף שלה. הדבר נובע בדרך כלל בשל דילוג על גלולות או כאשר אישה אינה מתחילה חפיסה חדשה ביום הנכון. למרות טעויות אלו, אחוז הכניסה להריון של נשים המשתמשות בגלולות הוא פחות מאחד אחוז.

כיצד עובדת הגלולה למניעת הריון?

הגלולה היא פלא של הכימיה המודרנית, היא יעילה ב-99% מהמקרים, ומהווה את אמצעי המניעה הפופולארי ביותר. היא מקובלת מבחינה תרבותית, זולה ואמינה.

ההורמונים והגלולה

קיימים שני סוגים של גלולות למניעת היריון: הגלולות המכילות שילוב של אסטרוגן ופרוגסטין, וגלולות המכילות פרוגסטין בלבד. הגלולות המשולבות יעילות באופן משמעותי יותר מהגלולות המכילות פרוגסטין בלבד. יחד עם זאת, חלק מהנשים אינן מעכלות היטב את הגלולות המשולבות. שני הסוגים של הגלולות זמינים במספר תכונות שונות, והן מכילות תערובות שונות של הורמונים.

הפרוגסטין והאסטרוגן מגבילים את גדילת הזקיקים, ומונעים את שחרור הביצית מהשחלה. תהליך זה ידוע כתקופת "נסיגה". זוהי תגובת הגוף לנסיגת המחזור ההורמונלי הנורמלי. הגופיף הצהוב אינו יכול לגדול, אלא אם כן השחלה הציגה את הביצית. פרוגסטין עשוי אף להקשות על הזרע מלחדור אל החצוצרה באמצעות הפיכתו לריר נרתיקי עבה יותר ופחות חדיר לזרע.

האם ניתן להיכנס להיריון למרות השימוש בגלולה?

התשובה היא כן. הגלולה אינה עוצרת לחלוטין את שחרורם של הורמונים חדשים. זוהי הבחנה חשובה. למרות שהתופעה אינה שכיחה, חלק מהנשים הנוטלות את הגלולה עשויות עדיין לבייץ ולהיכנס להיריון. לרוב, הדבר קורה בשל החמצת גלולה אחת או יותר, התחלת שימוש בחפיסה חדשה ביום הלא נכון, ובמקביל לפעילות מינית.

יש ליטול את הגלולה באופן עקבי וקבוע על מנת לשמור על האיזון הנכון של ההורמונים. בקרב מספר קטן של נשים, ההורמונים אינם תואמים את החומרים הסינטטיים הנמצאים בגלולה והן עדיין נכנסות להיריון. בקרב נשים הנוטלות את הגלולה באופן נכון, שיעור הכניסה להיריון הוא 0.3%. יש להבין כי כל הנשים שונות, ולכן הגלולה עובדת בדרגות שונות של יעילות.

אם לא מופיע דימום, יש לקחת בחשבון את האפשרות של הריון. למרבה המזל, לא מתרחשת פגיעה בעובר אם קיימת חפיפה בין תחילת ההיריון לבין נטילת הגלולה. לדברי מאיו קליניק, קיימות מעט מאוד ראיות לכך שחשיפה להורמונים שאותן מכילות הגלולות, גורמים למומים מולדים. יחד עם זאת, אם ההיריון מתרחש, יש להפסיק עם נטילת הגלולה באופן מיידי ולהתייעץ עם הרופא.

טעות נוספת היא נטילת הגלולה בזמנים שונים ובימים שונים. יש להקפיד על נטילת הגלולה למניעת הריון מידי יום ובאותה שעה. אם הוחמצה גלולה אחת, יש להתייעץ עם הרופא אודות נטילה מאוחרת יותר של הגלולה, או נטילת שתיים ביום שלמחרת. אם גלולה אחת הוחמצה, אין לקבל גלולה חלופית מחברה. הגלולות מכילות נוסחאות שונות, והן עובדות באופן שונה אצל כל אישה.

גלולה למניעת הריון נספגת בזרם הדם בתוך חצי שעה מרגע נטילתה. אם אישה מקיאה אותה בפרק זמן זה, קיים סיכוי שהיא תיכנס להריון אם תקיים יחסי מין מאוחר יותר. הדבר אפשרי גם אם אישה סובלת משלשולים חריפים. במקרה זה, יש להתייעץ עם הרופא. יתכן שיהיה אפשרי ליטול מיד גלולה חדשה לשם גיבוי, ויתכן שיהיה צורך להשתמש בשיטה אחרת למניעת הריון במהלך כל אותו חודש.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן