טבליות הרזיה כלולות בתוך מוצרי ההרזיה הקיימים בשוק.
מבין המוצרים ישנו תה להרזיה ולקבלת אנרגיה, משקאות בריאות והרזיה שנותנים לגוף הרגשת שובע, מדרסים לרגליים שמסייעים בחילוף חומרים, תוספי מזון, מכנסי הרזיה, וכמובן גם טבליות הרזיה שנועדו לספוח שומנים. המוצרים השונים מותאמים לפי הצורך של האדם לפי סוגי דיאטות שונות ולפי מטרתו הייעודית בתהליך ההרזיה.
את טבליות ההרזיה נהוג ליטול בתקופת דיאטה, בה הגוף צורך מזון במידה מופחתת מהרגיל, במטרה להגיע לירידה במשקל. טבליות ההרזיה אינן מהוות תחליף לדיאטה מסודרת או ליצירת הרגלי אכילה נכונים ובריאים, אלא מהוות תוספת למערך התזונה החדש.
כיצד פועלות טבליות ההרזיה?
טבליות ההרזיה מופקות בדרך כלל מצמחים, ששילובם יחד יוצר זירוז של תהליך ההרזיה, זירוז חילוף החומרים והן ממריצות את התאים בגוף. הטבליות גורמות לאדם להרגשת חיוניות, מספקות לגוף תמיכה תזונתית נכונה, שורפות ומפחיתות שומנים, מדכאות תיאבון, מצרות את היקפי המותניים, הבטן, הידיים והרגליים ומגבירות את רמת האנרגיה בגוף.
תופעות לוואי של טבליות ההרזיה
טבליות ההרזיה מופקות מצמחים או מכימיקלים, שיחד עם תחושת דיכוי התיאבון וזירוז הירידה במשקל, עלולות לגרום לתופעות לוואי לא קטנות ואף לעתים קשות במיוחד, כמו כאבי בטן שנגרמים מייד עם נטילת הטבליות, תגובות אלרגיות או הרעלת הכלייה, שהן תופעות בעלות השלכות לעתיד ולטווח ארוך.
חשוב שמוצרי ההרזיה השונים ובתוכם טבליות ההרזיה יהיו איכותיים ושלא יכילו רעלנים שמזיקים לבריאות, אחרת הם עלולים לגרום לתופעות לוואי נוספות כמו ריח רע הנודף מנקבוביות העור או לשיהוקים תמידיים.
סכנות בשימוש בטבליות הרזיה
בניגוד מוחלט למוצרי בריאות– אותם כדאי לצרוך, ישנן טבליות שמורכבות מערבוב חומרים אשר מהווים סכנה למשתמש, החל מפגיעה בכבד ועד למקרי מוות, עקב פגיעות בלב ובאיברים אחרים בגוף. ישנן טבליות שהרכבן עלול לגרום לשינויים במצבי רוח ואף לדיכאונות. לפני נטילת הטבליות מומלץ לבדוק היטב מה מכילה כל טבליה ולהתייעץ עם גורם רפואי מוסמך בכדי למנוע סכנות בריאותיות.
הקשר בין הכדורים ולחץ דם
טבליות הרזיה מסויימות עלולות לגרום לעלייה בלחץ הדם ולדפיקות לב מואצות, דבר שמסכן מאוד את חולי הלב ואת האנשים שסובלים מלחץ דם גבוה. כמו כן טמפרטורת הגוף עשויה להשתנות, לעתים הידיים, הבטן , הרגליים והפנים יהיו חמות ולעתים קרות, ובנוסף האדם הנוטל את טבליות ההרזיה שמשפיעות לו על לחץ הדם, עשוי לחוש בחולשה ובעייפות רבה בזמנים שונים במהלך היום.
האם יש צורך במרשם לטבליות הרזיה?
ישנן טבליות שמצריכות מרשם, כמו תרופות נוגדות תיאבון, וישנן טבליות שניתנות לרכישה ללא מרשם רופא. על אף האפשרות של רכישה ללא מרשם, ישנם מקרים בהם אדם הנוטל טבליות הרזיה חייב במרשם רופא:
- כאשר אינדקס מסת הגוף- BMI היא מעל 30 ולאדם יש נטייה גדולה להשמנה.
- כאשר אינדקס מסת הגוף- BMI היא מעל 27 והאדם סובל מלחץ דם גבוה או מסוכרת ועקב כך נטייתו להשמנה היא רבה.
סוגים של מצורי הרזיה
כיום קיימים בשוק תוספי מזון וטבליות הרזיה. רצוי לשלב אותם יחד עם דיאטה ולהיוועץ קודם לכן עם תזונאי מוסמך. ישנם סוגים רבים מאוד של מוצרי הרזיה המוצעים לשימוש והם נעים מטבליות הרזיה, דרך משקאות, תוספי מזון, חגורות חיטוב ועד לפרטי לבוש מרזים ושורפי שומנים.
למי מיועדות טבליות ההרזיה?
השימוש בטבליות ההרזיה מיועד לכל האנשים שמעוניינים להצר את היקפם, לאנשים שלא מצליחים להוריד ממשקל גופם ולאנשים בעלי עודף משקל, שחשים כי אינם יכולים לפתור את הבעיה רק בדרך של דיאטה וספורט, אלא זקוקים לעזרה של גורם ממריץ הרזיה.
>