כאבים בירך

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כאבים בירךהם נחשבים לתופעה שכיחה מאד, ובעיקר בקרב נשים, אך יחד עם זאת, הם מטרידים מאד, מציקים מאד ויכולים גם להשפיע על ההתנהלות היום יומית באופן משמעותי. כאבים בירך יכולים להופיע בדרגות חומרה שונות, ובמקרים מסוימים, להיות מלווים גם בכאבים באזורים נוספים בגוף, כמו הגב התחתון למשל.

בדרך כלל, לאחר הופעתם, פונים לרופא אורטופד, כדי לבצע אבחון מקיף ולאתר את מקור הבעיה, הסיבה לכאב, כשלעיתים קשה מאד לאבחן מהם הגורמים לכך.

רקע

כאבים בירך הם כאבים הנגרמים מסיבות שונות, שברובן קשורות לגב. בשל הקשר ההדוק שבין שני אזורים אלה, צורת הטיפול כוללת התייחסות לאזורים עצמם יחד, ובהתאם למידת חומרת הכאב והתסמינים הנוספים, הנלווים לו. מיקום הנזק בירך, סוג הרקמה שנפגעה וגם חומרת הנזק, כל אלה משפיעים על אופי הטיפול המוצע לסובל מהכאב, שיכול להיות ניתוחי, תרופתי או אלטרנטיבי, כמו, למשל, טיפול באמצעות גלי הלם. הכאבים בירך יכולים להופיע בעוצמות ובתדירויות שונות. הם יכולים להיות שטחיים וקצרים, או עמוקים וממושכים. הם יכולים לגרום למוגבלות משמעותית בתנועה וגם לנפיחות בפרק הירך.

גורמים ותסמינים נלווים

הסיבות לכאבים בירך קשורות לרוב בשינויים ניווניים החלים במפרק הירך עצמו, המלווים בחריקות וברעשים בעת הנעתו. במקרים מסוימים מדובר בפגיעה עצבית, המלווה בתחושה של נימול וגם הרדמות של הרגל, בין אם חלק ממנה או כולה. ישנם מצבים שבהם מחלות למיניהן, הקשורות לכלי הדם, גורמות לכאבי רגליים, לרבות כאבים בירך. גם רמות גבוהות של שומנים בדם יכולות לגרום לכך וגם עישון וחוסר פעילות גופנית.

אבחון

אבחון הסיבות שבגינן הופיע הכאב בירך כולל התייחסות להיסטוריה הרפואית של האישה, להיסטוריה המשפחתית שלה וגם לאופי הכאב עצמו. הרופא בודק האם היא סובלת ממחלות שונות, כמו סוכרת, דלקות פרקים או בעיות מבניות הקשורות לראש הירך. הוא מנסה לאתר את מיקומו המדויק של הכאב, לעמוד על סוגו ועל עצמתו ולראות מה מחמיר אותו ומה מקל עליו.

האבחון ממשיך בבדיקה פיזית, במהלכה מנסה הרופא לשחזר מולה החולה את הכאב ולאמוד את מידת חומרתו וכן חומרת הפגיעה עצמה. המטופלת נדרש לעמוד, ללכת ולבצע תנועות שונות כדי לבדוק את טווח תנועת הרגל ובמקרים מסוימים היא נשלחת לבדיקות נוירולוגיות ובדיקות אורטופדיות שונות. במידת הצורך, מבצעים גם בדיקות הדמיה, כמו צילומי רנטגן או MRI  וגם בדיקות מעבדה.

טיפול

הטיפול המוצע כיום לנשים, הסובלות מכאבים בירך, מתייחס לסיבות שבגינן הופיע הכאב, למיקומו המדויק וגם למידת חומרתו. במקרים מסוימים מוצעים לה מדרסים, המשפרים את ההליכה, מונעים נפילות ומאפשרים יציבה טובה ונכונה יותר.

דיאטה מאוזנת, העוזרת בירידה במשקל, יכולה גם היא לפתור בעיית הכאב ואת היווצרות דלקות הפרקים הניווניות. במידה והסיבה לכאב קשורה לגב, כפי שקורה אצל 10 אחוז מהסובלים והסובלות מכך, יוצעו מספר טיפולים שונים, כמו שימוש במכשיר אולטרה סאונד, תרגילי מתיחות לחיזוק העצב הסיאטי ושריר הפסיפורמיס וגם תרגילי יציבות המסייעים בכך. במקרים קשים ומורכבים יותר, יוצע הליך ניתוחי, אם כי מדובר במצבים נדירים יחסית.

חשוב לדעת

כאבים בירך יכולים להופיע בדרגות חומרה שונות, כאמור, ופעמים רבות הם עשויים להיות קשים מנשוא. לאחר הופעתם מומלץ לפנות בהקדם אל הרופא המטפל כדי לבחון את הסיבה שבגללם הופיעו ולשקול אפשרויות טיפול שונות בהתאם. מומלץ לבחון כמה סוגים שונים של טיפולים, המוצעים לסובלות ולסובלים מכאבים בירך ולשקול גם אפשרות לשלב בין כמה מהם, ובמיוחד כשמדובר בטיפולים משלימים, טיפולים אלטרנטיביים.

 

אולי יעניין אותך גם:

ניתוח החלפת ירך: באילו נסיבות מחליפים ירך? ומה קורה במהלך הניתוח?

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן