לפני שיוצאים לטיול, כדאי לזכור שלא רק בגדים צריכים לארוז ולא רק כובע, משקפי שמש, קרם הגנה וכיוצא באלה. חשוב לא פחות, לזכור לארוז כמה וכמה תרופות. מה כדאי לקחת ומדוע?
בשורות הבאות ריכזנו עבורכם את כל המידע שצריך לדעת על תרופות לטיולים וגם הכנו לכם רשימה מלאה של תרופות מומלצות לטיולים בסוף הכתבה.
יצאתם לטיול בארץ או בחו"ל? אל תשכחו לארוז בתרמיל ערכת עזרה ראשונה
עשרות אלפי אנשים יוצאים לטיולים בארץ, בעונת החגים. מספר היוצאים לחו"ל לימים מספר, נמצא בעליה מתמדת. אבל גם הטיול שתוכנן בקפידה ייהרס כליל אם נחוש ברע ולא תהיה תרופה בהישג יד. בבית, אם חשים ברע, צינון, כאב בטן או כל התסמינים של וירוס או התקררות ישחררו אותנו מנוכחותם המעיקה בזכות ארון תרופות ביתי. וגם אם חסרה בבית תרופה כזאת או אחרת, אין בעיה, יש בתי מרקחת פעילים. הזמינות של בתי מרקחת ברחבי הארץ טובה עד טובה מאוד. אבל התמונה משתנה כאשר יוצאים לטיול. אנו כמובן מאחלים בריאות שלימה בזמן הנסיעה, בארץ או בחו"ל, אך אם יוצאים לכמה ימים, כדאי תמיד לנקוט זהירות. רשימת התרופות שתארזו יכולה להפריד בין טיול מוצלח לבין סיוט מתמשך.
אם החום עולה? קחו אקמול, אופטלגין ודומיהם
מחלות חום יכולות לנבוע מכל מיני סיבות, ולא רק חיידק או ווירוס. כמו כן, עייפות, מאמץ יתר, התייבשות, בהחלט יכולים להחליש את הגוף ולחשוף אותו למחלות תוך תחושה של חום וצמרמורת. בדרך כלל, עליה זמנית בחום איננה מסוכנת. אך בזמן טיול, כדאי שתמיד יהיה בהישג יד פתרון. שימו בתיק אקמול, משככי כאבים או כל תרופה אחרת שעוזרת לכם להוריד את החום בזמן צינון, שפעת או מחלה אחרת. היו ערים במקביל, לסיכוני ההתייבשות, בפרט אם במקביל סובלים משלשול. חשוב להקפיד על שתיית מים ולהפחית מאמץ.
עבור אלרגיות ובחילות – הצטיידו בתרופות המתאימות
בזמן טיסה, תוך כדי הפלגה אך לפעמים גם בזמן נסיעה במכונית, עלולה לתקוף בחילה. זו תופעה שגוברת בזמן עייפות והיא יכולה להוציא את כל החשק ליהנות בטיול, למשך שעות. טוב, אם כן, להצטייד בתרופות נגד בחילות. לרשותכם תרופות עם מרשם או בלי מרשם. ואל תשכחו גם תרופות נגד אלרגיות.
מי צריך אף סתום או גרון דואב באמצע המסלול? שימו בתיק תרופות אף, אוזן גרון
גרון כואב או אף סתום עוד לא הרגו אף אחד. אבל את אי הנעימות הזאת אפשר לחסוך בעזרת טבליות מציצה לגרון או תרופות לשחרור אף סתום. יש בנמצא גם טבליות שמטפלות בשלל תסמינים – הן הורדת חום והן הקלה לגודש באף.
לטייל בכיף, בלי כאבי בטן וללא קלקולי קיבה
מיחושים במערכת העיכול, עצירות, כאבי בטן או שלשולים – אלה הם מן הסימפטומים הכי נפוצים תוך כדי טיולים. אך כמה שהם נפוצים, הם גם מטרידים. בין הסיבות לתופעות הללו ניתן לציין הרעלות מזון, אכילת מזונות שאין מורגלים בהם, אי שמירה על היגיינה מספקת ועוד. לרוב, הסימפטומים הללו לא מצביעים על מצב מסוכן במיוחד. אך אי הנוחות רבה. מלבד ההמלצה לאכול רק במקומות מסודרים והיגייניים או הרתחת מים במדינות מתפתחות, כדאי להצטייד בתרופות מתאימות. תרופות לטיפול בכאבי בטן ותרופות נגד שלשול צריכים לתפוס מקום של כבוד במזוודה או בתיק הטיולים שלכם. אם כאבי הבטן אינם עוברים ויש גם חום וסימפטומים נוספים, חשוב למהר ולהיבדק.
טסים ליעד אקזוטי בחו"ל? התייעצו עם רופאים מומחים במרפאות מטיילים
באם אתם עומדים לצאת למדינה אקזוטית, אל תסתפקו בתרופות הרגילות ואף לא בתרופות המרשם (אם אתם זקוקים לכך). הקדימו לפקוד את מרפאת המטיילים הסמוכה למקום מגוריכם. שם יוכל לחסן אתכם, בהתאם למדינת היעד. מחלות כמו דלקת כבד נגיפית, מלריה או קדחת דנגי, כלבת או צהבת – חיסונים יכולים לשמור עליכם בריאים!. קראו עוד: על חיסונים לחו"ל.
רשימת תרופות מומלצות לטיול:
• חום – דקסמול, אקומול, אופטלגין
• עצירות – פגלקס גרנולות או נורמלקס
• שלשולים – קלבטן, אימודיום, סטופיט
• בחילות והקאות – טרבמין
• התקררות – דקסמול קולד, אקומול צינון, נוסידקס, נורופן, קולדקס
• כאבי גרון – למוסין, קלגרון, סטרפסילס
• מניעת עקיצות יתושים – סנו די
• הקלה על עקיצות יתושים וגרד – פנסטיל ג'ל
• גוש באף – אוטריווין, אלרין, ויבורסיל
• פצעים – פולידין, יוד, בפנטן
• דלקות – וולטרן ג'ל, פלדן ג'ל, בן גיי, אקסיפן, סוויס רליף ספריי
• אלרגיה – לורסטין, לורטדין, אלרג'י, היסטזין
• צרבת – ויטה-קל, טאמס, מאלוקס פלוס
• בעיות אוזניות – אוטידין, אנסתטיק
• עיניים מגורות – וי-זולין, סטילה
בנוסף, כדי לארוז גם: פלסטרים, תחבושת גזה, מדחום, אלכוג'ל, צמר גפן ומוצרי הגנה מהשמש.
>