מחלת אמפיאמה (ממגלת)

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אמפיאמהאמפיאמה, שמקור שמה מגיעה מיוונית –Empyein , היא תהליך הצטברות ונוזל בבית החזה, או במקומות אחרים בגוף, כמו כיס המרה למשל, מה שקורה לעתים רחוקות מאד. תופעה זו עשויה להתרחש בכל גיל, אך שכיחה יותר בקרב חולים מבוגרים, שמצבם הבריאותי הכללי ירוד.

מגוון גורמים שונים

הסיבות העיקריות להופעת אמפיאמה בבית החזה יכולות להיות למשל ניתוחים בבית החזה,  כריתת אונה או כריתת ריאה לאחר סרטן, ניתוחי ושט, ניתוחי חניכיים, ניתוחי פה ולסת לאחר מחלות חניכיים וגם ניתוח להסרת שקדים – עשויים  לגרום לתופעה זו. במקרים אחרים, הצטברות של נוזל פאראפנימוני, כתוצאה מדלקת ריאות או מחלה ממארת או גידול שפירי בריאה גורמים להצטברות של נוזל ומוגלה.

פגיעות חודרות בבית החזה יכולות גם הן לגרום לכך וגם פעולות חודרניות כמו למשל דיקור הנעשה באמצעות מחט חדה לצורך אבחון נוזל הצדר. גוף זר שנמצא בדרכי הנשימה יכול לגרום להצטברות של נוזל ומוגלה, קרע של הוושט בין אם בשל פעולה חודרנית שגרמה לכך או באופן עצמוני וגם מורסה באזור הריאות או מתחת לסרעפת.

גורמי סיכון של מחלות – מספר מחלות מגבירות את הסיכון להופעת האמפיאמה. למשל, מחלות ריאה ולב, גידולים שונים וגם סוכרת, וכן צריכת אלכוהול וסמים ותרופות הגורמות לדיכוי המערכת החיסונית. חיידקים מסוימים מקושרים גם הם לתופעה עצמה, כמו למשל, פטריות, אמבות, שחפת ומיקופלסמה.

תסמינים – התסמינים הנלווים לתופעה זו יכולים להיות: קושי בנשימה, שיעול יבש, צמרמורות, חום גבוה, הזעת יתר ובעיקר בלילה, הזעת יתר בשאר שעות היום, חוסר תיאבון וירידה במשקל, חולשה, כיח מוגלתי בריח לא נעים וכאבים באזור בית החזה המגברים בזמן נשימה עמוקה.

מספר גישות אבחון – הרופא מתייחס תחילה להיסטוריה הרפואית של המטופל ומבצע בדיקה גופנית מקיפה. צילומי חזה הם חלק מהאבחון וגם בדיקה ביוכימית של נוזל בית החזה. CT של בית החזה הוא בדיקה נוספת שמבצעים וגם בחינת מספר התאים הלבנים בנוזל בית החזה וצבע הכיח.

טיפולים משולבים

הטיפול המוצע כיום לסובלים מהבעיה משלב, בדרך כלל, בין תרופות לניתוח. התרופות הנקבעות לסובלים מאמפיאמה הן תרופות אנטיביוטיות, הניתנות דרך הווריד. הניתוח, המוצע אף הוא, כולל ריקון הנוזל שהצטבר בבית החזה וסגירת החלל המזוהם.

ריקון הנוזל מבוצע באמצעות אחת מתוך כמה דרכים. האפשרות הראשונה היא התקנת מספר נקזים או נזק אחד בין הצלעות, האפשרות השנייה היא החדרה של חומרים ממיסי קרישים בתדירות יומיומית, האפשרות השלישית היא החדרת אנטיביוטיקה והאפשרות הרביעית היא שאיבה מתמדת של הנוזל.

חשוב לדעת! כדי לקבל את הפתרון הטוב ביותר קיימת חשיבות רבה מאד לאבחון מוקדם ככל שניתן. אבחון מוקדם וזיהוי מיקומו המדויק של הנוזל בבית החזה מאפשרים את הוצאתו בצורה יעילה וטוב יותר וכך גם הטיפול האנטיביוטי הניתן למטופל.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן