דלקת העפעפיים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת עפעפיים

דלקת עפעפייםדלקת העפעפיים היא מחלת עיניים נפוצה ביותר, אשר מתבטאת בגירוי של העפעפיים הנגרם ממגוון רחב של סיבות, החל מאלרגיה וזיהום ועד לגירוי, או סרטן העור.

בדרך כלל, מהווה דלקת זו מטרד, אך היא מגיבה היטב לטיפול.

תסמיני דלקת עפעפיים

הדלקת גורמת בדרך כלל לתסמינים של גרוד בעיניים, גירוי, תחושת צריבה, ותחושה כי "יש משהו בעיניים". לעיתים קרובות מורגש יובש בעיניים. מרכיבי עדשות מגע אינם יכולים להשתמש בעדשות עד לאחר הטיפול בדלקת, היות והן מהוות מטרד.

הראייה בדרך כלל אינה נפגמת עם דלקת העפעפיים, אך לעיתים קרובות מטשטשת את הראייה שכבת דמעות. במקרים של דלקת חמורה, חווה הסובל מהדלקת אדמומיות על העפעפיים, חום, קילוף, עפעפיים בעלות קווי קרום, ריסים דבוקות ונפיחות.

לעיתים מופיע על העפעפיים נוזל צהוב או ירוק, אשר גורם להידבקות העפעפיים, במיוחד בבוקר, אך התסמינים הנפוצים ביותר הם התפתחות כתמים יבשים, ייצור דמעות מוגבר ומטריד, וקשקשי עור על הקרקפת והגבות. במקרים נדירים, דלקת העפעפיים היא כרונית ועלולה לגרום לנזקים בדרגות שונות של חומרה, אשר מהווה השפעה שלילית משמעותית על הראייה.

הגורמים לדלקת עפעפיים

דלקת זו עלולה להיגרם באמצעות חיידקים, אלרגיות, גידולים, תנאים סביבתיים, או שהיא עשויה להיות קשורה לניסטגמוס או למחלות מערכתיות. לעתים נגרמת האלרגיה באמצעות גירוי סביבתי, לדוגמה, חומרים כימיים במקום העבודה, או באמצעות תרופות שונות. אנשים רבים סובלים מאלרגיה זו לאחר חשיפה לבעלי חיים, בעיקר כלבים או חתולים. לעיתים נגרמת האלרגיה בעקבות מצבים רפואיים מערכתיים, או סרטן העור מסוגים שונים.

אבחון ובדיקות

רופא העיניים מאבחן את דלקת העפעפיים לאחר בדיקת ההיסטוריה הרפואית ובדיקה זהירה של העיניים והעפעפיים. לאחר בדיקת העפעפיים, בדרך כלל מבוצעת בדיקת ראייה באמצעות מנורה מיקרוסקופית.

מחלות אחרות עלולות להשפיע על העפעפיים, ולכן חלק מהאבחון עשוי להתמקד בחלקים אחרים של הגוף, כמו גם בדיקת התרופות אותן נוטל המטופל, כגון תרופות נוגדות דיכאון, טיפול כימותרפיה, וחקירה אודות חומרים בסביבת העבודה, כולל חשיפה לחומרים כימיים.

לעיתים ייטול הרופא תרביות, באמצעות ניקוי ההפרשות ושליחתן למעבדה על מנת לאתר אורגניזמים פרטניים. בדיקה זו מבוצעת בדרך כלל במקרים של זיהומים אשר אינם מגיבים לטיפול תרופתי שגרתי.

אם חושד הרופא כי דלקת העפעפיים קשורה או נגרמת בעקבות מחלה מערכתית, הוא יבצע אבחון מקיף יותר, לאחר התייעצות עם הרופא המשפחתי של המטופל. במקרים מסוימים, תתבצע גם בדיקת אלרגיה.

טיפול בדלקת עפעפיים

רופא העיניים ירשום בדרך כלל אנטיביוטיקה אם הוא מאמין כי הדלקת מדבקת. במקרים בהם הדלקת גורמת לטשטוש ראייה, הוא ירשום טיפות עיניים או משחות, על מנת לנקות את הדלקת במהירות.

במקרים אחרים טיפות אנטיביוטיות או משחות אשר מכילות קורטיזון, יעילות לטיפול. במקרים אלו, רושם הרופא את המשחות לתקופות קצרות, היות והן עלולות לגרום לגלאוקומה בקרב אנשים רגישים. לעולם אין ליטול תרופות לטיפול בדלקת עפעפיים, ללא פיקוח של רופא עיניים.

לאחרונה החלה התעניינות בשימוש באומגה 3, חומצות שומן בצורת גלולה, לשם טיפול בעיניים יבשות.

בדרך כלל, וכקו הטיפול הראשוני והמומלץ ביותר על מנת לטפל בעיניים באופן שוטף ולמנוע את הדלקת יש להקפיד על היגיינה נאותה של העיניים והעפעפיים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן