טכיקרדיה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מומי לב כחלוניים

טכיקרדיהטכיקרדיה היא מצב קצב לב שאינו סדיר, המצריך במקרים מסוימים בדיקה רפואית ואבחון מעמיק. בעיה זו מוגדרת בהתאם למספר הפעימות העולה על מאה פעימות בדקה, כשמדובר באדם בוגר מעל לגיל 15.

הסיבות לטכיקרדיה יכולות להיות רבות ומגוונות ומשתנות בין מטופל אחד למשנהו. הטיפול, במקרים כאלה, נקבע תוך התייחסות לסיבה שבגינה הופיעה הבעיה ותוך בחינת ההיסטוריה הרפואית של המטופל.

טכיקרדיה: בעיה נפוצה של קצב לב מהיר או לא סדיר

מספר פעימות הלב יכול להגיע בין ארבע מאות עד שש מאות פעימות בדקה בזמן מנוחה, בהשוואה למצב תקין שבו מספר הפעימות בקרב מבוגרים הוא מאה פעימות בממוצע בדקה ואצל ילדים הוא 150 פעימות בדקה בזמן מנוחה.

הבעייתיות בקצב מהיר ולא סדיר היא שבמצב כזה הלב אינו מסוגל הלב להזרים לאיברים בצורה תקינה ויעילה לאיברים דם עשיר בחמצן, מה שעשוי להוביל לשורה של בעיות נוספות.

טכיקרדיה: תוצאת מצבים בריאותיים שונים

במקרים מסוימים היא מופיעה לאור לחץ דם גבוה. במקרים אחרים היא יכולה להופיע בשל מחלות כגון טרשת עורקים, אי ספיקת כליות, גידולים בלב או מחלות לב, מחלת שריר הלב, או מחלה הקשורה למסתם הלב.

מחלות נוספות ובעיות בריאותיות אחרות, שיכולות גם הן לגרום למצב של טכיקרדיה, הן מחלות ריאה, מחלות בבלוטת התריס, צריכת אלכוהול מוגברת, שימוש בסמים או צריכת כמויות מופרזות של קפאין.

תסמינים – משתנים בין אדם אחד למשנהו. לעיתים יופיע תסמין אחד אולם לרוב מופיעים תסמינים רבים הכוללים קוצר נשימה, סחרחורות, תחושת עילפון, התעלפויות, חולשה פיזית המופיעה באופן פתאומי ותחושת רפרוף בחזה.

אבחון – מבוצע תוך התייחסות להיסטוריה הרפואית של המטופל ולמצבו הבריאותי באופן כללי וגם על ידי תשאול. במקביל מבצעים בדיקת א.ק.ג ובדיקת ולטר, העוקבת אחר פעילות הלב ומתעדת אותו. בנוסף, ניתן לאבחן את התופעה גם בעזרת בדיקה גופנית מקיפה.

טיפול בטכיקרדיה

המטרה העיקרית של הטיפול היא האטת קצב פעימות הלב והקטנת הסיכונים. הטיפול כולל הזרקת תרופות לשחזור קצב הלב למצב נורמאלי ובמקרים מסוימים שוק חשמלי כדי לייצר את קצב הלב.

היות ובחלק מהמקרים טיפול תרופתי אינו יעיל, תוצע אפשרות טיפולית נוספת הכוללת צריבה מונחית, במהלכה  נצרב נתיב ההולכה שגרם לשינויים בקצב הלב. הליך זה נחשב לבעל סיכויי הצלחה גבוהים מאד, העומדים על בין תשעים למאת האחוזים

חשוב לדעת!

ניתן להפחית את הסיכוי לסבול מתופעה זו על ידי שמירה על משקל גוף תקין, שילוב של פעילות גופנית ביום יום, אכילה מאוזנת ונכונה, הימנעות מעישון וצריכת אלכוהול בכמות מבוקרת ובמתינות, הימנעות מסמים וגם הפחתת השימוש בקפאין.

מומלץ לצרוך כמה שפחות תרופות, הניתנות ללא מרשם רופא, ובמיוחד כאלו המכילות חומרים ממריצים. במידה וישנה מחלת לב ברקע, חשוב להיות במעקב רפואי שוטף ולטפל בה כנדרש.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן