מחסור במגנזיום: ממה צריך להיזהר?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תוספי מזון - צריכים ויטמינים?תסמיני מחסור במגנזיום עשויים לכלול התכווצויות שרירים, טיקים בפנים, בעיות שינה וכאב כרוני. לכן מומלץ לוודא צריכת מגנזיום נאותה טרם התרחשות סימני המחסור.

אבל איך אתה יכול לדעת אם אתה מקבל מספיק מגנזיום בתזונה? מחקרים שעקבו אחר צריכת המגנזיום הממוצעת באוכלוסייה, מצביעים על סיכוי טוב שחסר לך מגנזיום.

האם יש לי מספיק מגנזיום?

אחת השיטות להערכת מצב המגנזיום היא פשוט להתייעץ עם הרופא לגבי בדיקת מגנזיום מפורטת. אך הערכת מגנזיום מתבצעת בדרך כלל באמצעות בדיקות דם והן עשויות להטעות.

אחוז אחד בלבד של המגנזיום בגוף מאותר בבדיקות דם, ושלושה אחוזים נמצאים בסרום הדם, ולכן בדיקות דם קליניות אינן מסוגלות לזהות מחסור במגנזיום.

אז מה עושים? למרבה המזל, ניתן לקבוע את רמת הצריכה פשוט באמצעות התבוננות על אורח החיים ומעקב אחר סימנים מסוימים המאותתים על רמות מגנזיום נמוכות.

סוכר מזוקק: אפס מגנזיום מצד אחד והפרשה דרך הכליות מצד שני

תהליך ייצור סוכר מזוקק מסיר לחלוטין את תוכן המגנזיום ולכן רוב המאכלים המתוקים המעובדים נחשבים ל"אנטי מזינים". בצריכת ועיכול חומרים אלו, מתרחש אובדן מגנזיום.

היות ותזונה בריאה דורשת צריכת ויטמינים ומינרלים לשליטה על תהליך העיכול, חשוב לבחור מזונות "המשיבים" לגוף חומרים מזינים חיוניים.

מתח רגשי או הליך רפואי גדול כגון ניתוח

מתח פיזי ורגשי עשוי להיות הגורם למחסור במגנזיום, במצב המגביר את תגובת הלחץ והחמרת הבעיה. מחקרים מצאו שאדרנלין וקורטיזון, תוצרי לוואי של תגובת "הילחם או ברח" הקשורה ללחץ וחרדה, נקשרו עם ירידה ברמה של 0.4 במגנזיום.

היות ומצבים מלחיצים דורשים שימוש מוגבר של הגוף במגנזיום, מצבים אלו עלולים להוביל לחוסר, כולל צורות פסיכולוגיות ופיזיות של מתח, כגון ניתוח, כוויות ומחלות כרוניות.

האם אתה שותה קפה, תה או משקאות המכילים קפאין מדי יום?

רמות מגנזיום נשלטות בגוף בחלקן הגדול על ידי הכליות, המסננות להפרשת עודף מגנזיום ומינרלים אחרים. אך קפאין גורם לכליות לשחרר מגנזיום נוסף ללא קשר למצב הגוף.

אם אתה שותה משקאות המכילים קפאין, כגון קפה, תה ומשקאות ממותקים מוגזים באופן  קבוע, הסיכון לחוסר מגנזיום גובר.

האם אתה נוטל תוספי סידן ללא מגנזיום?

מחקרים הראו שכשצריכת המגנזיום נמוכה, תוספי סידן עשויים להפחית את ספיגת המגנזיום ושימורם. בעוד שתוספי סידן עשויים להשפיע לרעה על רמות המגנזיום, תוספי מגנזיום משפרים את השימוש בסידן.

למרות שדיווחים מדעיים רבים מציעים לקחת סידן ומגנזיום ביחס של 1:2, נתון זה שרירותי במידה רבה. יחס אידיאלי לכל אדם משתנה בהתאם למצב בריאותו הנוכחי, כמו גם גורמי סיכון לחוסר. אך מספר חוקרים תומכים כיום ביחס של 1:1 סידן למגנזיום, לתמיכה משופרת בעצמות וסיכון מופחת למחלות.

נתון זה נובע מהראיות המדעיות המוגברות המצביעות על מחסור נרחב במגנזיום באוכלוסיה, ומחששות לגבי סיכון הסתיידות העורקים, כאשר מחסור במגנזיום נצמד לצריכת סידן גבוהה.

תסמינים נוירו סקולריים: התכווצויות שרירים, פיברומיאלגיה או טיקים – סימנים קלאסיים למחסור במגנזיום

הרפיית שרירים מתאפשרת עם צריכת מגנזיום, ובלעדיו השרירים יהיו במצב מתמיד של התכווצות. סידן, לעומת זאת, מאותת לשרירים להתכווץ. מינרלים אלו הם שני צדדים של מטבע פיזיולוגי, והם מורכבים מפעולות מנוגדות, אך מתפקדים כצוות.

בדיקות קליניות לתנועות שרירים שאינן רצוניות מצביעות על חוסר סידן או מגנזיום, או שניהם. מחסור במגנזיום עשוי להיראות כמו מחסור בסידן בבדיקות, ואחת ההמלצות הראשונות עם קבלת תוצאות בדיקות סידן נמוכות, היא תוספת מגנזיום.

האם אתה שותה משקאות מוגזים באופן קבוע?רוב המשקאות המוגזים הממותקים הכהים מכילים פוספטים. חומרים אלו גורמים לצבירת מגנזיום במערכת העיכול, בעיבוד שאינו זמין לגוף. אז גם אם אתה מקפיד על תזונה מאוזנת, שתיית משקה מוגז ממותק עם הארוחות גורמת לשטיפת המגנזיום מהגוף.

נטילת תרופות משתנות, תרופות לב, תרופות אסטמה, גלולות למניעת הריון או טיפול באסטרוגן – השפעות תרופות מסוימות הוכחו בהפחתת רמות המגנזיום בגוף באמצעות הגדלת אובדן מגנזיום דרך הפרשתו באמצעות הכליות.

האם אתה חווה אחד מהמצבים הכוללים חרדה, היפראקטיביות ובעיות שינה? תסמינים אלו עשויים להוות סימנים נוירולוגיים של מחסור במגנזיום. צריכה הולמת של מגנזיום הכרחית למוליך עצבי וקשורה אף עם חוסר איזון אלקטרוליטים המשפיעים על מערכת העצבים. מחסור במגנזיום קשור גם לשינויי אישיות ולעיתים לדיכאון.

אלכוהול משפיע על רמות המגנזיום בגוף כמו חומרים משתנים – מחקרים קליניים מצאו שמחסור במגנזיום אותר בקרב שלושים אחוזים מהאלכוהוליסטים. צריכת אלכוהול מוגברת תורמת אף להפחתת יעילות תפקוד מערכת העיכול, כמו גם מחסור בוויטמין D, העשויים לתרום לרמות מגנזיום נמוכות.

האם ענית בחיוב לכל השאלות ואתה מבוגר בגיל 55 ומעלה?

מבוגרים פגיעים במיוחד למצב מחסור במגנזיום. מחקרים הוכיחו שהזדקנות, מתח ומחלות תורמים להגדלת צרכי המגנזיום, אך רוב המבוגרים לוקחים פחות מגנזיום ממקורות מזון, בהשוואה לצריכה בגילאים צעירים יותר.

בנוסף, מטבוליזם של מגנזיום יעיל פחות בגילאים מבוגרים, כשהשינויים במערכת העיכול והכליות גורמים למבוגרים לספוג פחות מגנזיום.

אם אתה בגיל 55 ומעלה ומפגין סימנים או תסמינים הקשורים למחסור במגנזיום, חשוב במיוחד שתפעל לשיפור צריכת המגנזיום.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן