מחקרים בתאי גזע של בעלי חיים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחקרים בתאי גזע של בעלי חיים

מחקרים בתאי גזע של בעלי חייםנושא ניסויים בבעלי חיים הינו שנוי במחלוקת, יש לו מצדדים ומתנגדים רבים, אך התועלת הנובעת ממחקר מסוג זה כבר אינה מוטלת בספק. ניסויים בבעלי חיים הוכיחו שניתן בעזרת תאי גזע לשקם רקמות פגועות בבני אדם ולהבריא איברים פגועים.

תחום זה הפך לתקווה הרפואית לעתיד ומושקעים בו סכומי עתק ומשאבים למחקר ההולך ומתקדם.

מדענים ותסביך אלוהים

אלו תאים שעדיין לא עברו התמיינות. הם אינם מוגדרים או משויכים כתא ספציפי בגוף, כך שניתן להפוך אותם לכל סוג תא הדרוש להחלפת תאים פגועים. ההתנגדות למחקר בתחום נובעת ממסורות עתיקות ודתיות, לצד הרצון לשמר את ערכי המוסר ולצמצם את התערבות האדם בטבע.

כיום מחקרים בתאי גזע נפוצים יותר וכוללים יותר מדינות בהן ישראל, ההתנגדות להם הולכת ומצטמצמת ככל שמתגלה התרומה והיתרונות הבריאותיים הטמונים בהם. הפחד שמדענים ייקחו לעצמם את מקום האלוהים בטבע הוא הגורם לחשש, אך מגמה זו נחלשת  מול המצדדים.

שימוש בתאי גזע פותח אפשרויות שבעבר נחשבו לדמיוניות וכוללות טיפול בבעיות וכשלים גופניים, הכנת מאגר חלפים לאיברים, ושיבוטים וייצור גזעים נטולי פגמים.

בניין מארס

בירת הרפואה החדשנית, שעיקר ומרכז מחקרה הם תאי הגזע, היא טורונטו בקנדה. חברות רבות מהמובילות בתחום עוסקות במחקרים וכוללת מעבדות מתקדמות, כוח אדם מיומן ויזמים המוכנים להשקיע הון כדי לשווק את תרופות העתיד של האנושות.

טורונטו היא חממה להתפתחות ענף המחקר בתאי גזע. בניין מארס בעיר משלב גורמים מעולם הרפואה המתאחדים במקום אחד, כולל, רופאים, אנשי עסקים, עורכי דין ותלמידים, שהמטרה המשותפת שלהם היא קידום תעשייה זו, כל אחד בתחומו.

ההכנסות הנצברות מתשלומי השכירות מנווטות להשקעות במיזמים, שטחי פעילות וסדרי גודל של העסקאות הנחתמות תחת קורת גג זו אדירים.

התמקדות בחקר הלב

התחום המוביל במחקר בתאי הגזע נוגע לרפואת הלב ונמצא בשלבים מתקדמים שיהפכו לבשורה בתחום בעתיד הקרוב. הלב הוא איבר מורכב המספק איכות חיים והנתונים אודות דחיית שתלים ומחסור בתורמים יוצרים מגבלות בטיפול במחלות לב המהוות אחד מגורמי המוות המרכזיים בעולם המערבי.

בעיות בתפקוד הלב דוגמת אירוע לבבי מתבטאות בהפיכת רקמה בריאה וחיה לרקמה שאינה פעילה ובעלת מבנה צלקת, כך שחלק זה של הלב אינו מתפקד ומהווה מעמסה הגורמת לירידה בפעילותו.

מהלך הניסויים

ניסויים בהחדרת תאי גזע לרקמה הפגועה הניבו תוצאות חיוביות של שיקום הרקמות הפגועות ואף החלמה מלאה. המחקר החל באמצעות ניסויים בעכברים ומשהתקדם עבר גם לחזירי ים, כשהתוצאות בשני המקרים היו טובות וכעת הוחלט על מעבר לניסויים בחזירים, שגודל הלב שלהם דומה לזה של האדם והוא מזכיר גם בפעולתו את הלב האנושי.

המחקר אמור להימשך כארבע עד חמש שנים עד שניתן יהיה לעבור לשלב של בדיקת התוצאות ויישום המסקנות על בני אדם כך שהטיפול באוכלוסייה הזקוקה לטיפולים למחלות לב יתאפשר בכל מקרה רק בעוד מספר שנים.

אבל העתיד כבר כאן – השילוב שבין קידמה רפואית וטכנולוגית אמור להביא את האנושות לפתחו של עידן חדש ועדיין המחקרים וההישגים מצביעים כי אנו יודעים עדיין מעט מאוד על גוף האדם, אולם בתחום זה העתיד כבר מתהווה ואנו למדים כי הפוטנציאל הטמון בתאים שלנו עצום.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן