תוסף תזונה כורכומין – טוב לבריאות שלכם!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תוסף תזונה כורכומיןכורכומין הוא המרכיב הפעיל המרכזי בצמח הכורכום, צמח רב שנתי ממשפחת הזנגביליים. את הכורכומין מפיקים מקנה השורש של הצמח, שצבעו כתום וקליפתו חומה. משורש הצמח מכינים את התבלין כורכום המשמש לתיבול מאכלים רבים מספור, אך במאמר זה נתמקד בכורכומין הנמכר כתוסף מזון, לאחר שעבר מיצוי מהצמח ובסגולות התרפויטיות שלו ולא בשימושים הקולינריים של הצמח.

כבר לפני קרוב לארבעת אלפים שנה הופיעו עדויות ליעילות השימוש בכורכום ברפואה ההודית המסורתית כשבעת העתיקה נהוג היה להשתמש בכורכום באופן נרחב לטיפול בבעיות במערכת העיכול, בכבד, במערכת השתן, בעור ועוד. כיום לעומת זאת עיקר המחקר הנסוב סביב הכורכומין מתמקד בתחום האונקולוגי.

התכונות האנטי סרטניות של הכורכומין

כבר לפני יותר משלושים שנה הדגימו במחקרים מעבדתיים את ההשפעה נוגדת הסרטן של הכורכומין, כשבין היתר הדגימו החוקרים כי הכורכומין מעכב שגשוג של מגוון שורות תאים סרטניים ואף גורם למוות תאי כשהוא בא במגע עם תאים המתחלקים בצורה לא תקינה. בין היתר נמצא כי כורכומין גורם למוות תאי בתאי סרטן הריאות מסוג H520.

לאחר שהסגולות האנטי סרטניות של הכורכומין נחקרו במחקרי מעבדה, המשיכו לחקור את החומר במחקרים שבוצעו בבעלי חיים וגם בשלב הזה התגלו ממצאים מעודדים בנוגע לסגולותיו המיוחדות. כך לדוגמה נמצא כי כורכומין עיכב בצורה משמעותית התפתחות של פוליפים בעכברים טרנסגניים המפתחים אדנומות במעי הגס. האפקט המגן מפני סרטן הריאות נצפה גם בניסויים שבוצעו בעכברים, שכן נמצא שהכורכומין מעכב תהליכים קרצינוגניים הנגרמים כתוצאה מעישון.

בשנים האחרונות, לאחר שיעילותו של החומר בתחום האונקולוגי אוששה במחקרים שבוצעו במבחנה ולאחר מכן במחקרים שבוצעו בבעלי חיים, המשיכו החוקרים לבחון את השפעת החומר על בני אדם. בעשרות מחקרים מסוג זה, שנערכו על חולים אונקולוגיים, נמצא שהכורכומין מעצים הן את יעילות הטיפול הקרינתי והן את יעילות הטיפול הכימותרפי במגוון רחב של מסלולים ביוכימיים בהם לא נעסוק במאמר זה.

הודות לכך שהכורכומין מעצים את היעילות של הטיפולים השונים הניתנים לחולים אונקולוגיים, הרי שהדבר מאפשר לתת לחולים מינונים נמוכים יותר מהטיפולים השונים וכך להפחית את ההשפעות הטוקסיות המסוכנות שלהם.

הסגולות האנטי אייג'ינג של הכורכומין

צבעו העז והעשיר של הכורכומין מרמז על כך שמדובר בחומר בעל נוגדי חמצון רבים. נוגדי החמצון שבכרוכומין מנטרלים את הפעילות המזיקה של הרדיקלים החופשיים וכך מאטים את תהליכי ההזדקנות הטבעיים, בדגש על תהליכי ההזדקנות המתרחשים ברקמת העור. בהקשר זה יש לציין כי הכורכומין מסייע לטיפול במחלות עור כרוניות כמו לדוגמה פסוריאזיס, אסטמה של העור ואקזמה וכן מסייע לטיפול בהתפרצויות אלרגיה הבאות לידי ביטוי בתופעות עוריות שונות.

כורכומין כחומר הפועל נגד מצבים דלקתיים

הפעילות של הכורכומין לעיכוב של מנגנונים דלקתיים מסוגים שונים תועדה באלפי פרסומים ומחקרים מדעיים בעשורים האחרונים. בין היתר נמצא כי הכורכומין מסוגל לעכב ציטוקינים, פרוסטגלנדינים וכן אנזימים מתווכי דלקת כמו לדוגמא: Tumor necrosis factor, Nitric oxide, interferon-inducible protein ועוד.

ההשפעה של כורכומין על דמנציה ואלצהיימר

מעניין לדעת כי במספר מחקרים נמצא כי הכורכומין הינו בעל השפעה מגנה על כלי דם מפני הצטברות של פלקים עמילואידים. נראה כי המרכיב מצליח לעכב הן את ההיווצרות של העמילואיד והן את ההצטברות של המשקעים וההתקבצות שלהם.

השפעה אנטי פטרייתית

לסיום נציין כי נמצא שהכורכומין, בדומה לרכיבים נוספים שניתן למצוא בכורכום, הינו בעל השפעה אנטי פטרייתית. בין היתר נמצא כי המרכיב יעיל במיוחד נגד הפטריות הבאות:Ersiphe graminis, Puccinia recondite, Rhizoctonia solani ועוד.>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן