פרכוסי חום בקרב פעוטות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פרכוסי חום בקרב פעוטות

כמעט כל הורה שעבר זאת, יוכל להעיד שמדובר באחד הרגעים המלחיצים שהוא חווה: הילד עובר פרכוס חום, הופךפרכוסי חום בקרב פעוטות מנותק מהסביבה וחווה תסמינים שלוקחים הורים רבים למחוזות של הנורא מכול. בפועל, פרכוס חום הוא מצב שמלבד העלייה של ממד הלחץ אצל ההורים, לא אמור להוות סכנה עבור הילד. הנה כל מה שחשוב שתדעו עליו ועל דרך ההתמודדות איתו.

מהו פרכוס חום? ובאילו נסיבות הוא קורה?

הסיבה לפרכוס חום היא גירוי חשמלי מבוח, שנגרם עקב עלייה משמעותית או פתאומית בחום הגוף של הילד. הפרכוס מלווה בתנועות בלתי רצוניות של הגפיים, בהקשחה של השרירים ובחלק גדול מהמקרים בגלגול עיניים, בהוצאת ריר מהפה, בהכחלה של העור או באיבוד שליטה על הסוגרים. במהלך הפרכוס הילד נהיה למעשה מנותק באופן כמעט מלא מהסביבה המקיפה אותו.

נהוג להבחין בין שני סוגים של פרכוסי חום. פרכוס החום הפשוט נמשך פרק זמן של פחות מרבע שעה, והוא יופיע בדרך כלל פעם אחת בלבד, בזמן שהילד חווה מחלת חום (ברוב המקרים ביום הראשון של המחלה). הוא אמור להיות מלווה בתנועות כיוון והרפיה קצביות של חלק משרירי הגוף. פרכוס חום מורכב יהיה ארוך יותר ועלול לטמון בחובו תנועות מוקדיות של השרירים בגוף. הוא עלול להופיע פעם אחר פעם במהלך מחלות חום, ובמקרים קיצוניים לגרום לנזק נוירולוגי קצר או ארוך טווח אצל הילד.

Do: כיצד יש לנהוג במקרה שהילד חווה פרכוס חום?

למרות שהורה שהילד שלו חווה פרכוס חום עלול להרגיש כאילו השמיים נופלים עליו, וחרף התסמינים המאוד מאיימים, בפועל צריך לזכור שהרוב המוחלט של פרכוסי החום אינם כוללים סכנה מסוימת לבריאותו של הילד (כאמור, פרכוסי חום מורכבים וממושכים במיוחד עשויים כן לדרוש ביקור אצל רופא או גיחה למיון).

על ההורה לבצע כמה פעולות די פשוטות במהלך פרכוס החום. החשש העיקרי הוא מהקאה של הילד במקרה בו הוא יקיא במהלך הפרכוס, כמו גם מחסימה של מעבר האוויר על ידי הלשון, ולכן חשוב להשכיב אותו על צדו. בהמשך לכך יש להשכיב את הילד במקום מוגן, הרחק מחפצים חדים שהוא עלול להיתקל בהם.

מבחינה מעשית חשוב ליצור קשר עם מגן דוד אדום במהלך פרכוס החום הראשון של הילד, או כאשר מדובר בפרכוס ממושך באופן יחסי. בכל המקרים רצוי לגשת לרופא מטפל לאחר הפרכוס. במקרה בו הפרכוס מופיע בתינוקות מתחת לגיל שנה, וכשלא יודעים באופן מלא את הסיבה לעליית החום, יש לגשת עם התינוק לבדיקת דם ולניקור מתני, במטרה לראות האם הוא סובל מדלקת קרום המוח. כאשר הילד הוא מעל גיל שנה וחווה פרכוס פשוט, יש לטפל בו עד סיום הפרכוס, לאחר מכן לתת לו תרופה להפחתת חום ולגשת לרופא.

Don't do: מאילו פעולות חשוב להימנע מהן?

יש כמה טעויות נפוצות שהורים עלולים לבצע במהלך פרכוס חום, שרק מסכנות את הילד שלהם. אסור בתכלית האיסור לפתוח את הפה של הילד החווה פרכוס, וגם לא להכניס אותו לאמבטיה במים קרים – הדבר עלול לגרום לצניחה פתאומית של טמפרטורת הגוף, שהיא סכנה בפני עצמה. מה שכן ניתן ומומלץ לעשות הוא להפשיט את הילד ולהשתמש במגבת לחה על מנת לקרר את גופו בצורה מבוקרת יותר.

מכיוון שגם פרכוס קצר עלול להיראות להורים כמו נצח, ומכיוון שלפרק הזמן של הפרכוס יש השפעה על ההגדרה שלו וההתייחסות אליו, רצוי שההורה יעקוב אחר משך הפרכוס. את המידע הזה הוא יוכל להעביר לאנשי מד"א או מאוחר מכן, לרופא המטפל.
ההמלצה העיקרית שאפשר לתת לכם היא לנסות להישאר רגועים, ככל שניתן, למרות שזה עלול להיות קשה בפעם הראשונה שחווים פרכוס חום (ויש שיגידו גם שבכל פרכוס שכזה).

מקורות ולקריאה נוספת:
Febrile Seizures – NHS
Febrile Seizures (For Parents) – KidsHealth

אולי יעניין אותך גם:

 >

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן