שירותי סיעוד

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שירותי סיעוד

חוק סיעוד  – קבלת טיפול סיעודי

חוק סיעוד נועד לאפשר לקשישים השוהים בביתם לקבל עזרה בפעולות היום- יום או השגחה במידת הצורך  וזאת ככחלק מפרויקט קהילה תומכת במטרה להעניק לבני גילשירותי סיעוד הזהב עזרה, במטרה שיוכלו להישאר בביתם ובסביבה המוכרת להם ולהמשיך להיות חלק מהקהילה.

עם זאת גמלת הסיעוד ניתנת גם לקשישים השוהים בבית דיור מוגן או בבית אבות שאינם מוכרים כמוסד סיעודי.

גמלת סיעוד מעניקה לקשישים שירותים שונים המאפשרים להם להמשיך בניהול חייהם, לסייע בחלק מפעולות היום- יומיות ובניהול משק הבית.

גמלת הסיעוד ניתנת לקשישים הנמצאים העומדים במספר תנאים: גיל פרישה (גברים 67, נשים 64). על הקשיש לעמוד במבחן תלות הבודק את מידת העזרה לה זקוק הקשיש או מידת ההשגחה שלה זקוק הקשיש. הגמלה ניתנת על ידי המוסד לביטוח לאומי.

במבחן התלות נבדקים גם שליטה מוטורית של הקשיש, התמצאות במרחב והיסטוריה רפואית של הקשיש כגון מחלות, נפילות.

תנאי נוסף הוא עמידה במבחן הכנסות  ואי קבלת קצבה אחרת מטעם הביטוח הלאומי או משרד האוצר בשל נכות אחרת. שקלול הנתונים הנ"ל יקבעו את סך הגמלה שהקשיש יקבל.

ישנם שתי רמות של גמלת סיעוד האחת עומדת על 93% גמלה וניתנת לקשישים הזקוקים לעזרה בחלק מפעולות היום- יום או זקוקים להשגחה חלקית. וגמלה בשיעור של 150% מהקצבה וניתנת לקשישים  הזקוקים לעזרת הזולת בכל הפעולות או בהשגחה מתמדת.

גמלת סיעוד

גמלת סיעוד היא גמלה בעין ולא בכסף, המשמעות היא שהקשיש הזכאי לשירותים השונים מקבל אותם מחברות הסיעוד השונות. מתוך סל השירותים ניתן לקבוע יחד אילו שירותים יינתנו לקשיש.

קשיש הזכאי לגמלה יוכל לקבל סיוע של מטפלת סיעודית בבית או במוסד בו הוא שוהה. המטפל או המטפלת יסייעו לקשיש בפעולות היום- יומיות (הלבשה, רחצה, אכילה, ניידות וסיוע בעבודות הבית כגון סידור הבית) או השגחה על הקשיש.

קשישים יכולים לבחור להגיע למרכז יום לקשישים, במהלך היום במרכזי היום הקשישים יקבלו סיוע ברחצה והלבשה, טיפולי פיזיותרפיה, תעסוקה וחברה. קשישים יוכלו לבחור בשירותים אחרים כגון התקנת משדר מצוקה בבית, שירותי כביסה או אספקה של מוצרי ספיגה חד פעמיים. ניתן לבקש השתתפות בעלות עובד זר סיעודי.

מידע על אפשרויות סיעוד שונות ניתן למצוא בפורטל הסיעוד nursing

ערעור על החלטת הוועדה

ישנם מקרים בהם בעת המבחן הקשיש מתבייש במצבו ומשתדל לעשות את הפעולות המתבקשות, גם כאשר מצבו הפיזי מקשה עליו לעשות את הפעולות ללא עזרה, או מקרים של חולי דמנציה המסוגלים לבצע את הפעולות אך אינם מסוגלים לקבל החלטות לגבי מצבם או לדאוג למצבם באופן שוטף ביום- יום.

כתוצאה מכך הבקשה לקבלת גמלת סיוע נידחת. במקרים אלו ניתן לערער על ההחלטה. יש להגיש את הבקשה לבית הדין לענייני עבודה. ניתן לקבל סיוע משפטי חינם בנושא הגשת הבקשה בלשכות הסיוע המשפטי.

במידה ויש החמרה במצב של הקשיש ניתן להגיש בקשה לבדיקה מחודשת, על פי תוצאות הבדיקה יוחלט על  הגדלת שעות הסיוע. כמוכן המוסד לביטוח לאומי עורך מדי פעם בדיקות חוזרות, במטרה להתאים את הגמלה מחדש למצבו של הקשיש.

עובד סיעודי זר

העסקת עובד זר ניתנת לקשישים הזכאים לגמלת סיעוד. קשישים המעוניינים להעסיק עובד זר סיעודי נדרשים תחילה לפנות למשרד התעשייה, המסחר והתעסוקה לבקשת היתר להעסקת עובד זר. לאחר קבלת האישור יש לפנות  למשרד הפנים להסדרת אשרת הכניסה של העובד לארץ.

גמלת הסיעוד  מסייעת בחלק מהסכום הנדרש להעסקת העובד הזר. חברות סיעוד רבות מספקות את השירות, ניתן לפנות לחברות כוח אדם על מנת להסתייע בהם בהליך הבקשה להעסקת עובד זר סיעודי.

חלק גדול מהעובדים הסיעודיים עוברים הכשרה המתאימה לטיפול בקשישים ורבים אחרים הינם בעלי ניסיון בתחום. ניתן לבחור להביא עובד סיעודי זר או לבחור ממאגר העובדים הנמצאים בארץ.

העסקת העובד הזר אינה מוגבלת בשנים, אך מדי שנה יש לחדש את אשרת השהייה בארץ. תוקף ההיתר השהייה מוארך אוטומטית ללא צורך בבקשה כאשר הקשיש מעל גיל 85.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן