ניתוח הקטנת חזה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ניתוח הקטנת חזה

ניתוח הקטנת חזהפעמיים רבות נשאלת השאלה מהו היופי האידיאלי? האם חזה גדול ושופע? האם חזה קטן ופרופורציונאלי?

התשובה לכך היא אינה חד משמעית, כיוון שהיופי הוא בעייני המתבונן. למרות שהטרנד האופנתי השולט בשנים האחרונות הוא הגדלת חזה, עדיין נשים אחדות מעוניינות דווקא לבצע הקטנת חזה ולא תמיד מסיבות של יופי.

מרבית הנשים העוברות ניתוח הקטנת חזה, עושות זאת בשל בעיה בריאותית או פיזית אשר נוצרה עקב תופעות החזה הגדול, שגרם להן לכאבי גב, הפרעות נשימה, הליכה לא יציבה, פטרת כרונית בקיפולי השד, כאבי צוואר, עקמת עמוד השדרה, חזה גדול נפול וכואב, קושי בלבצע פעילות ספורטיביות מסוימות, כגון: ריצה או קפיצה.

כמו כן, נערות צעירות בעלות חזה גדול סובלות יותר מחוסר בטחון עצמי, הטרדות מגברים בעקבות גודל החזה שלהן וכדומה.

הפתרון לבעיות הפיזיות ולבעיות הנפשיות כתוצאה מחזה גדול  הוא ניתוח הקטנת חזה. ניתוח הקטנת חזה הינו פרוצדורה כירורגית המבוצעת בבית חולים או מרפאות פרטיות על ידי מנתח פלסטי מומחה, מנוסה ובעל הכשרה ורישיון עבודה ממשרד הבריאות.

חושבת על ניתוח להקטנת החזה?

כאשר אישה מחליטה שהיא מעוניינת לעבור ניתוח הקטנת חזה, היא קודם כל צריכה למצוא את המנתח ובית החולים או המרפאה העוסקים ברישיון משרד הבריאות. כמו כן, חשוב מאוד למצוא מנתח פלסטי בעל ניסיון בתחום ניתוחי הקטנת חזה.

מומלץ לקבל המלצות מחברות או מכרות שכבר עברו ניתוח זה או מכירות את עבודתו של המנתח. הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה ולרוב עורך כארבע שעות.

לאחר שהאישה הורדמה, כורת המנתח את רקמת השומן מסביב לשד וחלק מרקמת השד, ובמקרים בהם היו לאישה לפני שתלי סיליקון, אזי שתלי הסיליקון מוצאים מהחזה.

לאחר הוצאת הרקמות המיותרות, המנתח מתאים את העור והפטמה בפרופורציה מתאימה לשטח ונפח רקמת השד החדשה, תפירת החתכים וסגירתם בעזרת תפרים רגילים או תפרים נמסים.

במרבית המקרים, תחובר לשד צינורית ניקוז במטרה להוציא את ההפשרות והדם. לאחר הניתוח, תצטרך האישה להיות עם תחבושות על החזה מספר ימים ולמרוח משחה אנטיביוטית על תפרים למניעת זיהומים ודלקות.

לאחר מספר ימים יוסרו התחבושות והתפרים יוסרו לאחר כ-3 שבועות. האישה תצטרך ללבוש חזיית ספורט מיוחדת ולהימנע בשבוע הראשון שלאחר הניתוח מפעילות ספורטיביות. יש להימנע ממגע בחזה במשך שישה שבועות.

סיכונים ותופעות הלוואי

כמו בכל ניתוח, גם בניתוח להקטנת החזה קיימים סיכונים שונים:

  • חוסר סימטריה בין השדיים.
  • דלקות וזיהומים.
  • חוסר יכולת להניק.
  • צלקות נראות לעין.
  • עור השדיים יבש.
  • נפיחות.
  • אובדן תחושה בפטמה.
  • דימום (תופעה נדירה).
  • כאב בחזה (בעיקר בווסת הראשונה).

חשוב לציין, שלפני בחירת תאריך הניתוח, על האישה לעבור מספר בדיקות רפואיות על מנת לראות שאין לה בעיה בריאותית העלולה לסכן אותה בשעת הניתוח.

כמו כן, לפני הניתוח תתבקש האישה לעבור בדיקה ממוגרפיה (צילום רנטגן של החזה), לשמור על תפריט תזונה מאוזן ובריא ולהימנע משתיית אלכוהול ועישון כמספר שבועות לפני מועד הניתוח.

ניתוחי הקטנות חזה – לא רק לנשים

גם גברים זקוקים לעיתים לניתוחי הקטנת חזה, עקב תופעת חזה נשי העלולה לגרום להם אי נעימות ובושה.

התופעה הידועה בשם: גניקומסטיה, עלולה להופיע בשל השמנת יתר, שינוי ברמות ההורמונים, מחלות (תסמונת קושינג), מצב פיזיולוגי, נורמאלי בגיל הינקות או הבגרות ומחלות גנטיות (תסמונת דאון).

סיבות נוספות לביצוע גניקומסטיה הן חוסר סימטריה בין שני השדיים, גברים שעסקו בפיתוח גוף מקצועי, צריכה מרובה של אלכוהול וסמים, שימוש בסטרואידים, גידולים (שפירים או ממאירים), הפרעות בתפקוד כבד, תופעות לוואי הנגרמות בשל שימוש בתרופות מסוימות. (לדוגמא: תרופות פסיכיאטריות).

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן