אורח החיים המודרני המאלץ אותנו לשבת שעות רבות גורם להגברת לחצים תוך דיסקיאלים עד פי 13 לעומת מצבי שכיבה כך שלצערנו רוב האוכלוסייה סובלת או תסבול בשלב זה או אחר מבעיות הקשורות לחוליות הגב והצוואר.
בכדי לרפא מצבים אלו מבלי להיכנס לפעולות פולשניות כמו ניתוחים כירורגים פותחה שיטת הכירופרקטיקה.
כירופרקטיקה מסייעת גם במקרים של כאבי ראש כרוניים כמו מיגרנות. שיטת הטיפול היא אבחון המצבים הגורמים ללחצים עצביים ותיקונם.
שיטות הטיפול מתאימות גם לנשים בהריון, לאוכלוסיית גיל הזהב, לספורטאים ולאנשים העומדים לפני ניתוחים או נמצאים בתהליכי שיקום מניתוח. טיפול כירופרקטי אינו מטפל בשברים או מצבי שיתוק למיניהם.
רקע
כירופרקטיקה היא שיטת טיפול בת למעלה מ-100 שנה המיועדת לשמירה ו"תיקון" של עמוד השדרה ובעיות עצביות הקשורות לכך. השיטה פותחה ע"י דניאל דיוויד פאלמר- קנדי שחי בארצות הברית שהסיק כי קיים קשר בין עמוד השדרה לבין מחלות שונות. פאלמר הקדיש את חייו לפיתוח שיטת הכירופרקטיקה שמשמעותה היא: טיפול בעזרת הידיים.
טיפולים כירופרקטיים מסייעים בהקניית תנועתיות בריאה ונכונה לחוליות באופן המשפיע בצורה חיובית על תפקוד מערכת העצבים. שיטת הטיפול אינה חודרנית וכוללת סדרה של מניפולציות והתעמלות מתקנת.
כירופרקטיקה היא אינה מדע מדויק , אך נדרשות כ-7 שנות לימוד על מנת להפוך לאיש מקצוע בתחום. כירופרקטור לומד תחילה מדעי רפואה כלליים ומתמחה באנטומיה, פיזיולוגיה פתולוגיה ואבחון רדיולוגי של מערכת העצבים ובעיות בעמוד השדרה.
בנוסף לכך עובר הכירופרקטור שנת התמחות במסגרת בית חולים או מרפאות אוניברסיטאיות בה הוא עורך כ 250 טיפולים/אבחונים. בתום תקופת ההתמחות, מקבל הכירופרקטור תעודת דוקטור לכירופרקטיקה.
הרעיון העומד מאחורי שיטת טיפול זו היא ההבנה כי היקום בנוי עפי עקרונות דומים המצויים בכל בחומרים. ביקום תמיד שוררת הרמוניה אשר משמרת את קיומו. ההרמוניה בנויה מסדרות של חוקים שחלים גם על יצורים חיים והא למעשה תמצית הפעולות הפיזליוגויות שלנו. החוקים הללו ממוקמים אצל בני האדם במוח ומועברים לגוף באמצעות מערכת העצבים.
כל בעיה או הפרעה למהלך התקין של האותות למערכת העצבים נגרמת כנראה מבעיות בעמוד השדרה. סטייה מינורית של חוליה יכולה להיות מלווה בבעיה חמורה שתנועתיות מפרק זה או אחר וכדומה.
המדע שעומד מאחורי הכירופרקטיקה מדבר על מחלות הנגרמות מלחצים המופעלים על העצב כתוצאה מתזוזה לא נכונה של חוליה. הכירופרקט מזהה את החוליות "הנודדות" ומחזירן למקום. כך נמנעת הפגיעה השדרתית והמפרק חוזר למצבו הבריא.
כירופרקטיקה – כיצד מתבצע הטיפול?
באמצעות הנעת הידיים באופן עדין ומהיר על גבי הגב- תנועות אלו מחוללות תיקונים במקומות שדרתיים בעיתיים. בנוסף , שוכב המטופל על מיטה מיוחדת ועובר סדרת מתיחות המסייעות לחוליות לנוע ולשוב למקומן הנכון.
מה שמנחה את המטפלים הוא מציאת שורש הבעיה. כלומר לא נלחמים בסימפטומים אלא מנסים למצוא את הטריגר להתפרצותם. אם יש לכם למשל כאב צוואר מתמשך וכרוני, ינסה הכירטופרקטור להסיר את הלחץ החולייתי מהצוואר ולא ירשום לכם כדורים לשיכוך כאבים. הדבר נכון גם למצבים מורכבים כמו פריצת דיסק.
במהלך הטיפול מאזנים את עמוד השדרה, מאפשרים תנועת מפרקים אופטימאלית ומונעים מצבים של "תת נקיעה שדרתי" המאפיין אות אוכלוסיית הספורטאים.
מדוע הפך הטיפול הכירופרקטי לפופולארי?
מספר סיבות הביאו לפופולאריות השיטה, ראשית אפקטיביות הטיפול. הטיפול הוכיח עצמו כיעיל למגוון רב של בעיות, שנית מדובר בהליך טבעי ללא פעולות פולשניות, שיטת הטיפול בטוחה במיוחד עד כי ניתן להשתמש בה לפתרון בעיות הקיימות כבר אצל תינוקות רכים. אין לטיפול כירופרקטי תופעות לוואי פרט לתופעות חיוביות כמו עלייה הרמת האנרגיה, שיפור קואורדינציה וועוד.
>