פסיכולוגיה הינו תחום העוסק בחקר הנפש, ההתנהגות והתפיסה. מדעי הפסיכולוגיה עוסקים בחקר החוקיות בהתנהגות האנושית. ההתנהגות האדם מקורה במערכת חוקים, הבנת החוקים תאפשר לנבא התנהגות של יחידים בעתיד. להלן מידע בנושא לימודי פסיכולוגיה בשיתוף אתר מענה
סוגי התמחויות
- פסיכולוגיה קלינית – עוסקת בניתוח בעיות נפש והתנהגות ובמתן פתרון לבעיות אלו. עיסוקו של הפסיכולוג הקליני הוא הערכה וטיפול פסיכולוגי, לרוב תוך שימוש באחד בארבעת תחומי הטיפול או שימוש בארבעתם: טיפול מערכתי, טיפול משפחתי, טיפול המוניסטי וטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
- פסיכולוגיה חינוכית – חקר התהליכים החינוכיים של הפרט במערכת החינוך.
- פסיכולוגיה חברתית – תחום זה מתמקד ביחס בין האדם לחברה ובהשפעות החברה על רגשותיו והתנהגותו של האדם. המחקר עוסק בתחושות האדם במסגרות חברתיות, מצבים חברתיים שונים והשפעה הדדית בין הפריטים בחברה.
- פסיכולוגיה רפואית – תחום זה עוסק בקשר בין הגוף לנפש, הקשר בין גורמים פיזיולוגיים לגורמים התנהגותיים והשפעתם על מצבי חולי ודרכי התמודדות.
- פסיכולוגיה תעסוקתית – עוסקת בפסיכולוגיה שמאחורי עולם העבודה, מאבחנת ומבצעת התאמה מקצועית עבור אנשים ומתמקדת במחקר שוק העבודה והתנודות שבו.
- פסיכולוגיה ארגונית – התחום עוסק במחקר, פיתוח תאוריות ויישומן בתחום הניהול הארגוני, פסיכולוגיה קבוצתית ומיקוד מקצועי בארגונים.
- פסיכולוגיה התפתחותית – עוסקת במעקב אחר שינויים לאורח שנים ברבדים פסיכולוגיים שונים: הפיזיים, החברתיים, הרגשיים, הקוגניטיביים, המוסריים וכדומה. פסיכולוג התפתחותי מטפל בבעיות של ילדים ובמקביל מלווה את הורו במהלך הטיפול במטרה לפתור בעיות נפשיות וחברתיות.
- פסיכולוגיה קוגניטיבית – מתמקדת בהכרה ובתהליכים המוחיים הבסיסיים כדוגמת תודעה, תפיסה, למידה וקבלת החלטות.
לפרטים נוספים, מידע ורישום באתר לימודים בישראל – לימודי פסיכולוגיה
לימודי פסיכולוגיה תואר ראשון – אפשרויות לימודים
לימודי פסיכולוגיה לבוגר תואר ראשון מטרתם להעניק ידע תיאורטי בסיסי בתחומי הפסיכולוגיה השונים וידע בסיסי בתחום המחקר של הפסיכולוגיה. ההנחה הניצבת בבסיסיו של הפסיכולוגיה היא שהתנהגות של בני האדם והן של החיות מובנית ומקורה בחוקיות מסוימת. לפיכך שואפים חוקרי הפסיכולוגיה להכיר את החוקיות במטרה לטפל בבעיות של התנהגות של האדם וללמוד לחזות את התפתחותן.
במהלך התואר הראשון הסטודנטים יכירו את הידע הבסיסי בתיאוריה בפסיכולוגיה ואת הכלים המדעיים של מחקר הפסיכולוגיה ויחשפו לתחומי הפסיכולוגיה השונים.
תכני לימודים בפסיכולוגיה
במהלך הלימודים הסטודנטים ילמדו נושאים רבים: מבוא לפסיכולוגיה, סטטיסטיקה, יישומי מחשב, שיטות ודרכי מחקר בפסיכולוגיה, פסיכולוגיה והתפתחות בילדים, פסיכולוגיה ורפואה, פסיכולוגיה פיסיולוגית, פסיכולוגיה ארגונית ויחסים בקבוצות, פסיכולוגיה חברתית, נוירו פסיכולוגיה ופסיכולוגיה של בעלי חיים.
תעסוקה בפסיכולוגיה
בוגרי תואר ראשון הרוצים לעסוק בפסיכולוגיה בטיפול או בייעוץ חייבים להמשיך ללימודי תואר שני ולהתמחות באחד מהתחומים בפסיכולוגיה. בוגרי תאור הראשון יוכלו לעבוד כיועצים בחברות כוח אדם, בחברות השמה, ובמחלקות של כוח אדם. אפשרות אחרת היא לעבוד כמטפלים או מדריכים במוסדות רפואיים שונים. לעסוק בעמותות או ארגונים חברתיים הנותנים סיוע נפשי לפונים אליהם או לעבוד בהוראה.
לימודי פסיכולוגיה תואר שני
לימודים לתואר שני בפסיכולוגיה:
תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה הם גבוהים. יכולים להגיש מועמדות תלמידים שסיימו תואר ראשון במדעי ההתנהגות או בפסיכולוגיה. הדרישות לקבלה דורשים ממוצע גבוה של התואר הראשון, ראיון אישי של המועמד, מכתבי המלצה ממרצים לתואר הראשון, ומעבר בחינה מתא"ם המהווה מבחן מיון לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה.
המבחן בנוי מ – 70% של בחינה בניתוח מאמרים מדעיים בתחום הפסיכולוגיה בשפה האנגלית ו – 30% סטטיסטיקה, טווח הציונים הוא בין 50 ל – 150 שהתפלגות הנורמאלית היא 100, המבחן נערך פעם בשנה באוקטובר. מטרת המבחן לבדוק את מיומנות הנבחנים בניתוח מאמרים בפסיכולוגיה.
בלימודי תואר שני יש לבחור מסלול התמחות. ניתן ללמוד במסלול רגיל או מסלול מחקרי. למצטייני ישנם מוסדות המציעים מסלול ישיר לדוקטורט.
בין תחומי הלימוד של תואר שני ניתן למצוא תחום התמחות בהתאם לרצונו של הסטודנט התמחות בפסיכולוגיה, בפסיכולוגיה חינוכית, בפסיכולוגיה רפואית, בפסיכולוגיה התנהגותית, בפסיכו ביולוגיה, בפסיכולוגיה תעסוקתית, בפסיכותרפיה, בהתנהגותית קוגניטיבית, בנוירו פסיכולוגיה ובפסיכולוגיה קלינית.
בתי ספר שונים מציעים התמחויות שונות, מומלץ לבדוק לפני הרישום מהם תחומי ההתמחות שהמוסד מציע. ניתן להתמחות במסלול המשלב תחומים שונים כדוגמת מנהל עסקים, מדעי ההתנהגות, מדעי המוח ועוד.
>