בדיקות מומלצות במהלך ההיריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מעקב הריון - בדיקות מומלצות במהלך ההריון

מעקב הריון - בדיקות מומלצות במהלך ההריוןעל אף כל הטכנולוגיה המודרנית שיש כיום, היריון עדיין נחשב לאחד הדברים המופלאים והמסתוריים הקיימים. עם זאת, על אף הפלא הכרוך בעניין, יש לשמור על מעקב הריון ולערוך בדיקות מקיפות במהלכו, בכדי להוליד צאצא בריא ולשמור על בריאותה של האם לעתיד.

אותה טכנולוגיה מודרנית, שפותחה באופן מואץ בשנים האחרונות, מסייעת באופן ניכר במהלך מעקב הריון. זאת מאחר והיא מסייעת לבדוק באופן קפדני שהעובר מתפתח באופן תקין ולדעת מבעוד מועד על מומים למיניהם ועל אפשרויות הטיפול בהם.

מעקב היריון כולל בתוכו מידע חיוני אודות היולדת, כמו מצבה הבריאותי בעת הכניסה להיריון, תרופות הנלקחות באופן קבוע ומחלות בעבר המשפחתי. יחד עם זאת, בעת שמבצעים מעקב היריון, יש לבצע מספר בדיקות מסייעות האומדות את התפתחות העובר. לפניכם העיקריות שבהן.

מעקב היריון לפני הכניסה להיריון

מעצם שמו, ניכר כי מעקב היריון מתחיל מעת הכניסה להיריון. אולם בפועל, הוא מתחיל עוד הרבה לפני כן. זאת מאחר והוא כולל גם בדיקות גנטיות של הרקע המשפחתי של בני הזוג. את מרבית הבדיקות יש לבצע לפני הכניסה להיריון, אולם ניתן לבצע חלק מהן גם במהלך השליש הראשון.

בדיקות אלו משתנות בהתאם למוצא העדתי של בני הזוג, אולם מרביתן בודקות מחלות קשות כגון טיי-זקס, תסמונת האיקס השביר, דיסאוטונומיה משפחתית, סיסטיק פיברוזיס, מחלת בלום ועוד. בדיקות אלו הן חיוניות בעת מעקב היריון, מאחר ודיוקן עומד על 98% והן יכולות למנוע מחלות קשות ביותר.

בדיקות דם

מלבד הבדיקות הגנטיות, שלרוב נעשות באמצעות בדיקות דם מיוחדות, מעקב היריון כולל גם בדיקות דם אחרות. מלבד ספירת דם ובדיקות דם שגרתיות הנעשות החל מהשבוע החמישי להיריון, יש לבצע גם המסת סוכר בדם.

בדיקה זו נעשית החל מהשבוע ה- 26, וכוללת שתי בחינות עיקריות. ראשית, נעשה סינון הבודק אם יש אפשרות שתיווצר סוכרת הריונית. במידה והתוצאות עומדות על יותר מ- 140, יש לבצע המסת סוכר מלאה, המוכיחה באופן מוחלט אם קיימת סוכרת. במידה וכן, ההיריון נקבע לבעל סיכון גבוה, ויש לבצע בדיקת ניטור.

מעקב היריון כולל גם בדיקת חלבון עוברי, המופרש מהעובר אל מי השפיר ויכול להגיע אל דמה של היולדת. בדיקת זו בוחנת באופן כימי את מערכת העצבים של העובר ומסייעת לדעת על מומים שנוצרים. דיוקה עומד על 60%.

בדיקות אולטרה סאונד

מחקרים מוכיחים כי בישראל בכל הנוגע לבדיקות אולטרה סאונד בהיריון, האחוזים הם גבוהים במיוחד.  אין ספק כי מוטב להיות בטוחים מאשר להצטער אחר כך, אולם בעת מעקב היריון יש לבצע אולטרה סאונד במידה. רק אם ישנו צורך או חשד להתפתחות לקויה, יש לחרוג מהמקובל.

ישנן שתי בדיקות עיקריות: אולטרה-סאונד של העובר המספקת הדמיה של העובר והשליה וסריקת מערכות הבוחנת בפרוטרוט את מערכות העובר ותקינותן. מעקב היריון נסמך על בדיקות אלו, מאחר והן לא רק משקפות את התפתחותו של העובר, אלא גם מעניקות אינדיקציה אם לעובר יש מומים. באמצעות בדיקת שקיפות עורפית, לדוגמא, ניתן לראות אם לעובר יש סיכוי ללקות בתסמונת דאון או לא.

בדיקות מיוחדות

במהלך מעקב היריון, ניתן לבצע בדיקת מי שפיר ובדיקת סיסי שליה. בדיקות אלו הן פולשניות ומבוצעות אך ורק בבתי חולים או במכונים פרטיים שהוכשרו לכך. בדיקת סיסי השליה בוחנת האם ישנו חשד למחלות כרומוזומליות ונערכת במהלך השליש הראשון.

בדיקת מי שפיר חיונית עבור מעקב היריון תקין, בייחוד אם ישנן מחלות גנטיות במשפחה, אם היולדת היא מעל גיל 35 ואם נמצאו אי אילו ליקויים במהלך יתר הבדיקות. שתי הבדיקות אינן מומלצות לכל אחת ועלולות לגרום להפלות.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן