צינון קיץ – האם חמור יותר מאשר בחורף?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כשאנחנו מדברים על צינון, אנחנו לרוב מעלים לנגד עינינו תרחיש של יום חורף קודר או גשום. ואכן, רוב ההתקררויות מתרחשות בחודשי החורף. אלא שבחודשי הקיץ, פתאום אנחנו נזכרים שצינון הוא אפשרי גם אפשרי – למעשה, יש שאף סבורים שהוא עלול להיות חמור יותר מאשר בעונת החורף. במאמר הבא נסקור את המאפיינים הדומים והשונים בין שני סוגי הצינונים, תוך שאנו מספקים לכם פתרונות יעילים לשיפור המצב.

המזגן – הגורם העיקרי לצינון קיץ

לצינון קיץ ניתן למצוא כמה גורמים עיקריים. אשם עיקרי, ניחשתם אולי נכון, הוא המזגן. חשוב לציין שאנו נעשים מנוזלים בחורף לא בגלל הטמפרטורה הנמוכה של המזגן – והרי ידוע שהמקור למחלות הוא נגיפי – אלא בגלל שהנטייה בקיץ היא לחיות בתוך חללים סגורים ובלתי מאווררים.

התמונה מורכבת עוד יותר במבנים בהם ההתבססות היא על מזגנים שהמסננים שלהם אינם נקיים, כך שנוצרים לכלוך ואבק הננשמים על ידי יושבי החדר ועלולים לגרום למחלות ולאלרגיות שונות. ההדבקה בנגיפים עלולים להיות גם ישירה, באמצעות מגע עם משטח או חפץ הנגועים בו. 

למרות שהן בקיץ ובן בחורף מקור הצינון הוא נגיפי, יש הבדל בין סוגי הנגיפים. בעוד שבחודשי החורף ניתן במקרים רבים להאשים נגיפים העונים לשם "רינו וירוס", בקיץ הנגיפים המזיקים הם בדרך כלל ממשפחת האנטרו וירוסים. 

מהם התסמינים של צינון קיץ?

מבחינה סטטיסטית הצינון קיים בחודשי הקיץ אבל הוא שכיח הרבה פחות, גם מכיוון שטמפרטורת הגוף וסביבתו בתקופה זו היא מטבע הדברים גבוהה: החום מקשה על התפתחות וגדילת התאים הנגועים ובכך נלחם במידה רבה בזיהום.

תסמיני הצינון, הן בקיץ והן בחורף, נוטים להיות דומים באופן יחסי: שיעול, נזלת, חום, חולשה כללית של הגוף ועוד. עם זאת בקיץ כן עלולים להופיע כמה סימפטומים שפחות שכיחים בחורף, עקב המאפיינים הייחודיים של הנגיפים הבעייתיים. כך למשל תסמינים המזוהים עם צינוני הקיץ כוללים פריחה בעור, אפטות בחלל הפה, בחילות או אפילו דלקות במערכת העיכול.

שימו לב שאם התסמינים כוללים גם אודם או דמע בעיניים, סביר להניח שמדובר כאן באלרגיה ולא בהצטננות. מן העבר השני של המשוואה, החום מטה את הכף לכיוונה של ההצטננות.

אין תמימות דעים על ההבדלים בדרגת החומרה בין צינון בקיץ לעומת בחורף. הנחה מקובלת היא שהתסמינים ודרגת החומרה נוטים להיות דומים, אך בקיץ אנחנו נוטים להעניק למחלות משקל רב יותר מכיוון שהן נראות פחות "טבעיות". אחרי הכול, הרבה יותר מאכזב לוותר על בילוי בים או בבריכה עקב מחלה, מאשר להישאר בבית מתחת לשמיכה ביום שגם כך גשום וקודר.

התמודדות ודרכי טיפול

הצטננות נפוצה מאוד בחודשי הקיץ, וההתמודדות איתה מבוססת לרוב על טיפול בתסמינים הנגרמים ממנה. ניתן להשתמש בתרופות לשיכוך כאבים או להפחתת חום, בהתאם לתסמינים שמופיעים אצל האדם הספציפי. בכל מקרה מומלץ לנוח כמה שניתן ולהקפיד על אכילה ושתייה בתדירות מספקת, גם אם זה נראה לא פשוט.

ברוב המקרים ההצטננות אמורה לחלוף תוך פרק זמן של עד שבעה ימים. תסמינים הנמשכים פרק זמן של שבוע וחצי ומעלה עשויים להדליק אצלכם את נורות האזהרה ולדרוש ביקור אצל הרופא.

כמובן שבמהלך האבחונים, או קודם להם, יש לבחון את התסמינים ולשאול האם מדובר בצינון מן המניין, או שמא במחלות דוגמת שפעת, באלרגיות וכן הלאה.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן