תזונת ספורטאים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תזונת ספורטאיםהתזונה שאנו צורכים מדי יום ביומו משתנה בהתאם למצבי החיים השונים. כך למשל התזונה שמתאימה לקשיש בן שמונים אינה מתאימה לאישה הרה ובדיוק לפי אותו ההיגיון, התזונה המתאימה לאדם העוסק בפיתוח גוף אינה מתאימה לאדם הרץ מרתונים.

הכוונה היא שבדיוק כפי שהצרכים התזונתיים שלנו משתנים לאורך החיים, כך גם העיסוק בסוגי ספורט שונים מצריך מאתנו לצרוך תזונה שונה.

החשיבות של התזונה לספורטאים

התזונה של הספורטאים צריכה להיות מותאמת לסוג הספורט ולמטרת האימונים באופן ספציפי וזאת כיוון שתפקידה של התזונה הוא לתמוך בגופו של המתאמן, להקל את האימון, למנוע פציעות או מחסור באנרגיה ומרכיבי תזונה חשובים ועוד.

אימון שמטרתו להגדיל את נפח השרירים לא יוכל להיות מושלם ללא תזונה עשירה בחלבונים ואילו רץ המתאמן בריצה למרחקים ארוכים לא יוכל להגשים את מטרתו אילולא ידאג לספק לעצמו מלאי מספק של פחמימות לפני האימון.

התזונה מאפשרת למתאמן למצות את כול היכולות הגופניות לו, מסייעת להתאוששות מהירה לאחר האימון, מסייעת לריפוי הנזקים לשרירים ומונעת סיבוכים בריאותיים שעלולים להתרחש בעקבות העיסוק בספורט כמו למשל התכווצויות שרירים, התייבשות, חוסר איזון במאזן האלקטרוליטים ועוד.

כיצד מתאימים את התזונה הנכונה לספורטאי?

ההתאמה של התזונה המתאימה ביותר לספורטאי בדרך כלל מתבצעת על ידי איש מקצוע כשלרוב מדובר על דיאטנית קלינית המתמחה בטיפול בספורטאים. כאשר מרכיבים את התפרט של המתאמן יש לקחת בחשבון את הפרמטרים הבאים:

נפח האימונים – ישנה חשיבות רבה לנפח האימונים. במידה והספורטאי נמצא בפגרה יהיה עליו לצרוך תזונה שונה מאוד מזו שיהיה עליו לצרוך במידה והוא נמצא באימונים קדחתניים במחנה אימונים לקראת תחרות חשובה למשל.

סוג האימונים – כפי שציינו, ישנה חשיבות עליונה להתאים את התזונה לסוג הספורט שבו עוסק הספורטאי. חשוב להבין האם עיקר הפעילות בא לידי ביטוי במישור האירובי או במישור האנאירובי, האם מטרת האימון היא להגדיל את נפח השריר או שמא מטרת הפעילות היא לשפר את סיבולת הלב והריאות ועוד.

ההעדפות הקולינריות של הספורטאי – על מנת שהתזונה של הספורטאי תתאים לו באופן אישי, הרי שלא ניתן להתעלם במלאכת ההרכבה של התפריט מההעדפות הקולינריות האישיות שלו.

היכולות של הספורטאי – לא תמיד ניתן לספק את כל הצרכים של הספורטאי באמצעות מזון סטנדרטי בלבד. במקרים מסוימים לספורטאי אין ידע טכני בהכנת מזון, במקרים אחרים אין לו פנאי או זמן להכין לעצמו די מזון ועוד. במצבים כאלו ניתן לעשות שימוש במוצרים כמו למשל זרעים או אבקות חלבון שמהווים תחליף לארוחה או תוספת לארוחה שהכנתם קלה מאוד ואינה צורכת זמן או ידע.

סדר האימונים – מעבר לכך שישנה חשיבות עליונה להרכב הארוחות, הרי שיש להתחשב גם בזמינות של הספורטאי שלפיה יש לקבוע את סדר הארוחות ואת כמות הארוחות במשך היום.

מטרותיו של הספורטאי – מעבר לכל זה יש להתחשב במשקל הנוכחי של הספורטאי, במשקל היעד שלו, בהרכב הגוף שלו מבחינת הרכב השומן והשרירים ועוד. במצבים מסוימים ישנו צורך לשים את הדגש על אחוז שומן נמוך מאוד, במקרים אחרים על אחוז חלבון גבוה במיוחד ועוד.

 שתייה ותוספי מזון

התזונה של הספורטאים כוללת לא רק את רכיבי המזון אלא גם את הרכב הנוזלים שצורך הספורטאי ואת תוספי המזון השונים. ספורטאים צריכים להקפיד על צריכה מספקת של נוזלים בהתאם לסוג האימון וכן במקרים מסוימים יומלץ להם להשתמש בתוספי מזון שונים כמו למשל ויטמין B3, חומצת אמינו בשם קרטין, אבץ, ויטמין C, ברזל, מנגן, גלוקוזאמין ועוד.

הכתבה בשיתוף אתר trail.co.il

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן