מיומה – שרירן ברחם

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מיומה - שרירן ברחם

מיומה - שרירן ברחםמיומה (שרירן ברחם) הוא גידול שפיר שאינו סרטני המתפתח בדופן הרחם ומורכב מרקמה סיבית שרירית.

מיומה מתפתח בשכיחות שנעה בין עשרים לחמישים אחוז בקרב נשים פוריות שחצו את גיל שלושים. רוב המיומות מגיעים לקוטר של שלושה ס"מ בממוצע, אך במקרים מסוימים הגידול עלול להיות אף נרחב יותר. כמו כן, במקרים מסוימים עלולים להופיע מספר מיומות באישה אחת.

סך הכול ישנם שלושה סוגים מרכזיים של מיומות: גידול שמתפתח מחוץ לרחם (מיומה תת נסיובית), מיומה שמתפתח על הדופן של הרחם (מיומה תוך דופנית) ומיומה שמתפתח מתחת לרפידה של הרחם העלול להוביל לבעיות חמורות כמו למשל עקרות, הפלות, הפרעות במחזור החודשי ועוד (מיומה תת-רירית).

מה הם הגורמים למיומה?

נכון לכתיבת שורות אלה עדיין לא ברור מה הם הגורמים להתפתחות הגידול ברחם. עם זאת, ישנן מספר תיאוריות שמנסות להסביר את התופעה. כך למשל נראה כי מדובר על בעיה שמתפתחת במשפחות מסוימות במספר בנות משפחה ולפיכך ישנה השערה כי למיומה קיימים מרכיבים גנטיים מסוימים.

בנוסף לכך, נראה כי מיומה מופיע בשכיחות גבוהה יותר בקרב נשים שעברו פרוצדורות כירורגיות ברחמן כמו למשל ניתוח ברחם או הליך גרידה. כמו כן, נראה כי ההתפתחות של המיומה קשורה באופן מסוים להורמון האסטרוגן המופרש ברמה גבוהה במהלך הפוריות.

מה הם התסמינים של מיומה?

התסמינים של מיומה משתנים בין היתר בהתאם לגודל המיומה ולמיקום של הגידול. בין היתר מדובר על התסמינים האפשריים הבאים:

  • כאבים שמורגשים בעיקר בחלק האחורי של הגפיים התחתונות.
  • נפיחות בטנית שיכולה להיראות כאילו המטופלת בחודש השישי או השביעי להריונה.
  • כאבים שמורגשים בזמן קיום יחסי מין.
  • הגידול עלול לגרום ללחץ על מערכת העיכול ובעקבות כך ייתכן כי יופיעו תסמינים שונים כמו למשל שובע מוקדם או עצירות.
  • תסמינים נוספים יכולים להיות אי שליטה במתן שתן, חוסר יכולת להתרוקן, צורך להטיל שתן באופן תכוף ועוד.
  • נשים רבות שסובלות ממיומה מדווחות גם על מחזור ממושך במיוחד שבא לידי ביטוי בדימום מסיבי ביותר.
  • חלק מהנשים מדווחות גם על כאבים או על תחושה של לחץ באזור אגן הירכיים.

כיצד מאבחנים מיומה?

האבחון של המיומה מתבצע על ידי רופא נשים בבדיקת אולטרסאונד אבחנתית. עם זאת, במקרים מסוימים ניתן לאבחן את המיומה באמצעות בדיקת MRI. הבדיקות שמיועדות לאבחון של מיומה מבוצעות במצבים בהם המטופלת סובלת מתסמינים מסוימים שיש בהם כדי להעלות את החשד לקיום של מיומה.

בעזרת הבדיקות ניתן לשלול מצבים רפואיים אחרים שהיו יכולים לבוא לידי ביטוי בתמונה הקלינית הרלוונטית וכן באמצעות הבדיקות ניתן לאבחן את המיקום של הגידול ואת גודלו.

כיצד מטפלים במיומה?

כיום ישנו מגוון רחב ביותר של טיפולים למיומה. בין היתר מדובר בטיפולים הבאים:

  • היסטרוסקופיה טיפולית – הליך כירורגי שבמהלכו מחדירים סיב אופטי לחלל הרחם דרך צוואר הרחם ובאמצעות לולאה אלקטרונית כורתים את הגידול בשלמותו.
  • לפרוסקופיה כירורגית – הליך ניתוחי שבמהלכו מחדירים את הציוד הניתוחי דרך נקבים קטנים בבטן של המטופלת. גם בניתוח זה מסירים את המיומה בשלמותו באמצעים כירורגיים זעיר פולשניים.
  • צנתור של עורקי הרחם – טיפול חדש ומודרני יחסית שבמהלכו מזליפים חומרים מיוחדים שמביאים לחסימה של העורקים המזרימים דם למיומה תחת שיקוף רנטגן. שיטה זו מביאה להיעלמות המיומה בתשעים אחוז מהמטופלות.
  • התקן מסוג מירנה – התקן המפריש פרוגסטרון, הורמון מין נשי שפועל נגד הורמון האסטרוגן.
  • טיפולים תרופתיים שונים – רוב הטיפולים השמרניים אינם יעילים במיוחד וכן בדרך כלל לאחר הפסקתם הגידול חוזר.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן