מחלות ציפורניים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ציפורניים

מחלות ציפורניים ציפורניים נועדו להגן על רקמות של אצבעות הידיים והרגליים.

הציפורניים מורכבות משכבות של חלבון המכונה בשם קראטין ויוצר שכבה קשיחה. שינויים בציפורניים עשויים לרמז ואף לחשוף מחלות שונות בגוף כמו מחלת ריאות, לב, כליות, מחלות כבד, כמו גם סוכרת ואנמיה.

כתמים לבנים וקוים אנכיים יכולים להיות תוצר תקין ובלתי מזיק. מחלות ציפורניים אשר מצריכות טיפול כוללות זיהומים פטריתיים ובקטריאלים, גידולים, יבלות וציפורן חודרנית.

מהם הגורמים?

הגוף שלנו נחשף למגוון רחב של מיקרואורגניזמים, אשר חלקם עשויים להזיק. מיקרואורגניזמים אלה כוללים חיידקים ופטריות. זיהומים פטרייתיים נגרמים על ידי שמרים מיקרוסקופיים הנמצאים על פני העור ועל רקמות מתות של הציפורניים.

פרוניכיה הינה דלקת המתפתחת סביב הציפורן ומובילה לנפיחות מקומית של קפלי העור. פרוניכיה נובעת מזיהום חיידקי או פטרייתי. דלקת זו מתרחשת בעקבות שבירת תאי עור ופלישת אורגניזמים לאזור הציפורן.

זיהום חיידקי פסאודומונס הוא זיהום נוסף המתרחש בציפורניים. זיהום זה מתאפיין בשינוי צבע הציפורן לירוק מפאת נוכחות תרכובות ברזל. סביבה לחה מאפשרת לחיידקי הפסאודומונס להתפתח, בנוסף לכך חיידקים אלה ניזונים מרקמות מתות.

פטרת הציפורניים מתרחשת בעקבות זיהום פטרייתי הפולש דרך שברים בחלקי הציפורן. זיהום מסוג זה מתאפיין בהפרדות הציפורן ממיטת הציפורן, דבר המוביל לנשירת הציפורן. שינוי צבע הציפורן ללבן או צהבהב הינו מאפיין נוסף. לאבחון ולטיפול בפטרת בציפורן באתר fungal

חשיפה לחומרים מזיקים וכימותרפיה עשויים לגרום לשינויים בציפורניים. אוניקודיסטרופי הוא עיוות ציפורניים אשר נגרם בעקבות טיפולי כימותרפיה בחולי סרטן, ומאופיין בשינוי הצבע והמבנה של הציפורניים.

גורם נוסף למחלות ציפורניים הוא מחסור בויטמינים, מינרלים ומרכיבים אחרים החיוניים להתפתחות תקינה של הציפורניים. קוילוניכיה נגרם על ידי מחסור בברזל אצל אנשים הסובלים מאנמיה. הציפורניים במצב זה נצפות דקות, קעורות ומחוספסות.

סוגי מחלות

אוניקוליזיס

דלקת של קפלי הציפורניים המלווה בהיווצרות של מוגלה ונשירת הציפורן.

אוניקוקריפטוזיס – ציפורן חודרנית

מחלה זו מתבטאת בנטיית הציפורן לצמוח אל תוך מיטת הציפורן, דבר המוביל לדלקת והתפתחות של זיהום. פגיעה בהליכה או הפרעות פיזיות אחרות יכולות לגרום לאוניקוקריפטוזיס. במקרים חמורים, בהם מעורב זיהום, נדרש ניתוח להסרת חלק מן הציפורן.

פסוריאזיס

פסוריאזיס גורם להפסקת הפעילות היומיומית בגלל הכאב. פסוריאזיס של הציפורניים משפיע על בסיס הציפורניים ועל הרקמות מהן צומחות. מחלה זאת מתאפיינת בשינויים החלים בציפורניים כמו שינוי צבען לצהוב או ורוד צהבהב, הופעת קשקשים והפרדות הציפורן מהכרית. בנוסף לכך, הציפורן עשוייה להתפורר.

תסמינים למחלות ציפורניים

ציפורניים פגועות הופכת להיות מעובות, נוטות להשבר, להתפורר ולשנות את צבען.

מחלות הציפורניים העיקריות הן: פטרת ציפורניים הגורמת להתעבות הציפורן, התפוררותן ושינוי צבען לצהוב, ירוק, שחור או לבן. אוניקוליזיס מתרחש בעקבות הפרדות הציפורן ונשירתה. אוניקוקריפטוזיס מתואר כמצב דלקתי בו הרקמות משנות את צבען לאדום ופעמים רבות נצפות עם מוגלה. מצב זה מצריך את הסרת הציפורן.

אבחון וטיפול

הטיפול בזיהומים המומלץ תלוי בסוג וחומרת זיהום הציפורניים. הרופא עשוי לקחת דגימות ציפורן ולשלוח אותם למעבדה רפואית לצורך איבחון סופי. פעמים רבות, המצב הרפואי מצריך טיפול תרופתי אוראלי למשך 12 שבועות, אצל חולים אשר תפקוד הכבד שלהם נמצא תקין.

במהלך תקופה זאת חשוב להקפיד על בדיקות דם ולעקוב אחר רמות אנזימי הכבד. לצד הטיפול התרופתי האוראלי נעשה שימוש במשחות נגד פטריות ונגד חיידקים. במקרים בהם הטיפול התרופתי אינו פותר את הבעיה, הרופא עשוי להמליץ על ניתוח להסרת הציפורן. ניתוח זה נעשה בהרדמה מקומית.

חשוב לעקוב אחר שינויים מבניים בציפורניים משום שאלה עשויים לרמז על התפתחות מחלה סיסטמית.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן