מחלת קוואסאקי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלת קוואסאקימחלת קוואסאקי היא מחלה שבאה לידי ביטוי בדלקת מאוד חריפה שמופיעה בכלי הדם בגוף מסיבה שאינה ברורה. המחלה נקראת על שם רופא בשם קוואסאקי טומיסקו, רופא יפני שתיאר את התסמינים האופייניים למחלה בשנת 1967. מדובר על מחלה נדירה מאוד שמתרחשת בשמונים אחוז מהמקרים בקרב ילדים קטנים עד גיל חמש שנים.

המחלה שכיחה יותר בבנים מאשר בבנות והשכיחות שלה גבוהה במיוחד ביפן אך היא בהחלט יכולה לפגוע גם בילדים במדינות אחרות כמו גם בישראל.

גורם המחלה אינו ידוע אם כי ישנה השערה שהיא נגרמת כתוצאה מפתוגן כלשהו שעדיין לא התגלה.

מה הם התסמינים של המחלה?

בדרך כלל המחלה מתחילה בחמישה ימים בהם החולים סובלים מחום גבוה שאליו מתווספים התסמינים הבאים:

  • אודם בלחמיות העיניים שלא נלווית לו הפרשה מוגלתית.
  • פריחה על פני העור בעיקר באזור הגפיים והגב.
  • אודם בלוע, לשון אדומה מאוד ויובש בשפתיים עד כדי הופעת סדקים בשפתיים.
  • לאחר שבועיים או שלושה שבועות לכל היותר בדרך כלל החולים סובלים מקילופים של העור בקצות האצבעות.
  • הגדלה של קשריות הלימפה שמתרחשת בדרך כלל רק בצד אחד של הצוואר.
  • שלשולים, כאבי ראש, חוסר שקט, כאב ונפיחות במפרקים הם תסמינים שיכולים להתלוות לכל התסמינים שהוזכרו לעיל אך אין זה מחויב המציאות.

בנוסף לכל התסמינים שהוזכרו לעיל התסמין החמור ביותר הוא מעורבות לבבית. במקרים מסוימים מדובר על הפרעות קצב או על הופעה של איוושה בלב בלבד אך ישנם גם חולים שמתפתחת אצלם דלקת של שריר הלב או של מעטפת הלב ואף מפרצת בעורקים הכליליים.

כיצד מאבחנים את המחלה?

את המחלה מאבחנים לפי התסמינים האופייניים. בנוסף לכך בבדיקות הדם ניתן לראות שקיעת דם מוחשת, ריבוי של תאי דם לבנים וסימנים של אנמיה ובבדיקה הקלינית ניתן להבחין בכל התסמינים שהוזכרו לעיל. בדרך כלל ניתן יהיה לראות שינויים אופייניים בכלי הדם הכליליים בבדיקת אקו לב ועל ידי הצלבה של המידע מבדיקה זו עם הבדיקות של הדם והתסמינים הקליניים ניתן יהיה להגיע לאבחנה.

האם מדובר על מחלה מסוכנת?

החומרה של מחלת קוואסאקי משתנה מאוד בין חולה לחולה. מפרצת בעורקים הכליליים שמספקים דם ללב מתרחשת בשכיחות של 2:100 בקרב החולים שקיבלו טיפול. ללא טיפול, מעורבות לבבית מתרחשת בשכיחות של 1:4 ובדרך כלל בחולים מתחת לגיל שנה המחלה עלולה לבוא לידי ביטוי בתסמינים חלקיים בלבד מה שגורם לתהליך האבחון שלה להיות מאתגר ומורכב יותר באוכלוסייה זו.

כיום ידוע כי חולים זכרים מתחת לגיל שנה שקיבלו טיפול רק עשרה ימים לאחר התפרצות המחלה נמצאים בסיכון מוגבר לפגיעה בעורקים הכליליים וסיכון מוגבר זה הוא גם מנת חלקם של חולים שנמצאו בהם סימנים לדלקת חריפה במיוחד. למרות שמדובר על מחלה נדירה יחסית, כיום היא הגורם המרכזי למחלת לב נרכשת באוכלוסייה הצעירה ברחבי העולם.

מהלך המחלה

באופן עקרוני החולים עוברים שלושה שלבים מובחנים להלן:

  • השלב החריף – שלב זה נמשך בדרך כלל שבועיים. הוא מתחיל בחום גבוה שלא יורד גם בעקבות שימוש באנטיביוטיקה. בשבוע השני העיניים נהיות אדומות ויבשות.
  • השלב התת-חריף – בשלב השני של המחלה שנמשך גם כן שבועיים החום מתחיל לרדת אך ייתכן כי הירידה תתרחש רק לאחר השבוע הרביעי. בשלב זה הסיכון למעורבות הלבבית הוא הגבוה ביותר.
  • שלב ההחלמה – חודש לאחר התפרצות המחלה מתחיל שלב ההחלמה שנמשך כחודשיים. במידה והתגלו מפרצות בעורקים הכליליים הן לרוב נעשות קטנות מאוד או שהן נעלמות כליל בשלב זה.

כיצד ניתן לטפל במחלה?

הטיפול במחלה מיועד בעיקר כדי להפחית את הסיכון לסיבוכים לבביים. הוא כולל שימוש באספירין וכן בעירוי של גאמא גלובולינים. הטיפול לרוב מביא להפחתה של מדדי הדלקת אך במקרים מסוימים יהיה צורך לעשות שימוש בסטרואידים אם כי מדובר על מצבים חריגים בלבד.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן