אלטרוקסין לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אלטרוקסין היא תרופה נפוצה ביותר שמשמשת לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס. התרופה נכנסה לכותרות בחודשים האחרונים בגלל הגעתה של גרסה חדשה שגרמה לתופעות לוואי קשות אצל המשתמשים בה. הגרסה החדשה גרמה לשינויים בספיגת התרופה שבסופו של דבר הובילו לשינוי מאזן ההורמונים ולתופעות לוואי קשות אצל חולים רבים.

תת פעילות של בלוטת התריס

בלוטת התריס אחראית על הפרשת הורמון חשוב ביותר שנקרא TSH. במקרים של תת פעילות של הבלוטה נגרמת בעיה הורמונלית שמובילה לסימנים רבים כמו עייפות קשה, תחושת קור, דיכאון והשמנת יתר.

חולים שאובחנו כסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס על פי בדיקת דם שהראתה רמת TSH נמוכה, נוטלים את התרופה באופן קבוע ובכך משיגים שיפור ניכר באיכות חייהם ולהפסקת הסימפטומים שנגרמים בגלל תת הפעילות.

אחת התרופות הנפוצות שמשמשות לטיפול בבעיה היא אלטרוקסין, שהשימוש בה משפר באופן משמעותי את איכות החיים ומפחית כמעט לחלוטין את הסימנים של תת פעילות בלוטת התריס.

טיפול באמצעות אלטרוקסין

החומר הפעיל הנמצא באלטרוקסין הוא Levothyroxine שהוא הורמון סינתטי שבא להחליף את ה-TSH שחסר בגוף כתוצאה מתת פעילות בלוטת התריס. התרופה ננטלת באמצעות כדור, נספגת דרך מערכת העיכול ומשם מגיעה לזרם הדם ומחליפה את הורמון ה-TSH החסר.

באמצעות השימוש בתרופה, ניתן להחזיר את רמת ההורמונים לנורמה ובכך לספק לגוף את האיזון ההורמונלי הנדרש לשם קיום המערכות הפיזיולוגיות כהלכה. חשוב לזכור שבגלל שמדובר במתן חיצוני של הורמונים, לאחר תחילת הטיפול באלטרוקסין יש לבדוק את רמת ההורמונים בדם, וזאת על מנת לוודא שהתרופה נספגת כראוי ולא גורמת לשינוי דרמטי מדי במאזן ההורמונים, שעלול לגרום לנזק ולא רק לתועלת.

השינוי בתרופה וההשלכות הקשות

במהלך שנת 2011 נכנסה לשימוש גרסה חדשה של אלטרוקסין, וניתנה לחולים המשתמשים בתרופה באופן קבוע. הגרסה החדשה שמיוצרת בגרמניה (לעומת הקודמת שיוצרה בקנדה) מכילה גם כן את אותו חומר פעיל, Levothyroxine, ובאותו מינון בדיוק, אך בכל זאת גרמה להתדרדרות במאזן ההורמונים ולתופעות לוואי קשות.

הגורם העיקרי לשינוי הזה היה שינויים בחומרים שהרכיבו את הכדור, שגרמו לשינויים בספיגתו במערכת העיכול, וכתוצאה, ספיגת התרופה השתנתה והמינון שסופק לגוף היה שונה מבעבר.

איך מתמודדים עם השינוי?

השינוי בחומרים המרכיבים את כדורי האלטרוקסין מתבטא באופן שונה בקרב המטופלים השונים. מטופלים רבים כלל לא הרגישו בשינוי, והמשיכו להשתמש בתרופה ללא כל בעיה, ומצד שני, היו מטופלים אחרים שהשינוי בהרכב הכדור גרם לספיגת יתר שלו והם נאלצו להתמודד עם שינויים הורמונליים ועם תופעות לוואי מרחיקות לכת.

ולכן, לאחר המעבר לשימוש בגרסה החדשה של התרופה הישנה והמוכרת, יש לבצע בדיקות למעכב אחר רמות ההורמונים בדם. לאחר ביצוע המעכב ניתן יהיה לקבל תמונה על השפעת התרופה על הגוף, ולשנות את משטר הטיפולים בהתאם. בעזרת בדיקת דם פשוטה לרמת ה-TSH, ניתן להבין את השפעת התרופה החדשה ולהתמודד עם זה בהתאם.

האם צריך לדאוג בגלל החלפת התרופה?

השינוי בתרופה אלטרוקסין אמנם גרם לבהלה רבה, ואנשים רבים פיתחו בגללו תופעות לוואי קשות כמו נשירת שיער והרגשה כללית רעה, אך חשוב לזכור שמדובר בשינוי שאפשר להסתגל אליו בקלות.

בעזרת בדיקות מעבדה פשוטות, ניתן לנטר בשבועות הראשונים לאחר החלפת התרופה את רמת ה-TSH ולהצליח להתאים את משטר נטילת התרופה על מנת להשיג איזון תקין של רמת ההורמונים בגוף. אין ספק שהחלפת התרופה גרמה לאי נוחות רבה אצל אנשים רבים, אך למרות זאת, ניתן יהיה בקלות להשתלט על הבעיה ולהתאים את התרופה החדשה לכל החולים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן