בקיעת שיניים אצל תינוקות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שיני החלב מתחילות לצמוח אצל התינוק בין גיל 3 חודשים לשנה, ובמהלך צמיחתן עלול להיווצר כאב רב.

תינוקות רבים סובלים מכאבים חריפים במהלך בקיעת השיניים הראשונות ומגיבים בבכי רב וברצון מוגבר בלעיסת חפצים בניסיון להקל על הכאב.

בקיעת שיניים היא תהליך טבעי, והכאב הנוצר הוא גם כן דבר נורמלי – במהלך יציאת השן נגרמת פגיעה בבשר החניכיים, שגורמת לכאב עז, בכי וצעקות.

התפתחות שיני החלב והשיניים הקבועות

שיני החלב נוצרות לראשונה כבר במהלך הגדילה העוברית, והן נשארות מכוסות על ידי החניכיים עד סביבות גיל 3 חודשים. בקיעת השן היא בעצם יציאתה מבעד לחניכיים וחשיפה ראשונה לחלל הפה. צמיחת השן נעשית בהדרגה ויכולה להימשך מספר ימים, בהם השן צומחת עד הופעתה בצורה מלאה ויציבה בתוך חלל הפה.

ברוב המקרים השן הראשונה שבוקעת היא דווקא השן התחתונה, ואחריה תצמח כתגובה השן העליונה. עד גיל 3 כל מערכת שיני החלב אמורה לסיים את התפתחותה, ובאזור גיל 6 מתחילה צמיחת השיניים הקבועות. צמיחת השיניים מסתיימת באזור גיל 21, אז בוקעת אחרונת שיני הבינה.

כאבי שיניים על רקע בקיעת שיניים אינם נחלתם הבלעדית של התינוקות, אלא נפוצים מאוד גם במבוגרים, ובמקרים רבים בקיעת שיני בינה גוררת אחריה כאב חריף ביותר שדורש טיפול במשככי כאבים.

הסימנים של צמיחת שיניים

צמיחת השיניים הראשונות אצל התינוק מלווה בסימנים שונים, הכוללים כאב רב ותחושת אי נוחות. אל הכאב מתלווית יצירת רוק מוגברת וסימני דלקת, במקרים רבים, צמיחת השן גוררת גם חום, אך זה אינו סימן שצריך להדאיג.

כמו כן, במהלך הימים הראשונים של צמיחת השיניים התינוק ירגיש צורך עז ללעוס דברים הנמצאים בקרבתו, ובכך לשכך קצת את הכאב הנורא שפוקד אותו. בדרך כלל הכאב חולף באופן טבעי לאחר סיומה של בקיעת השן דרך הבשר. תהליך זה נמשך מספר ימים, ולאחריו תהיה תקופה של הקלה עד צמיחתה של שן החלב הבאה.

דרכים להקל על הכאב

בעזרת שיטות שונות ניתן להקל על כאב השיניים המתרחש במהלך בקיעתן. בדרך כלל אין צורך להשתמש בתרופות לשם כך, וניתן להסתפק בעיסויים ולעיסת חפצים שונים.

עיסוי החניכיים

אחת הדרכים להקל על הכאב היא עיסוי החניכיים – עיסוי שמתבצע בעדינות ומאפשר את הגברת אספקת הדם לאזור והרגעתו. בעזרת העיסויים האלה, ניתן לשפר באופן משמעותי את הרגשתו של התינוק ולהפחית את הכאב שנגרם. חשוב לזכור לשטוף ידיים היטב לפני ביצוע העיסויים, ולהקפיד לעשות זאת בעדינות – אם התינוק מתחיל לבכות או מראה סימני מצוקה, סימן שהעיסוי מבוצע בצורה חזקה מדי שמכאיבה לו.

לעיסת חפצים

דרך נוספת שעוזרת להרגיע את הפה היא לעיסת חפצים – כדאי מאוד לאפשר לתינוק ללעוס חפצי גומי שונים, ובכך לעזור לו להפחית את הכאב העצום. נשיכת חפצים שונים תגרום להפחתת הכאב ותעסיק את התינוק, ובכך תפחית את הסבל שהוא עובר.

שוב מאוד להקפיד לנקות היטב את החפצים שהתינוק לועס, ולהקפיד על היגיינה מתאימה. כמו כן, צעצועים שונים עשויים להכיל כפתורים או חלקים אחרים אותם התינוק עשוי לבלוע, ובמקרים אלה חשוב מאוד לשים לב לכך ולתת לו ללעוס חפצים בטיחותיים.

ביסקוויטים וגלידה

דרך נוספת להפחית את הכאב היא על ידי אכילת ביסקוויטים או גלידה. הטעם המתוק ישפר באופן מיידי את מצב רוחו של התינוק, והקור של הגלידה יקל על הכאב. בנוסף, אכילת ביסקוויט תגרום להפעלת לחץ על האזור הכואב, ותפחית את התחושה הלא נעימה שמפריעה כל כך לתינוק.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן