בדיקת גסטרוסקופיה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גסטרונוסקופיה

גסטרונוסקופיהבדיקת גסטרוסקופיה היא בדיקה פולשנית של הוושט, הקיבה והתריסריון, במהלכה מוכנסת מצלמה ובוחנת את רירית הוושט, הקיבה והתריסריון. באמצעות הבדיקה, ניתן לזהות מחלות שונות של מערכת העיכול העליונה כמו כיבי קיבה, גסטריטיס, פתולוגיות בוושט ומחלות נוספות.

בדיקת גסטרוסקופיה היא בדיקה פשוטה ושכיחה יחסית, המבוצעת תחת טשטוש במקרים רבים של תלונות על כאבי בטן. במהלך הבדיקה, ניתן גם לבצע פרוצדורות אבחוניות וטיפוליות כמו לקיחת ביופסיה.

מהלך בדיקת הגסטרוסקופיה

בדיקת הגסטרוסקופיה כוללת מספר שלבים:

  • טשטוש – תחילת הבדיקה מתבצעת על ידי טשטוש באמצעות תרופה אשר לרוב מוזרקת אל הווריד. במהלך הטשטוש עוקבים הרופאים אחר הדופק, לחץ הדם וריווי החמצן בדם, ובשעות שאחרי הטשטוש לא מומלץ לבצע פעולות מורכבות כמו נהיגה.
  • הכנסת הגסטרוסקופ – לאחר הטשטוש, מוחדר הגסטרוסקופ דרך הפה ובאמצעותו מצלמים את רירית הוושט, הקיבה ובמידת הצורך את החלקים הראשונים של התריסריון. באמצעות הגסטרוסקופ הרופא מביט ברירית הוושט במטרה לזהות ארוזיות, קרעים, או רקמות חשודות אשר דורשות בירור כלשהו. לאחר מכן, עובר הרופא אל הקיבה, בה מחפש כיבים או אזורים שאינם תקינים. בסוף הבדיקה, יכול הרופא לעבור אל התריסריון במידת הצורך ולבדוק גם אותו.
  • לקיחת ביופסיה – בדרך כלל, לאחר שמזהים ממצא חשוד לוקח הרופא המבצע את הבדיקה ביופסיה מהאזור החשוד. במקרים של כיבים, נלקחת גם ביופסיה לבדיקת נוכחות החיידק הליקובקטר פילורי, אשר אחראי לחלק גדול מכיבי הקיבה והתריסריון.
  • טיפול בבעיות – בחלק מהמקרים ניתן גם להשתמש בגסטרוסקופיה על מנת לטפל בבעיות רפואיות שונות, כמו עצירת דימומים או הוצאת גופים זרים. בנוסף, קיימים כיום מומחים אשר מבצעים פרוצדורות מורכבות ביותר באמצעות גסטרוסקופיה, כמו טיפול במחלות הוושט ומחלות נוספות.

מתי מבצעים בדיקת גסטרוסקופיה?

בדיקת גסטרוסקופיה מבוצעת במקרים רבים של בירור גסטרואינטסטינלי הכוללים:

  • כאבי בטן – כאבי בטן הם תלונה נפוצה ביותר, אשר נגרמת במקרים רבים על רקע כיבי קיבה או גסטריטיס. במקרים אלו, גסטרוסקופיה יכולה לסייע לאבחנת המחלה, ובעזרת לקיחת ביופסיה ניתן לשפר את תהליך האבחון ולהציע טיפול מתאים.
  • חשד למחלות ממאירות – במקרים בהם קיים חשד למחלות ממאירות של הקיבה, הוושט או התריסריון ניתן לבצע בדיקת גסטרוסקופיה הכוללת לקיחת ביופסיה מהרקמה החשודה. בדרך זו, יכולים הרופאים לזהות את הרקמה החשודה, להעריך את המצב ולהגיע לאבחנה פתולוגית באמצעות לקיחת הביופסיה.
  • הקאות וצרבות – מקרים של תלונות חוזרות וכרוניות של הקאות וצרבות מחשידים למחלה של הוושט או הקיבה, ועל כן ביצוע בדיקת גסטרוסקופיה הוא חלק מהבירור השגרתי למצב.

סיבוכים של בדיקת גסטרוסקופיה

בדומה לכל פרוצדורה פולשנית אחרת, גם בדיקת הגסטרוסקופיה כוללת תופעות לוואי וסיבוכים. מדובר אמנם בסיבוכים נדירים יחסית, אך חשוב להכירם ולדעת על קיומם:

  • זיהום – במהלך הפולשנית יכולים להיכנס חיידקים ופתוגנים אחרים אל תוך מערכת העיכול, ולגרום לזיהום. בדרך כלל, הזיהום מתבטא בעליית חום ובתסמינים נוספים ודורש הגעה לרופא לשם קבלת טיפול אנטיביוטי.
  • דימום – במהלך הבדיקה הפולשנית יכולים להיווצר דימומים, אשר מופיעים בעיקר כאשר מבצעים פרוצדורות שונות כמו לקיחת ביופסיה למרות שבדרך כלל מדובר בדימום קל אשר נפסק באופן ספונטני, לעיתים הדימום יכול להיות קשה ביותר ולדרוש טיפול רפואי.
  • פרפורציה – ניקוב רירית דרכי העיכול (הוושט, הקיבה או התריסריון) הוא סיבוך נדיר ביותר של הגסטרוסקופיה, אך כאשר הוא מופיע מדובר בסיבוך מסכן חיים. במקרים רבים, הופעת פרפורציה דורשת אשפוז וניתוח לתיקון הנקב.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן