מחלות חורף

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סטרפטוקוקוס

מחלות חורף אמנם אינן מופיעות רק בחורף, אך בעונה זו הן נפוצות יותר.מחלות חורף הסיבה לכך שהמחלות הללו נפוצות בחורף איננה בשל מזג האוויר הקר דווקא, אלא יותר בגלל שהייה בחדרים לא מאווררים, שימוש באמצעי חימום המייבשים את האוויר, הצטופפות של אנשים או ילדים יחדיו בחדר סגור וכדומה.

מחלות החורף הנפוצות

  • שפעת – מחלת החורף הקלאסית הנגרמת מווירוס שעובר בהדבקה מאדם לאדם. תסמיני השפעת הם חום, חולשה, כאבי גרון וראש, נזלת, שיעול וכאבי שרירים ומפרקים.
  • התקררות – מחלה נגיפית קלה של דרכי הנשימה העליונות המתבטאת בנזלת, שיעול, התעטשויות, כאב גרון, ליחה, כאב ראש ועייפות. למרות שהתסמינים דומים לשפעת, התקררות אינה כרוכה בחום גבוה בדרך כלל והיא קלה יותר. ההתקררות עוברת בהדבקה והיא המחלה הנפוצה ביותר.
  • דלקת גרון – יכולה להיגרם מנגיף או מחיידק ומתבטאת בחום גבוה, כאב גרון וקושי בבליעה, נזלת, עייפות, כאב ראש, הרגשה רעה ותפליטים לבנים על השקדים.
  • דלקת שקדים – יכולה להיגרם על ידי וירוסים או על ידי זיהום שנוצר מחיידק הסטרפטוקוקוס ומתבטאת בכאבים בגרון, קשיים בבליעה ועוד.
  • דלקת ריאות – מחלה זיהומית נפוצה המצריכה בדרך כלל טיפול אנטיביוטי ובמקרים חמורים אף אשפוז. תסמיני המחלה הם בעיקר חום גבוה, שיעול עם ליחה, קשיי נשימה, כאב בחזה, עייפות ועוד.
  • אסטמה – מחלה כרונית בריאות המגיעה בדרך כלל בצורת התקפים הנגרמים בעקבות אלרגיה. המחלה מאופיינת בהיצרות של דרכי הנשימה המביאה לצפצופים, שיעול וקוצר נשימה. המחלה שכיחה יותר בקרב ילדים.
  • ברונכיטיס – דלקת סמפונות הנגרמת על ידי נגיף או מופיעה כמחלה כרונית ומתבטאת בעיקר בשיעול עם או בלי ליחה, ולעיתים גם בחום, נזלת וחולשה.

כיצד ניתן להתמודד עם מחלות החורף

כיוון שחלק ניכר מהמחלות מועברות מאחד לשני על ידי הדבקה, למשל בעקבות שיעול או עיטוש, כדאי מאוד להשתדל לשהות בחדרים מאווררים ולשמור מרחק מאנשים חולים. כמו כן כדאי להקפיד יותר על היגיינה אישית ולא לאכול או לשתות מכלים משותפים. כאשר מחממים את החדר כדאי להשאיר חלון פתוח לאוורור.

מומלץ להימנע ממעברים קיצוניים בין חום לקור ולהקפיד על לבוש חם בהתאם למזג האוויר, בפרט אצל ילדים ותינוקות. הדרך האידיאלית להתחמם בחורף היא באמצעות תנועה, ולכן כדאי להרבות בפעילות גופנית המאפשרת גם ליהנות מאוויר צח.

גורם חשוב נוסף בשמירה על הבריאות בחורף הוא התזונה. רצוי לצרוך מאכלים העשירים בוויטמין C המחזק את המערכת החיסונית כמו פירות הדר. כמו כן מומלץ להפחית בצריכה של מזונות מעודדי ליחה כגון מוצרי חלב ובננות.

התזונה צריכה לכלול כמה שיותר פירות וירקות ממגוון סוגים, דגנים מלאים וקטניות וכמה שפחות ממתקים וסוכרים. ישנם מאכלים בעלי תכונות אנטי-ויראליות כגון שום וכורכום אותם כדאי להוסיף למזון בכדי להימנע ממחלות. את מחלת השפעת, שהיא אחת ממחלות החורף הנפוצות ביותר, ניתן למנוע באמצעות חיסון.

טיפול במחלות החורף

רוב מחלות החורף הן ויראליות, כלומר ממקור נגיפי, ואין דרך לטפל במחלה עצמה אלא רק בסימפטומים שלה. המחלות חולפות ברובן בתוך מספר ימים וניתן להקל על החום והכאבים באמצעות משככי כאבים כדוגמת אקמול.

אם נוצרת דלקת בעקבות חיידק נהוג לטפל בה באמצעות אנטיביוטיקה, אולם אז מומלץ במקביל לאנטיביוטיקה ליטול תוספת של פרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים), משום שהאנטיביוטיקה הורגת גם את החיידקים הטובים במערכת העיכול החיוניים לתפקודה התקין. במקרה של מחלה כדאי להיעזר בתרופות סבתא שונות כגון תה קמומיל עם דבש ומרק עוף.

בעיות בדרכי הנשימה כמו שיעול ונזלת הן נפוצות בחורף, ובפרט בקרב תינוקות וילדים. כדי להקל על השיעול ניתן להיעזר במכשיר אדים חמים או קרים ובמקרה הצורך במכשיר אינהלציה.

עוד בנושא:

למה אנחנו עייפים כל כך בחורף?

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן