הפרשות מהנרתיק

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הפרשות מהנרתיקלפני שנפתח בדברים נציין כי הפרשות מהנרתיק הן תופעה טבעית ואף רצויה, שכן היגיינת הנרתיק נשמרת הודות להפרשות הטבעיות שמקורן בצוואר הרחם.

הכמות של ההפרשות, הגוון והמרקם שלהן, יכולים להשתנות במהלך החודש על רקע שינויים הורמונליים שונים. כך לדוגמה בקרב נשים רבות ניתן להבחין בכך ששבועיים לאחר תום הדימום החודשי ההפרשות הופכות לסמיכות ודביקות מהרגיל וכן ניתן לראות שינויים במרקם ואף בגוון לאחר הפסקת המחזור בגיל המעבר או בזמן הריון.

מלבד ההפרשות המופיעות סביב הווסת שצבען אדום, הפרשות שקופות או לבנבנות ביתר ימי החודש נחשבות לתופעה תקינה שלא אמורה לעורר כל דאגה. במצב תקין ישנה כמות קטנה יחסית של הפרשות בצבע שקוף עד חלבי, הריח של ההפרשות כמעט לא מורגש, כאשר באופן תקין ההפרשה אמורה להתגבר עד לאמצע המחזור החודשי.

במאמר שלפניכם נפרט אודות מצבים שבהם ההפרשות הופכות לחריגות כעדות למחלה או בעיה מסוימת.

מה הם הגורמים להפרשות לא תקינות מהנרתיק?

ישנו מגוון רחב של גורמים שיכולים להשפיע על אופי ההפרשות או כמות ההפרשות. להלן כמה מהם בנקודות:

  • צריכה של תרופות אנטיביוטיות.
  • זיהום נרתיקי הנקרא וגינוזיס.
  • זיהום פטרייתי בנרתיק.
  • מחלות מין שונות דוגמת זיבה או טריכומונס למשל.
  • שימוש בשטיפות נרתיקיות.
  • מחלה דלקתית של האגן.
  • שינויים ניווניים בנרתיק האופייניים לגיל המעבר.

מה הם התסמינים של הפרשות לא תקינות מהנרתיק?

ישנם תסמינים הרלוונטיים להפרשות החריגות וישנם תסמינים נלווים המשתנים בהתאם לגורם להפרשות החריגות. כך לדוגמה ההפרשות יכולות להיות מועטות מהרגיל או מרובות מהרגיל, המרקם שלהן יכול להיות דליל מאוד או סמיך מאוד, כשבמקרים מסוימים ההפרשות יכולות לקבל מרקם של גבינת קוטג' למשל.

מעבר לכך, ההפרשות יכולות להפיץ ריח חריף ולא נעים, הצבע שלהן יכול להשתנות ולהפוך למשל ללבן מאוד, אפור ואף ירוק והתזמון שלהן יכול להשתנות מן הקצה אל הקצה.

לצורך העניין, זיהום של פטריית הקנדידה לרוב יבוא לידי ביטוי בהפרשה סמיכה, לבנה, המזכירה במרקם שלה את המרקם של גבינת הקוטג' ואילו ווגינוזיס חיידקי, לרוב יוביל להפרשות דלילות, חלביות לבניות או אפורות, כשלרוב כמות ההפרשות תהיה גדולה יותר מהרגיל.

מבחינת התסמינים הנלווים, עלולים להופיע למשל כאבים בזמן קיום יחסי מין, תחושת צריבה בזמן מתן שתן, נפיחות ואדמומיות באזור הנרתיק והפות, צריבה, גרד או כאבים בפות או בנרתיק, שינויים באופי הדימום ועוד.

כיצד מאבחנים הפרשות מהנרתיק?

בכל מקרה שבו ישנן תלונות על שינויים באופי ההפרשות, על רופא הנשים לברר האם ישנם תסמינים נוספים שיש בהם כדי להעיד על בעיה מסוימת. כמו כן, בהתאם לצורך ולחשד, תבוצע בדיקה שבה ייטול הרופא דגימה מההפרשה על מנת לשלוח אותה לבדיקה מעבדתית. ייתכן גם כן שתבוצע בדיקת פאפ שבה נאספים תאים מצוואר הרחם לבדיקת מעבדה.

כיצד מטפלים בהפרשות מהנרתיק?

הטיפול בהפרשות מהנרתיק משתנה בהתאם לגורם שהוביל להתפתחות ההפרשות. כך לדוגמה אם מדובר בהפרשות שמקורן בזיהום פטרייתי, לרוב ניתן יהיה לטפל בבעיה בעזרת תרופות אנטי פטרייתיות המוחדרות לנרתיק בצורת ג'ל או קרם. לעומת זאת, אם מקור ההפרשות בזיהום חיידקי, יהיה צורך לעשות שימוש באנטיביוטיקה.

לסיום, נציין כי הפרשות נרתיקיות חריגות מהוות את הסיבה השכיחה ביותר המובילה נשים לפנות לרופא הנשים כשבעשרה אחוז מהמקרים מדובר בהפרשות נורמליות לחלוטין שלא דורשות טיפול כלל. עם זאת, לא ניתן לדעת בוודאות את המקור להפרשות עד לביצוע תהליך האבחון והבדיקות המתאימות ולכן חשוב לפנות לרופא הנשים בכל מקרה של שינוי בהפרשות.>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן