מחלות כרוניות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות כרוניות

מחלות כרוניות מחלות כרוניות הן מצבים רפואיים אשר ניתנים לשליטה וניתן לטפל בתסמיניהם אם כי לא ניתנות לריפוי מוחלט.

מחלות כרונית כמו מחלות לב, שבץ, סרטן, מחלת הנטינגטון, מחלות נשימה כרוניות וסוכרת, הן ללא ספק הגורם המוביל לתמותה בעולם, המייצג 60% מכלל מקרי המוות.

ארגון הבריאות העולמי מציג נתונים על פיהם מחלה כרונית היא הגורם העיקרי למוות בטרם עת ברחבי העולם ובאזורים גיאוגרפיים בהן נפוצות מחלות זיהומיות.

מהם הגורמים למחלות כרוניות?

למחלות כרוניות גורמים רבים. ראשית, חיידקים או מיקרואורגניזמים המורכבים מתאים בודדים, עלולים לגרום למחלות כרוניות בבני אדם. כמו כן, וירוסים רבים הפולשים לגוף יכולים להתרבות בתוך התאים ולגרום למחלות.

גורמים תורשתיים יכולים להוביל למחלות כרוניות כמו ניוון שרירים. סיסטיק פיברוזיס היא מחלה תורשתית נוספת שבה בלוטות מסוימות מייצרות ריר הסותם את הריאות, המעיים, ואיברים שונים בגוף.

טרשת נפוצה היא מחלה דלקתית של מערכת העצבים המשבשת את התקשורת בין המוח והחלקים האחרים בגוף , ויכולה לגרום לחולשה, שיתוק , עיוורון, ותסמינים אחרים.

מחלת פרקינסון היא הפרעה נוספת של מערכת העצבים הגורמת לרעד, נוקשות שרירים, תנועות איטיות ואובדן איזון. מחלת אלצהיימר היא מצב חמור המוביל לאובדן היכולות המנטליות הכוללות זיכרון, שיפוט, וחשיבה מופשטת, וגורמת בנוסף לשינויים הדרגתיים באישיות האדם.

מהם התסמינים?

מחלות כרוניות שונות מאופיינות בתסמינים ייחודים להן אולם ישנם מספר תסמינים המשותפים למחלות הכרוניות.

  • כאב – הוא תסמין נפוץ למחלות כרוניות רבות. אנשים הלוקים במחלות כגון דלקת פרקים ולופוס סובלים מעייפות כרונית. אנשים עם התכווצויות בבטן במסגרת תסמונת המעי הרגיז חווים כאב. סוכרת יכולה לגרום לכאב עצבי, מצב הנקרא נוירופתיה סוכרתית (כיום קיים טיפול לכך באמצעות ערכה לטיפול בנוירופתיה סוכרתית). כאבי ראש הם סימן היכר של מספר מחלות כרוניות, כמו דיכאון ותסמונת עייפות כרונית.
  • עייפות – היא תסמין שכיח נוסף למחלות כרוניות רבות. מחלות לב וריאה כרוניות לעתים קרובות מלוות בעייפות. עייפות היא גם תסמין נפוץ אצל אנשים עם לופוס, סוכרת ודיכאון.
  • שינויים במשקל – מחלות כרוניות רבות יכולות לגרום לעלייה או ירידה במשקל, וזאת עקב חוסר איזון הורמונלי או בעיות בבלוטות או איברים מסוימים בגוף. אנשים הסובלים ממחלות במערכת העיכול כגון מחלת קרוהן או מחלת מעי דלקתית לעתים קרובות נוטים לרדת במשקל בשל חוסר תיאבון ושלשולים כרוניים. ירידה במשקל היא גם אחד התסמינים העיקריים של מחלת הסוכרת. תת פעילות בלוטת התריס, לעיתים קרובות גורמת לעלייה במשקל. דיכאון, יכול אף הוא לגרום לעלייה או לירידה במשקל.

אילו מחלות כרוניות קיימות?

רשימת המחלות הכרוניות ארוכה. דוגמאות למחלות מסוג זה הן: מחלת  ALS (המחלות הניווניות הפוגעות בתאי העצב המוטוריים), אלרגיות, מחלת אלצהיימר ודמנציה, דלקת פרקים, אסתמה, סרטן, מחלת ריאות חסימתית כרונית, סיסטיק פיברוזיס, סוכרת, אפילפסיה, גלאוקומה, מחלות לב וכלי דם, אוסטאופורוזיס, הפרעות אכילה, מחלת כליות, השמנת יתר, עודף משקל ועוד.

דרכי אבחון

אבחון מחלות כרוניות נעשה על סמך תלונות המטופל, איתור התסמינים והתאמתם לאבחון המחלה.

בדיקות דם, צילומים ובדיקות הדמיה שונות מסייעות לאבחון המחלה הכרונית. בדיקות מעבדה יכולות לאתר סממנים האופיינים למחלות השונות כמו רמות הסוכר גבוהות בדם האופייניות למחלת הסוכרת ולחץ דם גבוה הגורם למחלות לב וכלי דם.

 כיצד מטפלים במחלות כרוניות?

הטיפול במחלות כרוניות מתמקד בהקלה על התסמינים. ההמלצות הבסיסיות הן הפסקת עישון, תזונה נכונה, והקפדה על פעילות גופנית סדירה.

חולי סוכרת לדוגמא נאלצים בנוסף לשינויים באורח החיים להזריק אינסולין כדי לשמור על רמות תקינות של סוכר בדם. חולי אסתמה נוטלים תרופות או משתמשים במשאפים מדי יום כדי למנוע הופעת צפצופים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן