מכת השפעת מכה שוב – כל מה שצריך לדעת על חיסונים, טיפול ואוכלוסייה בסיכון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מכת השפעת - מתי להתחסן? מי חייב להתחסן? ומה לעשות אם חליתם?

בניגוד למיתוס, נגיפי השפעת לא מתקיימים רק בעונת החורף. תיאורטית, אפשר בהחלט להידבק במחלה בקיץ. אלא שבחורף, כאשר מכת השפעת - מתי להתחסן? מי חייב להתחסן? ומה לעשות אם חליתם?החדרים מחוממים, ממוזגים והחלונות סוגרים, חוסר האוורור הוא שמעלה את סיכויי ההידבקות. השנה, נרשמו כמה מקרים של מוות משפעת. אנו לא רוצים לגרום לחרדה, חלילה, אך כן חשוב לעורר תשומת לב ציבורית. האם חובה להתחסן? מתי מגיע הזמן להתחסן? אם כבר נדבקים, האם יש הנחיות מיוחדות מה לעשות?

האם החיסון הוא בבחינת חובה?

חיסון נגד שפעת איננו חובה, אך יש מצבים שהוא רצוי. בשלב זה, מרבית הציבור איננו נוהג להתחסן, אך ישנן קבוצות אוכלוסייה שעבורן, כדאי מאוד לשקול שלא לוותר על התחסנות. את החיסון כמעט כולם יכולים לקבל ללא חשש, כבר מגילאי חצי שנה. תחת מגבלות רפואיות מסוימות, חשוב להתייעץ עם הרופא מבעוד מועד. אם ידועה רגישות לחיסונים או בתקופה של מחלה עם חום, יש ליידע את הרופא.

עד כמה החיסון נגד שפעת יעיל?

לפני שנסביר אילו קבוצות אוכלוסייה נמצאות בסיכון ולכן ממליצים להם להתחסן, עולה השאלה האם הוא בכלל יעיל. וירוס שפעת הוא מאוד נפוץ, אולם גם עובר הרבה מאוד שינויים (מוטציות). כלומר, יש למעשה הרבה זנים, מה שהופך את היעילות המושלמת של טיפול מונע לבלתי אפשרית. אך הבשורות הטובות – על פי ההנחה הנוכחית, כ-60 – 70 אחוזי הגנה מפני הדבקה, זה מה שמרוויח מי שמתחסן. זאת ועוד, גם מי שנדבק, נהנה בדרך כלל מתקופת תחלואה קצרה יותר וסימפטומים קלים יותר. מכיוון שגם כאשר הווירוס  מזן חדש, בכל זאת מערכת החיסון מזהה אותו מהר יחסית. בדרך כלל, מקבלים תרכיב שכולל כמה מזני השפעת הנפוצים ביותר (4 זנים). יתכן שבעתיד יכניסו זנים נוספים, אם במשרד הבריאות יומלץ על כך.

האם יש חשיבות לעיתוי קבלת החיסון?

בכל שנה, מפרסמים משרד הבריאות או קופות החולים המלצות לגבי המועד הכי נכון. לקראת החורף והחל מהגשם הראשון, ישנה עליה אופיינית לביקוש להתחסנות. במיוחד לקבוצות שבסיכון, לא כדאי לדחות, על מנת שלא להתמודד עם חוסר במנות חיסון. היו שנים שבהן ה"התנפלות" ברגע האחרון הביאה לכך שלא כל מי שחפץ בכך, הספיק להתחסן.

ומה עם הילדים – האם כדאי לחסן אותם נגד השפעת?

הורים לילדים – חשוב לדעת כי את ילדי בית הספר היסודי מקובל לחסן במסגרת בית ספרית. ככלל, את החיסון מספיק לקבל פעם בשנה כך שאין צורך לגשת באופן יזום לקופת החולים. חשוב לומר כי לא בכל הכיתות מתחסנים (למשל בכיתה א') כך שהורים שרוצים בכך יכולים לפנות באופן יזום.

ואיזו אוכלוסיה נמצאת בסיכון לשפעת? ומה שיעור המתחסנים באוכלוסייה זו?

ככלל, מומלץ להתחסן כאשר ידוע גורם סיכון. כאשר הסיבוכים מהמחלה עלולים לסכן את הבריאות באופן מתמשך. כך, למשל מומלץ לחסן קשישים או בעלי מערכת חיסונית מוחלשת. נשים שרוצות להיכנס להיריון או הרות, נהוג לחסן וכך גם ילדים קטנים, בעלי מחלות לב, דלקת ריאות ועוד. בממוצע, בשנים האחרונות התחסנו כ-20 אחוזים או מעט פחות מזה, מקרב הציבור. למרבה השמחה, בקרב קבוצות שנמצאות בסיכון, ההיענות רבה פי כמה. יותר מפי שניים מזה.

מה ניתן לעשות אם נדבקים?

אם כבר נדבקתם, בדרך כלל אין סיבה לדאגה. מומלץ להישאר למנוחה בבית (גם כדי לא להדביק אחרים). לשתות הרבה. תרופות להורדת חום, נגד נזלת וכיח יכולות לעזור. אם יש החמרה, גשו לרופא.>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן