התקף לב

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

התקף לב

התקף לב

מאת: myheart -הכל על בריאות הלב, התקף לב

התקף לב, הנקרא גם אוטם שריר הלב, הוא מצב שבו אזור מסוים בשריר הלב סובל מחוסר אספקת דם ונוצר בו נמק בשל חסימת אחד מהעורקים הכליליים המובילים אליו דם. הגורם המרכזי להתקף לב הוא היווצרות של קריש דם באחד מהעורקים הכליליים, מה שגורם לחסימה באותו העורק ומונע את מעבר הדם. קרישי דם נוצרים כמעט תמיד כתוצאה מתהליך ארוך שנים הנקרא טרשת עורקים.

טרשת העורקים היא מצב שבו מצטברים תאי שומן בדופן הפנימי של העורק היוצרים פלאק טרשתי, בדרך כלל בגלל רמה גבוהה של כולסטרול מסוג LDL (הכולסטרול הרע).

הפלאק הטרשתי גורם להיצרות של העורקים, מה שיכול להתבטא גם בתעוקת חזה (כאב בחזה בעת מאמץ). במקרה של התקף לב נוצרת חסימה מוחלטת באותו העורק כתוצאה מהצטברות הפלאק, או מהיווצרות קרישי דם בגלל סדק שנוצר בפלאק הטרשתי.

תסמינים

אדם החווה התקף לב יסבול בדרך כלל מכאבים ממושכים בחזה שאינם חולפים בעת מנוחה. הכאבים יכולים להתפשט למקומות נוספים בפלג הגוף העליון כגון הכתפיים, הצוואר, הגב והלסת.

בנוסף יכולים להופיע תסמינים כמו זיעה קרה, חיוורון, חולשה, בחילות, סחרחורת, קוצר נשימה, דופק מואץ, איבוד הכרה, תחושה כללית רעה ועוד. במקרה הקיצוני התקף לב יכול להוביל למוות פתאומי. יש לציין שלא כל התסמינים חייבים להופיע, ויש אף כאלה אשר אינם חווים תסמינים כלל (בעיקר נשים, סוכרתיים וקשישים).

אבחון

במקרה של חשד להתקף לב שבו מופיעים התסמינים שלעיל, מאבחנים את ההתקף באמצעות בדיקת אק"ג ובדיקות דם. בבדיקת הדם מזהים אנזים מסוים הנמצא בדם לאחר שתאי הלב נפגעו. בדיקת האק"ג נועדה לאבחן את מיקום האזור הפגוע ולהעריך את סוג ההתקף ותפקוד הלב.

טיפול

במקרה של התקף לב יש להזמין אמבולנס בדחיפות ולהגיע לבית החולים. ככל שהטיפול יבוצע מוקדם יותר כך סיכוייו של החולה להישאר בחיים ולהקטין את הנזק ללב גבוהים יותר.

בדרך לבית החולים נותנים לחולה אספירין בלעיסה לדילול הדם כדי למנוע הופעת קרישי דם נוספים שיחמירו את חסימת העורק. בבית החולים פועלים במהירות לפתיחת החסימה בעורק, על ידי צנתור או באמצעות מתן תרופות להמסת קריש הדם. בכל מקרה אדם שחווה התקף לב ייאלץ לעבור צנתור בשלב כלשהו.

אם לא מתפתחים סיבוכים נוספים לאחר ההתקף, ניתן לשחרר את החולה לביתו כבר לאחר מספר ימים. לאחר ההתקף ניתן לחולה טיפול תרופתי הכולל נטילת תרופות לטווח ארוך, לפעמים אף לאורך כל החיים.

מטרתן של התרופות היא בין השאר לדלל את הדם, להוריד את רמת הכולסטרול, להפחית את הנזק שנוצר לשריר הלב ועוד. כמו כן על האדם החולה לשנות הרגלי חיים כמו הפסקת עישון, תזונה נכונה, פעילות גופנית וכדומה, זאת בכדי למנוע התקפי לב בעתיד.

קבוצת הסיכון להתקף לב

ישנם אנשים שלהם גורמי סיכון המגבירים את סיכויים לחלות בהתקף לב. גורמי הסיכון הם:

  • עישון
  • סוכרת
  • לחץ דם גבוה
  • קרישות יתר של דם
  • כולסטרול גבוה
  • גיל מבוגר (גברים מגיל 45 ונשים מגיל 55)
  • אלכוהוליזם
  • לחץ מתמשך
  • השמנת יתר
  • היעדר פעילות גופנית
  • היסטוריה משפחתית של מחלות לב

כמו כן, עד גיל 65 שכיחות המחלה גבוהה יותר אצל גברים מאשר אצל נשים, אם כי אצל נשים אחוז התמותה מהתקף לב גבוה יותר, כנראה בשל חוסר מודעות או היעדר תסמינים הגורמים לאבחון וטיפול מאוחר.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן