חיסונים לילדים – האם לחסן או לא?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חיסונים לילדים - בעד ונגד

חיסונים לילדים - בעד ונגדהורים לתינוק צריכים לקבל הרבה מאד החלטות הנוגעות לבריאותו. אחת הסוגיות המשמעותיות שהורים נדרשים לתת עליהן את הדעת בתחום הבריאות של תינוקות הוא נושא החיסונים.

אם אך לפני שנים לא רבות חיסון התינוק בטיפת חלב היה נושא שאינו שנוי במחלוקת, הרי שהיום הולכות וגוברות הקריאות של הורים וגורמים אחרים כי החיסונים עלולים להזיק, ומספר הולך וגדל של הורים נמנעים מלחסן את תינוקותיהם. אז מה לעשות? לחסן או לא לחסן? מאמר זה יידון בטיעונים של בעד ונגד החיסונים, וינסה להוות מדריך להורה הנבוך.

טענות שתומכות במתן חיסונים

בשנות החמישים תקפה את מדינת ישראל מגפת פוליו (כפי שתקפה מדינות נוספות רבות בעולם כולו). תינוקות רבים נדבקו במחלה והפכו לנכים קשים לכל ימי חייהם. המחלה גבתה אף קורבנות בנפש.

כמה שנים אחר כך החלו רשויות הבריאות בישראל לחסן את כל התינוקות כנגד מחלת הפוליו. מאז כמעט נעלמה מחלת הפוליו בישראל (למעט מקרים בודדים ביותר בקרב כאלה שלא חוסנו). הסיפור של מחלת הפוליו ומיגורה בעקבות החיסון הוא אחד הסיפורים המסבירים בצורה הטובה ביותר את נחיצותם של החיסונים.

בעשרות השנים האחרונות, מאז החלו בעולם המערבי לחסן ילדים ותינוקות מפני מחלות מדבקות, כמעט נעלמו מן העולם חלק ניכר מהמחלות הללו. מחלת האבעבועות השחורות שגבתה קורבנות רבים במשך מאות ואלפי שנים נעלמה לחלוטים בזכות החיסון נגדה.

המסקנה המתבקשת היא כי חיסונים מצליחים למנוע הידבקות של ילדים במחלות קשות, ובעצם כשם שהם מגנים על הילד הבודד מפני המחלה, כך הם מגנים על החברה כולה מפני התפשטות המחלה. החיסונים מונעים נזקים קשים ובלתי הפיכים אשר עלולים ללוות את הילדים למשך כל ימי חייהם וכן את הסיכון למוות מפני מחלות קשות אלה.

בנוסף, טענותיהם של המתנגדים לחיסונים, כאילו חיסונים מסוימים הם הגורמים לאוטיזם או לסוכרת נעורים מעולם לא הוכחו באופן מדעי, ולא ברור על מה הן מסתמכות. יש לציין כי לצד טענות על הקשר בין חיסונים מסוימים ואוטיזם, קיימים מחקרים אשר בדקו והוכיחו כי אין קשר בין החיסונים לבין תופעה זו.

מומחים לאימונולוגיה טוענים, כי 95% מהילדים מחוסנים באותם חיסונים בדיוק, ועדיין רובם בריאים. הם טוענים כי מכל קבוצת ילדים כמה ילקו באוטיזם ואין לכך כל קשר לחיסונים שמקבלים כל התינוקות. במצב בו התועלת מוכחת וברורה, לעומת הסיכון שאינו ודאי ומוכח, טוענים רבים כי הסיכון באי מתן חיסון לתינוק גובר על פני הסיכונים אשר עלולים להיות טמונים במתן החיסון.

טענות שתומכות באי מתן חיסון לתינוקות וילדים

הדוגלים בדעה המתנגדת למתן חיסון טוענים כי חיסונים מסוימים מהווים סיכון להתפתחות של בעיות קשות. לטענתם, נמצא קשר בין מתן החיסון לחצבת, חזרת ואדמת לבין הופעת אוטיזם בקרב ילדים אשר קיבלו את החיסון.

המתנגדים גם טוענים כי החיסונים מכילים חומרים רעילים כגון: אלומיניום, חלקי חיות מתות וכדומה, אשר הם עצמם, מרכיבי החיסון מסוכנים לבריאותם של תינוקות. טענה נוספת היא כי החיסונים מיותרים, מאחר ורוב המחלות אשר נגדם מחוסנים הילדים נעלמו מן העולם, ולכן אין עוד סכנת הידבקות ממשית במחלות אלו. ישנם הורים אשר מוצאים דרך ביניים וכן מחסנים את ילדיהם, אך לא בגיל הבגרות אלא בגיל מאוחר יותר, כאשר הסכנה לאוטיזם כבר חלפה.

לחסן או לא לחסן?

ההחלטה היא כמובן אישית, וניתנת בידו של כל הורה ואמונותיו. הסטטיסטיקה מראה כי הרוב המוחלט של ההורים בכל זאת בוחר לחסן את הילדים, וכי רק אחוז קטן של הילדים מגיב לחיסונים בתגובות לוואי שונות. רוב רובן של תופעות הלוואי חולפות לאחר כ- 24 שעות.

ראו גם:
מדריך לזיהוי בכי בתינוקות

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן