מהו קוצר נשימה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קוצר נשימה

קוצר נשימהקוצר נשימה הוא מצב בו קשה לנשום, והגוף לא מקבל את כמות החמצן הנדרשת לו. תהליך הנשימה אחראי על אספקת החמצן לגוף, וללא מהלך נשימה תקין הגוף לא מתפקד כראוי. הפרעה בפעילות מערכת הנשימה גורמת במקרים רבים לקוצר נשימה, המתואר על ידי אנשים רבים כ"הרגשה שלא מצליחים לנשום". כאשר מופיע קוצר נשימה, חשוב מאוד לאבחן את הגורם לו ולטפל בו, מכיוון שכשל נשימתי שאינו מטופל יכול לגרום לסיבוכים קשים ואף למוות.

איך מרגישים בזמן קוצר נשימה?

קוצר נשימה, המבטא את חוסר היכולת לנשום כהלכה גורם למספר תסמינים המתוארים היטב על ידי חולים רבים:

  • הרגשה שאין מספיק אוויר – באופן כללי, ההרגשה המתוארת אצל אנשים עם קוצר נשימה היא הרגשה שאין להם אוויר. במהלך קוצר הנשימה מרגישים שלא ניתן לספק לגוף את כמות האוויר הנדרשת, ואנשים רבים מתלוננים על תחושת מחנק קשה.
  • עליה בקצב הנשימה – אנשים הסובלים מקוצר נשימה סובלים מכך שקצב הנשימה שלהם עולה, כלומר מספר הנשימות בדקה גבוה מהרגיל.
  • נשימות שטחיות – קוצר נשימה מתאפיין במקרים רבים בנשימות שטחיות ולא מספקות, ובמקרים אחרים יכול להתאפיין גם בחוסר יכולת להגיע לעומק נשימה מספק.
  • קשיי דיבור – במקרים קשים במיוחד, קוצר הנשימה גורם לקושי לדבר, ואנשים עם קוצר נשימה נאלצים לעשות "הפסקות נשימה" לאחר כל מספר מילים.
  • שיעול וכאבים בחזה – במקרים רבים קוצר נשימה מלווה גם בשיעול, אשר יכול להיות שיעול ליחתי או יבש בהתאם לגורמים לקוצר הנשימה. מלבד זאת, לעיתים קוצר הנשימה יגרום להופעת כאבים בחזה, אשר יוחמרו במהלך נשימה עמוקה או בזמן שיעול.
  • כיחלון – במקרים חריגים ונדירים, קוצר הנשימה יכול לגרום להיפוקסיה קשה ביותר (ירידה באספקת החמצן לגוף) ולהופעת כיחלון. בדרך כלל, הכיחלון יתחיל באזורים הפריפריים ובאזור השפתיים, וירמז על קוצר נשימה קשה ביותר.

קוצר נשימה הוא מצב בו הגוף לא מקבל מספיק חמצן

כאשר אנשים נמצאים בקוצר נשימה הם סובלים מכך שהגוף שלהם לא מקבל כמות מספקת של חמצן. בתהליך הנשימה, אנו מכניסים לגוף אוויר המכיל חמצן אשר אמור להגיע אל מחזור הדם ודרכו אל הרקמות השונות. בקוצר נשימה, הגוף לא מקבל מספיק חמצן ומתחיל תהליך של היפוקסיה – מצב בו רקמות הגוף לא מקבלות כמות מספקת של חמצן.

ניתן למדוד את ריווי החמצן בדם על ידי מד סטורציה (מכשיר המולבש על האצבע ובודק את ריווי החמצן בדם באחוזים) או על ידי בדיקת גזים בדם, ובמצבים של קוצר נשימה קשה תוצאות הבדיקות יהיו כמובן לא תקינות. ריווי חמצן תקין אצל אנשים בריאים אמור להיות 97-100%, וכאשר הוא נמוך מכך, ויורד מתחת ל-%92 יש צורך בתחילת טיפול.

מה גורם לקוצר נשימה?

קוצר נשימה יכול להיגרם מכל מצב הפוגע במערכת הנשימה:

  • מחלות ריאה – מחלות כמו אסתמה, דלקת ריאות, COPD, תסחיף ריאתי, שאיפת גוף זר וכל סוג אחר של פגיעה בריאות יכול לגרום לקוצר נשימה.
  • מחלות לב – מחלות לב שונות כמו התקף לב, טמפונדה לבבית, אי ספיקת לב וכולי יכולות גם כן לגרום לקוצר נשימה.
  • מצבים נוספים – קיימים מצבים נוספים אשר יכולים לגרום לקוצר נשימה, כמו התקף חרדה, מחלות נוירולוגיות שונות, שברים בצלעות, אנמיה קשה ומצבים נוספים.

הטיפול בקוצר נשימה

הטיפול בקוצר נשימה מתבסס על טיפול בבעיה המקורית הגורמת להפרעת הנשימה, כמו טיפול בוונטולין לחולי אסתמה, טיפול באנטיביוטיקה בדלקת ריאות וכולי. בנוסף, מומלץ מאוד להשתמש בחמצן על מנת להקל את התפקוד הנשימתי ולנוח ולהימנע מכל מאמץ.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן