בדיקת צואה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת צואהבדיקת צואה מבוצעת על דגימת צואה ומסייעת באבחון מצבים מסוימים המשפיעים על מערכת העיכול. מצבים אלו כוללים זיהומים כגון טפילים, וירוסים או חיידקים, קליטה גרועה של מזון או סרטן. לצורך הבדיקה, דגימת צואה נאספת במיכל נקי ונשלחת למעבדה.

ניתוח המעבדה כולל בדיקות מיקרוסקופיות, בדיקות כימיות ובדיקות מיקרוביולוגיות. הבדיקה בוחנת גוון, עקביות, כמות, צורה, ריח ונוכחות ריר. מטרת הבדיקה היא לאתר דם סמוי, שומן, סיבי בשר, מרה, תאי דם לבנים וסוכרים. גם רמות ה-pH ניתנות לבדיקה, והיא מבוצעת על מנת לגלות אם נוכחות חיידקים עלולה לגרום לזיהום מתפתח.

הסיבות לביצוע בדיקת צואה

הבדיקה מבוצעת במקרים הבאים:

זיהוי מחלות דרכי העיכול, הכבד והלבלב – אנזימים מסוימים, כגון טריפסין או אלסטט, ניתנים להערכה בצואה על מנת לסייע בקביעת מידת תפקוד הלבלב.

איתור הגורם לתסמינים המשפיעים על מערכת העיכול – כגון שלשול ממושך, שלשול דמי, כמות מוגברת של גזים, בחילות, הקאות, חוסר תיאבון, נפיחות, כאבי בטן והתכווצויות, וחום.

איתור סרטן – כגון סרטן המעי הגס, המבוצעת על ידי בדיקת דם סמוי בצואה.

איתור טפילים – כגון תולעים או חיידקים.

איתור הגורם לזיהומים – כגון וירוסים או פטריות.

בדיקת ספיגה לקויה של חומרי תזונה על ידי מערכת העיכול – מצב זה מכונה תסמונת ספיגה, ולצורך הבדיקה, נאספת דגימת צואה במשך שלושה ימים, ולאחר מכן נבדקת לנוכחות שומנים ולעיתים סיבי בשר.

יש להתייעץ עם הרופא לגבי כל חשש לגבי הצורך בבדיקה, סיכונים, אופן ביצועה או הממצאים האפשריים. אין מקום למבוכה, שכן הרופא כבר ראה ושמע הכול.

אופן ביצוע בדיקת צואה

ניתן לאסוף בדיקת צואה בבית, בקליניקת הרופא, במרפאת קופת חולים או בבית החולים. לאיסוף הדגימה בבית, ניתנת ערכת איסוף צואה מיוחדת, המכילה שקית אטומה סטרילית, מוליך, ונייר הניתן לשטיפה באסלה, ממנו נלקחת הדגימה באמצעות המוליך.

איסוף הדגימה מתבצע באופן הבא:

השתנה – יש להשתין לפני איסוף הדגימה, כך שלא יחדור שתן לדגימה.

כפפות לטיפול בצואה – צואה עשויה להכיל חיידקים המתפשטים לזיהומים. יש לשטוף את הידיים עם מים חמים וסבון לאחר הסרת הכפפות.

העברת הדגימה למיכל סטרילי יבש – יש לפרוש על מושב האסלה את יריעת הנייר הכלולה בערכה, ולאחר מכן לטבול את המוליך לשם השגת דגימה קטנה מהצואה, אותה יש להכניס לשקית הסטרילית, ולאטום אותה.

הימנעות ממגע עם חומרים אחרים – אין לאסוף את המדגם מהמים באסלה, ולא לערבב נייר טואלט, מים או סבון עם הדגימה.

איטום הערכה – אוטמים היטב את מכסה המיכל ומתייגים עם השם המלא, שם הרופא, ותאריך איסוף הצואה. את המיכל האטום לוקחים למעבדת קופת חולים בהקדם האפשרי.

תוצאות בדיקת צואה

הדגימה הנאספת מדגימת הצואה מסייעת לאבחון מצבים מסוימים המשפיעים על מערכת העיכול. דוח המעבדה נשלח לרופא, המעריך את התוצאות המבוססות על המצב הבריאותי וגורמים אחרים. כלומר, ערך המתקבל מהבדיקה, הנמצא מחוץ לערכם הנורמאליים, עשוי עדיין להיות נורמאלי, בהתאם למצב הבריאותי של המטופל. תוצאות בדיקת הצואה אורכות בדרך כלל בין יממה לשלושה ימים.

ערכים שאינם תקינים:

מצבים רבים עשויים לשנות את התוצאות, והרופא מסביר למטופל את משמעות התוצאות שאינן תקינות, העשויות להיות קשורות לתסמינים ומצבים בריאותיים מהעבר.

רמות גבוהות של שומן בצואה – עלולות להיגרם כתוצאה ממחלות כגון דלקת בלבלב, מחלת צליאק, סיסטיק פיברוזיס, או הפרעות אחרות משפיעות על ספיגת שומנים.

נוכחות סיבי בשר שאינם מעוכלים בצואה – נגרמת כתוצאה מדלקת בלבלב.

pH נמוך – עלול להיגרם כתוצאה מספיגה לקויה של פחמימות או שומנים. צואה המאופיינת ברמות גבוהות של pH עשויה להתרחש כתוצאה מדלקת דלקת במעי, סרטן, או טיפול אנטיביוטי.

דם בצואה – עלול להיגרם כתוצאה מדימום במערכת העיכול.

תאי דם לבנים בצואה – עשויים להיגרם כתוצאה מדלקת המעיים, כגון קוליטיס כיבית, או זיהום חיידקי.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן