גמילה מעישון – רוצים להפסיק לעשן?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גמילה מעישון - רוצים להפסיק לעשן?

גמילה מעישון - רוצים להפסיק לעשן?רובנו מתחילים לעשן מתוך נקודת הנחה כי אנו שולטים במצב, האמונה כי נוכל להפסיק לעשן רק מתי שנרצה. אנו מעשנים בתחילה מתוך סקרנות או בשל עניין חברתי וממשיכים בלי יכולת להפסיק.

הקושי של הפסקת עישון בתחילה אינו מטריד אותנו, רק לאחר שאנו מנסים להפסיק לעשן אנו מבינים את הקושי הגדול בכך.

אנו מודעים לסכנות הרבות הטמונות בעישון. הפגיעה בבריאות, הסיגריות גורמות למגוון מחלות קשות כגון: מחלות לב, לסרטן, לאורך זמן הסיגריות מאיצות את הזדקנות בטרם עת. עישון פסיבי ליד משפחתך פוגעת גם בקרובים אליך, משפחתך וחבריך. הבזבוז הכספי הגדול בקניית הסיגריות, הבעייתיות בעישון במקומות ציבוריים והריח של הסיגריות הנדבק לבגדים ולשיער. קיימות דרכים רבות להפסיק לעשן אולם הצד הראשון מתחיל בהחלטה שלך – וברצון לחיות חיים בריאים – אנחנו לא רוצים להפחיד אתכם אולם תוחלת החיים של מעשן נמוכה בכ-8 שנים מזו של אדם שאינו מעשן.

הקושי להפסיק לעשן

הקושי בגמילה מעישון הוא קושי התמכרותי כאשר ניתן לחלק קושי זה לכמה גורמים. הבנת הקושי להפסיק לעשן מקלה במעט בתהליך הפסקת העישון.

הקשיים בגמילה מעישון

תלות התנהגותית – טקס הדלקת הסיגריה, החזקת הסיגריה ביד והשאיפות ממנה הם הרגל התנהגותי שאנו מבצעים מדי יום. אנו רגילים להדליק את הסיגריה בעת הקפה של הבוקר, לאחר הארוחה, במצבים של לחץ, כאשר מתוחים או רגועים, במצבים חברתיים ושאנו משועממים. בכל שעות היום הסיגריה היא חלק מחיינו.

תלות פיזית – ניקוטין הינו חומר ממכר. האדם המעשן מפתח תלות בניקוטין. בעת עישון הסיגריה הגוף מקבל את רמת הניקוטין לה הוא זקוק. לאחר כמה שעות רמת הניקוטין בגוף יורדת ועישון סיגריה נוסף תעלה את רמת הניקוטין בדם. תלות פיזית זו היא הגורמת לנו את הקושי להפסיק לעשן. כשמפסיקים לעשן תסמיני הגמילה הם עצבנות, מתח, חוסר מנוחה וחוסר ריכוז.

בסיס הניקוטין – העישון הוא חומר בסיסי, בעת העישון אנו צורכים יותר מאכלים המעודדים יצירת חומצות בגוף. בעת הפסקת העישון אכילה של מזונות בסיסים כגון ירקות, שקדים ותאנים מיובשות תקל על התהליך.

תלות נפשית – הסיגריה מלווה את האדם המעשן לאורך כל חייו. הסיגריה עימו בכל מצב ובכל מקום, כאשר האדם נינוח או עצבני, בעת אבל או שמחה. הסיגריה הופכת לחברו הטוב של המעשן. הפסקת העישון דורשת להיפרד מחבר קרוב זה.

הפסקת עישון

הפסקת עישון דורשת מאיתנו בראש ובראשונה החלטה אמיצה להפסיק לעשן. ללא החלטה מודעת זו כל טיפול שנבחר לעשות או כל התמודדות עם הפסקת העישון מועד מראש לכישלון.

ההחלטה להפסיק לעשן לעיתים היא החלטה שלוקחת זמן, הקושי לנשום, הגועל מהסיגריה או תחושת המחנק, לרוב יוצרים את התהליך של הרצון להפסיק לעשן. לכן ברגע שהתגבש בכם הרצון להפסיק וקיבלתם החלטה זו יש להפסיק לעשן סיגריות בהפסקה מוחלטת. הפסקה מוחלטת של עישון במשך חמישה ימים תפסיק את ההתמכרות לניקוטין. ניתן בשלב זה להיעזר בתרופות, מסטיק ניקוטין או משאפי ניקוטין.

יש הטוענים כי עזרים אלו אינם עוזרים ורק מגבירים את ההרגל או הצריכה של הניקוטין. ניתן כתחליף להשתמש במסטיקים, סוכריות או החזקת עט ביד. על מנת להקל על הפסקת העישון מומלץ לכבס אתה בגדים, להוציא את הסיגריות, המצתים והמאפרות מהבית.

יש הממליצים בתקופה זו להימנע מחברת מעשנים, אך ניתן לפתור בעיה זו אם מודיעים לחברים ולבני המשפחה כי הפסקתם לעשן, לרוב החברים הקרובים והמשפחה יתחשבו ולא ידליקו סיגריה לידכם.

הקושי הגדול הוא התלות הרגשית שפיתחנו לסיגריות. לכן ההבנה כי הפסקת הסיגריות היא הפרדות גם מחבר, תקל על ההפסקה, יש המתארים תחושת אבל או געגוע. ניתן להיעזר בקבוצות תמיכה או בתמיכה של המשפחה וחברים.

השיטות המתקדמות בישראל לגמילה מעישון מפורטות באתר israelrsa המציעים את כל המידע על גמילה מעישון

גמילה מעישון

ישנם מקרים בהם אנשים מקבלים החלטה להפסיק לעשן אך מיד מגלים כי הקושי הוא רב ואין בידיהם את הכוחות הנפשיים לכך. במקרים אלו ניתן לקבל עזרה בהפסקת עישון.

סדנאות – קופות החולים מציעות מגוון של סדנאות קבוצות תמיכה להפסקת עישון. ישנם מכונים רבים המציעים הפסקת עישון בהיפנוזה, דמיון מודרך, דרך טיפולים שונים ועד פסיכותרפיה בנושא שתשכנע אתכם להפסיק לעשן.

תרופותניתן לקבל תרופת זיבן אשר אותה ניתן להשיג בכל בית מרקחת. התרופה מקלה על התלות הפיזית בסיגריות, תרופה זו היא במרשם רופא בלבד. ישנם תרופות העשויות מצמחי מרפא הגומלות מעישון.

טיפים – אמצו כל שיטה שתסייע בידכם להימנע מעישון. יש המציבים קופת חסכון בבית ומשלשלים לתיבה שקל כל פעם שהם רוצים לעשן. יש הנעזרים במדבקות נגד עישון. יש המכינים רשימה של בעד הפסקת עישון. יש הנמנעים ממצבים המקשים עליהם בעת הפסקת העישון כגון הימנעות מישיבה בפאבים או עם חברות מעשנים. כל שיטה שתאמצו לכם המקלה עליכם בעת הפסקת העישון היא מבורכת.

דימוי עצמי – הדימוי העצמי של המעשנים הוא חלק מההרגל לעשן. ברגע שהפסקתם לעשן הציגו עצמכם כלא מעשנים. הדימוי של מעשן לשעבר או בגמילה טומן בתוכו את המלכודת שאתם עלולים לחזור אליה.

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

ויטמין E אצטט: הסיגריות האלקטרוניות גילו לנו שלא כל הויטמינים בריאים

תופעה מדאיגה: ממצאים הראו כי השימוש בסיגריות אלקטרוניות גורם למחלת ריאות

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן