קורונה – כל התשובות לכל השאלות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מהי קדחת צהובה?

מאת: מערכת האתר, 15/3/2020

בשלהי 2019 מערכת הבריאות הסינית התמודדה עם תופעה לא מוסברת, שבאה לידי ביטוי בחולים רבים שהגיעו לבתי החולים כשהם סובלים מבעיות חמורות במערכת הנשימה. החולים התרכזו בעיקר במחוז הוביי, כשמיום ליום הגיעו לבתי החולים במחוז יותר ויותר חולים שהציגו את אותם התסמינים. תוך זמן קצר זוהה הנגיף שגורם למחלה המסתורית ותוך שבועות ספורים כבר ניתן היה לזהות אותו בחולים בכל רחבי העולם.
ב-11 במרץ 2020, החליט ארגון הבריאות העולמי כי הגיעה השעה להכריז על הנגיף החדש כמגיפה עולמית וזמן קצר מאוחר יותר, קורונה – כל התשובות לכל השאלותהכריז נשיא ארצות הברית על מצב חירום לאומי בשל התפשטות הנגיף ברחבי הרפובליקה. הואיל ומדובר במחלה חדשה שלא הייתה מוכרת קודם לכן, הואיל ומדובר במחלה נגיפית מדבקת ביותר המתפשטת במהירות אדירה והואיל ומדי יום מצטרפים מאות אנשים למניין הנפטרים כתוצאה מסיבוכי המחלה, אין זה פלא שמגפת הקורונה הצליחה לעורר פניקה רבה ולזרוע בלבול בקרב רבים.

אם גם אתם חשים מוצפים בשל עודף המידע הזורם מכל כיוון אפשרי בשבועות האחרונים ומעוניינים ליהנות ממעט בהירות ומידע אמין, הגעתם למקום הנכון. במאמר שלפניכם תמצאו תשובות ברורות לשאלות שכיחות הנוגעות למחלה החדשה, שעד כה גבתה את חייהם של 5,443 בני אדם ברחבי העולם (נכון ל-14/3/20).

מה הם תסמיני מחלת הקורונה? ומהו מהלך המחלה?

התסמינים הקלאסיים של המחלה כוללים חום גבוה, שיעול, כאבי שרירים כמו גם קוצר נשימה. אורך התקופה שנמשכת ממועד ההידבקות במחלה ועד לשלב הופעת התסמינים (תקופת הדגירה), עומד בממוצע על שישה ימים ונע סך הכול בין יומיים ל-11 יום. בחלק מהחולים יופיעו בהמשך סיבוכים שיכולים לבוא לידי ביטוי בדלקת ריאות, כשל נשימתי, דלקת בשריר הלב ואף במוות.

חשוב לציין כי למעלה מ-80% מהנדבקים יסבלו מתסמינים קלים מאוד ולמעשה יתכן אף שלא יסבלו מתסמינים קליניים כלל. לאור זאת, אין זה מן הנמנע שחולים רבים כלל לא יהיו מודעים לכך שנדבקו במחלה. זוהי גם הסיבה בגינה יתכן ששיעורי התמותה נמוכים בהרבה מאלו המדווחים כיום. כ-12% בלבד מהחולים יפתחו תסמינים חריפים וסך הכול לפי הידוע כיום, פחות מאחוז אחד מהנדבקים ילכו בסופו של דבר לעולמם כתוצאה מסיבוכי המחלה.

איזו אוכלוסיה נמצאת בסיכון ללקות בקורונה?

הסיכון לתמותה ממחלת הקורונה גבוה בעיקר בקרב בני גיל הזהב, אנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת או מדוכאת וחולים הסובלים ממחלות כרוניות, מחלת ריאה, מחלת לב, סוכרת לא מאוזנת וכיו"ב. לעומת זאת תינוקות, פעוטות וילדים, כמעט שלא נדבקים במחלה ובמקרה של הידבקות, סובלים לכל היותר ממחלה קלה מאוד.

עד כמה קורונה מדבקת? וכיצד היא מועברת מאדם חולה לאדם בריא?

הנגיף שגורם למחלה מועבר על ידי טיפות זעירות המפוזרות לאוויר בזמן התעטשות או שיעול. נגיף הקורונה מסוגל להישאר באוויר במשך מספר שעות וכן להיצמד למשטחים ולשרוד במשך זמן רב מחוץ לגוף החולה. לפיכך חשוב ביותר להקפיד על שטיפת ידיים יסודית במשך 20 שניות באופן תדיר, להימנע ממגע בפנים ולחיצות ידיים, להתרחק ממקומות הומי אדם, לחטא משטחים במקומות כמו אמצעי תחבורה ציבורית ובמקרה שקיים סיכוי גבוה להידבקות במחלה, יש להישאר בבידוד על מנת שלא להדביק אחרים.

אופן ההעברה של המחלה מזכיר מאוד את אופן ההעברה של מחלת השפעת אך לפי הידוע לנו כיום, מדובר במחלה מדבקת פי שניים בהשוואה למחלת השפעת. עדות לכך ניתן למצוא בהתפשטות המהירה של המחלה ברחבי העולם: עד כה תועדו 147,960 מקרים של קורונה (מעודכן ל-14/3/20).

איזו טיפול ניתן כיום לחולה שנדבק בנגיף הקורונה?

נכון להיום אין עדיין טיפול ייעודי שמסוגל להילחם בגורם המחלה ולפיכך ניתן לחולים טיפול תומך בלבד. המשמעות היא שהטיפול מותאם לכל חולה באופן אישי ומשתנה בהתאם לסוג התסמינים ורמת החומרה שלהם: כך לדוגמה במקרים הקלים אין צורך להגיש טיפול כלל וניתן להסתפק במעקב בלבד, במקרים אחרים ניתן להשתמש בתרופות לשיכוך כאבי שרירים ו/או תרופות להורדת חום ובמקרים שבהם קיימת מצוקה נשימתית, יהיה צורך לספק חמצן ו/או לחבר את החולה למכונת הנשמה. כמו כן במקרים שבהם עולה החשד לכך שהחולה סובל מזיהום חיידקי משני, יינתן לו טיפול אנטיביוטי.

אילו מקורות מידע אמינים קיימים?

ההמלצה הטובה ביותר בנושא זה היא להישמע להנחיות של משרד הבריאות המתעדכנות תדיר ומתפרסמות באתר הבית של משרד הבריאות. משרד הבריאות מעדכן את ההנחיות כמעט מדי יום ולעתים אף מספר פעמים ביום, בהסתמך על נתונים המגיעים לאנשי המשרד מכל רחבי העולם. אין ספק שבימים אלה משרד הבריאות נוקט בצעדים מחמירים ביותר שאינם פשוטים לאיש. עם זאת, צעדים אלו נועדו למנוע קריסה של מערכת הבריאות ואבדן של חיים רבים. לפיכך בתקופה לא פשוטה זו חשוב לזכור לנשום עמוק, לשמור על זהירות אך לא להיכנס לפניקה ולהמשיך לעקוב ולמלא אחר ההנחיות של משרד הבריאות הישראלי.

ראו גם:

מוקדי חירום המעניקים מענה בנושא קורונה – להדפיס ולשמור

חיסון לקורונה – סקירת החברות שעמלות כעת על פיתוח חיסון לנגיף קורונה

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן