ורידים בולטים ברגליים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ורידים ברגליים או בשמם הנוסף דליות, נוצרים כתוצאה מהתנפחות של הורידים עד אשר ניתן להבחין בהם באופן בולט מעל פני העור. צבעם של הורידים סגול- כחול כהה והן מרשתות בעיקר את חלקה האחורי של הרגל כרשת עכביש.

ורידים ברגליים הינם תופעה שכיחה המהווה כ- 50% מן האוכלוסייה הבוגרת, כאשר הנטייה לורידים ברגליים נפוצה יותר בקרב נשים (בעיקר בעקבות השינויים ההורמונאליים של גיל ההתבגרות, ההיריון וגיל המעבר).

ורידים ברגליים אינם רק בעיה אסתטית אלא גם בעיה בריאותית. ורידים ברגליים יכולים לגרום לתחושות של כאב, נפיחות ברגליים, בצקת, בעיות בעור, פצעים, קרישות בדם, תחושות גירוד לא נעימות ועוד.

כיצד נוצרים ורידים ברגליים?

הדם זורם בתוך העורקים והורידים ומעביר חמצן לאברי הגוף השונים. הדם ללא החמצן חוזר כדי להתמלא מחדש ועולה מן הרגליים נגד כוח המשיכה כלפי מעלה אל הלב.

הדם עולה במעלה הורידים באמצעות שסתומים הממוקמים על פני דפנות הוריד. עם חלוף השנים, באופן טבעי, נשחקים השסתומים ואינם מבצעים את עבודתם כראוי. הדם אינו עולה באופן תקין אל הלב, נתקע בורידים ושוקע כלפי מטה- כך נוצרים הורידים. כמו כן, דליות יכולות להיווצר גם בעקבות אי ספיקה ורידית שפוגעת בזרימת הדם ברגליים.

גורמי סיכון

  • גיל – הגורם העיקרי לתופעת הורידים ברגליים הינו היחלשות הוריד עם הגיל. כאשר אנו מתבגרים מאבדים הורידים מכוחם ומגמישותם, מה שגורם להיחלשות השסתומים ועם הזמן להופעת הורידים.
  • הריון – ההיריון מעלה את נפח הדם ומאט את זרימתו- תופעה שמועילה לעובר, אך עלולה לגרום להופעת ורידים ברגליים.
  • הורמונים נשיים –  גלולות  למניעת הריון או גלולות לגיל המעבר מעלות את הסיכון להופעת ורידים ברגליים.
  • קירבה גנטית – מצביעה על סיכוי גבוה יותר להופעת ורידים בולטים.
  • עמידה ממושכת והשמנה – עלולים להקשות על זרימתו של הדם במעלה הורידים בדרכו אל הלב ולגרום להופעת הורידים הבולטים.

טיפול

קיימים סוגים רבים של טיפולים להעלמת הורידים ברגליים. כדי לבחור את הטיפול היעיל ביותר חשוב להתייעץ עם רופא מומחה אשר יעזור להתאים את הטיפול הנכון על פי ההיסטוריה הרפואית, גילו וצרכיו של המטופל.

טיפול בוורידים בולטים ברגליים לחצו כאן

סוגי הטיפולים:

  • ניתוח (Stripping) – ניתוח הנעשה בהרדמה מקומית, בו מבצעים מספר חתכים לאורך הוריד החולה ודרכם שולפים את הוריד ואת סעיפיו. לשיטת טיפול זו זמן החלמה ארוך מאוד המלווה בכאבים וקושי בתפקוד. כמו כן עלולים להתרחש סיבוכים כתוצאה מן ההרדמה או הניתוח כגון: זיהומים, פגיעה בעצבים התחושתיים, כאב כרוני וצלקות קבועות. ניתוח זה אינו מתאים למבוגרים מעל גיל 60 או לאנשים בעלי היסטוריה רפואית קשה.
  • לייזר או גלי רדיו – מחדירים סיב אופטי הפולט קיטור אשר מרתיח את הוריד וגורם לו לנזק. הוריד, כתוצאה מכך נסתם ונעלם. הטיפול נעשה בהרדמה מקומית ודורש זמן החלמה מהיר.
  • הזרקה – שיטת טיפול חדשנית בה מזריקים לווריד חומר מוקצף ( Polidocanol) הגורם לכיווץ מסיבי של הוריד החולה ולאחר מכן להיעלמותו. טיפול זה אינו כרוח בניתוח או הרדמה מתאים לכל גיל ולכל מצב בריאותי ומאפשר חזרה מהירה לתפקוד מלא.
  • גרביים אלסטיות –  גרביים המפעילות לחץ בדרגות שונות על הורידים, מעודדות זרימה תקינה של הדם ומונעות התנפחות נוספת של ורידים.
  • רפואה משלימה – טיפול המשלב בין תזונה, דיקור סיני, פעילות גופנית, עיסויים מקומיים, תוספי מזון וויטמינים לחיזוק זרימת הדם בורידים.
  • טיפול הידרותרפיהטיפול חוזר באמצעות מים קרים ולאחר מכן מים חמים לשיפור זרימת הדם בורידים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן