אדמדמת אצל תינוקות – מדריך טיפול באדמדמת להורים המודאגים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אדמדמת אצל תינוקות

אדמדמת הינה מחלה שעשויה לעורר בהלה, בעיקר בקרב הורים טריים לתינוקות. לעיתים, היא מלווה בעליה מהירה בחום הגוף,אדמדמת אצל תינוקות בתוספת מעוררת חשש של פרכוסים ועוויתות. זה בהחלט לא דבר נעים, לראות את הזאטוט הקטן מגיב מצורה כזאת. למעשה, אפילו די מפחיד.

אך האם באמת מדובר על מחלה מסוכנת, מהו בדיוק הגורם, אילו תסמינים נוספים קיימים ואיך בכלל מטפלים. מדריך להורים, לשמירה על בריאות התינוק.

מהי אדמדמת אצל תינוקות?

חוקרים מאמינים כיום כי עם היוולדו של התינוק, הוא נושא בגופו מעין חיסון זמני לאדמדמת. זה קורה בזכות נוגדנים המצויים בדמה של האם ועוברים לגוף העובר עוד בהיותו ברחם. לאחר מספר שבועות עד חודשים, החיסון הטבעי הזה מתפוגג כך שהתינוק חשוף להדבקה. אך מהי בעצם המחלה הזאת: מדובר בזן של נגיף (וירוס) ממשפחת ההרפס. למרות השם, המזכיר את מחלת האדמת, למעשה אחד מכל שני תינוקות שחלו כלל לא יראה על גופו את הפריחה המדאיגה (שלמעשה איננה מסוכנת כשלעצמה). הנגיף נוטה להתרבות במערכת הפרשת הרוק שבפה של התינוק. ועוד לפני שמופיעים התסמינים ואף אחרי שהמחלה כבר מסתיימת, התינוק עשוי להדביק אחרים. כלומר, קשה למדי למנוע הידבקות.

האם יש בנמצא חיסון נגד אדמדמת?

הורים עשויים לתהות, מדוע לא מעניקים חיסון לתינוקות בפני אדמדמת. מדוע לא ראוי לפעול בדומה למחלות כגון חצבת, למשל. האמת היא שחברות תרופות ניסו עד כה ללא הצלחה, לפתח חיסון ראוי. כמו כן, לאחר שהתינוק נדבק פעם אחת, הוא בדרך כלל יהיה מחוסן לשארית חייו. ואם נוסיף על כך את העובדה שהמחלה לא נחשבת למסוכנת ותופעות הלוואי הרציניות נדירות, נבין מדוע לא מושקע מאמץ גדול במיוחד לפתח חיסון. יש מחלות הרבה יותר מאיימות, שמצריכות התייחסות.

התינוק מפרכס, האם זה מסוכן?

הסיבה שבגינה הורים, במיוחד טריים, עלולים למהר לחדר המיון לאחר הדבקת התינוק באדמת די מובנת. חלק מהתינוקות מגיבים לעליה מהירה בחום, בצורה של עוויתות. זו התנהגות מאוד מפחידה למראה, אם כי רופאים מסבירים שזה לא מסוכן. מתן תרופה להורדת חום או קירור הגוף במים (לא קרים אלא פושרים) מאוד מקל. מקרים של עוויתות חום או פרכוסים שנמשכים לאורך זמן ועשויים באמת להזיק קיימים, אך נדירים מאוד. ברוב המוחלט של המקרים, המחלה עוברת בתוך כ-5 ימים עד שבוע.

האם הפריחה האדומה גורמת לגירודים? או אי נוחות?

פריחת האדמדמת, שעשויה להופיע על הגוף כמה ימים לאחר ההדבקה, אינה מעוררת אי נוחות. היא לא מגרדת ולא מציקה לתינוק ומי שמוטרד מכך, אלו בדרך כלל ההורים. הפריחה עוברת מאליה לאחר זמן די קצר, ללא הישארות של צלקות או כל דבר אחר. כדאי רק להעיר כי המיתוס שהפריחה היא המדבקת איננו נכון. מה שגורם להדבקה הינו שיעול, עיטוש או הפרשת רוק שעוברת בין תינוקות, למשל בשעת מפגש משותף, החלפת מוצצים וכדומה.

עד כמה אדמדמת מדבקת?

המחלה מדבקת, אפילו מאוד, גם לפני וגם אחרי שמופיעה הפריחה או סימפטומים אחרים. לכן, על פי ההערכות, הרוב המוחלט של התינוקות, מגיל כמה חודשים ועד גיל שנתיים או שלוש, יידבקו במחלה. אי אפשר למנוע את זה, אבל כפי שהסברנו, גם אין יותר מדי סיבה לדאגה.

לעיתים, אדמדמת מלווה באי נוחות לתינוק, בשל כאבי גרון או כאבי אוזניים. התופעה יכולה לחלוף מאליה, אך אין שום סיבה שלא להקל על התינוק במידת האפשר. על כן, במקרים כאלה, ניתן לפנות לרופא שיעניק טיפול מקומי. טיפות אוזניים למשל או משהו להקלה על גרון כואב או הורדת חום.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן