מחלות חיידקיות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות חיידקיות

מחלות חיידקיותמחלות חיידקים כוללות כל סוג של מחלה אשר נגרמת באמצעות חיידקים, שהם סוגים של בקטריה, צורות זעירות של חיים אותן ניתן לראות רק דרך מיקרוסקופ. סוגים אחרים של מיקרואורגניזמים כוללים וירוסים, מספר פטריות, טפילים ועוד.

מיליוני חיידקים חיים בדרך כלל על העור, במעיים ועל אברי המין. רובם המכריע של החיידקים אינו גורם למחלות וחיידקים רבים נחשבים ל"ידידותיים" ואף הכרחיים לבריאות טובה.

הגורמים למחלות חיידקיות

חיידקים מזיקים אשר גורמים לדלקות ומחלות חיידקיות נקראים חיידקים פתוגניים. מחלות אלו מתרחשות כאשר הם חודרים לאזור בגוף שהוא בדרך כלל סטרילי, כגון שלפוחית השתן, מתחילים להתרבות ודוחקים את החיידקים הבריאים. חיידקים מזיקים עלולים אף לפלוט רעלים הפוגעים בגוף.

תסמיני מחלות חיידקיות

תסמיני מחלות חיידקיות משתנים בהתאם לסוג זיהום החיידקים, האזור בגוף שנדבק וגורמים אחרים כגון גיל החולה וההיסטוריה הרפואית שלו. התסמינים עשויים להידמות לתסמיני מחלות אחרות כגון דלקת המעי הגס, שפעת וזיהומים נגיפיים.

בדרך כלל מתבטאים התסמינים בחום גבוה, כאבי בטן הקאות ובחילות, שלשולים, עייפות או חוסר תגובה גופנית.

סוגי מחלות חיידקיות

חיידקים פתוגניים נפוצים וסוגי המחלות להן הם גורמים, כוללים:

מחלות חיידקים הן מחלות מדבקות ועלולות לגרום לסיבוכים רציניים רבים או למצבים מסכני חיים כגון הרעלת דם, אי ספיקת כליות ותסמונת הלם רעיל.

אבחון מחלות חיידקיות

האבחון הוא קריטי לצורך קבלת ההחלטה לגבי תכנית הטיפול. ראשית, מקשיב הרופא לתסמינים עליהם מדווח המטופל, בודק את ההיסטוריה הרפואית שלו ומבצע בדיקות שנועדו לזהות נוגדנים וספירת תאים לבנים נמוכה או רגילה. בנוסף, מבצע הרופא בדיקת משטח גרון.

במקרים של שלשולים ניתן לבדוק תרבית צואה על מנת לאבחן מחלה חיידקית, זיהומית או טפילית. בנוסף, נאספות דגימות דם על מנת לאבחן את דפוס המחלה הספציפי, זיהום במערכת החיסון וייצור מוגבר של מולקולות חמצן פעיל.

כיצד מטופלות מחלות חיידקיות?

הטיפול נועד לפתור בעיקר את התסמינים ולא את הגורמים למחלה. בדרך כלל נרשמים כדורי פפוורין או סירופים להקלת כאבים, או כדורי פרמין נגד בחילות והקאות. טיפול ללא מרשם הוא פרוביוטיקה שעשויה להקל על התסמינים.

חיסונים מונעים מחלות חיידקיות, סיבוכים ומצבים מסכני חיים, והם נועדו לגרום לרמת נוגדנים בדם המגנות מפני המחלות. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר בעקבות החיסונים הן אדמומיות, כאב, נפיחות באזור ההזרקה, חום ועצבנות.

ניתן לטפל במחלות חיידקיות באופן עצמי באמצעות שתיית נוזלים עם מלחים, על מנת להשיב לגוף את הנוזלים אותם איבד דרך השלשול. אפשר להרכיב תרכובות נגד שלשולים גם בבית באמצעות מיץ פרי הדר מהול במים, עם חצי כף סוכר או דבש וכפית מלח. בנוסף, ניתן לשתות כוס מים עם רבע כפית סודה לשתייה להקלת תסמיני הבחילות וההקאות.

ראו גם:

הרעלת דם

האם פרוביוטיקה עלולה להיות מסוכנת? מחקר בדק והתוצאות הדהימו גם אותנו

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן