זה מה שצריך לדעת על חיסוני הקורונה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אלו סוגי האלרגיות שימנעו מכם להתחסן נגד קורונה

מאת מערכת האתר | 20.1.2021

בתחילת שנת 2020 עבר העולם טלטלה רצינית כאשר נגיף הקורונה החל להתפשט במהירות בכל מדינות העולם. כחלק חיסוני קורונהמההתמודדות עם הנגיף החל תהליך מואץ ביותר של פיתוח חיסונים לקורונה. הדגש בפיתוח החיסון לקורונה לאור ניסיון העבר עם פיתוח חיסונים למחלות כמו הסארס, מרס, קדחת דנגי, HIV וכדומה הינו פיתוח חיסון המתבסס על טכנולוגיה חדשה בתקווה שאכן תהיה יעילה.

מה ההבדל בין החיסונים המוכרים לבין חיסון הקורונה החדש מבית פייזר ומודרנה?

חיסוני הקורונה של פייזר ומודרנה אשר הגיעו לישראל הינם חיסונים חדשים וחדשניים המבוססים על טכנולוגיה הנקראת mRNA הפועלת בצורה שונה לחלוטין מכל החיסונים השגרתיים שניתנים היום במדינת ישראל.

בעוד חיסוני השגרה מבוססים על החדרה של אנטיגן שיכול להיות וירוס או חיידק, המגיע מומת או חי/ מוחלש מה שגורם למערכת החיסון לזהות אותו ולפעול נגדו, לפתח זיכרון חיסוני במטרה שאם וכאשר האדם ייחשף בעתיד לאותו גורם המערכת שלו תזהה אותו ותפעל במהירות להכחיד אותו. חיסון הקורונה החדש למעשה פועל בדרך מיוחדת בה מוזרק לגוף ה- RNA המעובד ובעזרת תאי הגוף נוצר חלבון מסוג SPIKE המפעיל את התגובה החיסונית של הגוף ליצירת נוגדנים המגינים על האדם במידה והוא נחשף לנגיף בהמשך. לאחר מספר ימים מולקולת ה- RNA שהוחדרה לגוף מפורקת ונעלמת מהגוף.

אילו אישורים קיבלו חיסוני הקורונה?

לאור התהליך המהיר והבהול של פיתוח חיסון הקורונה של פייזר אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי ה-FDA אישור חירום זמני למתן החיסון, אישור האומר שהסיכונים במתן החיסון נמוכים יותר מאשר הידבקות בקורונה והתועלת לתת אותו לאוכלוסייה גבוהה יותר. מבחינת היעילות, מחקרים של היצרנית פייזר הראו כי אנשים שחוסנו בשתי מנות יצרו יותר נוגדנים מאשר אלו שלא חוסנו. טרם ידוע האם החיסון יעיל לטווח ארוך שכן משך המחקרים היה קצר ונמשך מספר חודשים בלבד.

האם ישנם הבדלים בין חיסוני הקורונה של פייזר ולבין אלו של מודרנה?

שני החיסונים, הן של מודרנה והן של פייזר מבוססים על טכנולוגיית ה- mRNA החדשנית אך יחד עם זאת קיימים הבדלים מסוימים בין החיסונים של שתי החברות, כאשר ההבדל העיקרי הוא בתנאי האיחסון שכל אחד מהחיסונים זקוק לו, החיסון של פייזר מאוחסן בטמפרטורה של מינוס 70 מעלות צלזיוס ושל מודרנה זקוק רק למינוס 20 מעלות צלזיוס. הפער בין שתי המנות של החיסון – במודרנה 4 שבועות בין מנה ראשונה לשנייה ובחיסון של פייזר 3 שבועות בין המנות.

אילו אוכלוסיות יכולות לקבל את החיסון בשלב זה?

החיסון של חברת פייזר נבדק על נסיינים החל מגיל 16 ולכן נכון לעכשיו מי שיכול לקבל את החיסון הינם כל האנשים מעל גיל 16. מתן החיסון בפועל הינו לפי תיעדוף של משרד הבריאות בשל כמות מוגבלת של חיסונים.
בתוך קבוצת הגיל אשר יכולה לקבל את החיסון קיימות התוויות נגד קבלת החיסון וזה כולל בין היתר אנשים עם תגובה אלרגית חריפה לאחד מהרכיבים הידועים בחיסון, אנשים אשר החלימו מקורונה.

אילו תופעות לוואי דווחו לאחר החיסון עד כה?

מרבית התגובות שדווחו היו של כאב מקומי באזור ההזרקה, מעט אודם מקומי ונפיחות. דיווחים על תופעות נוספות שהחלו כיומיים לאחר החיסון ובעיקר לאחר מתן מנת החיסון השנייה כללו כאבי ראש, כאבי שרירים ומפרקים, חום, צמרמורות, עייפות רבה. תופעות לוואי נוספות שדווחו היו של הגדלת בלוטות הלימפה, שיתוק בפנים על שם בל – פציאליס. המעקב אחרי תופעות הלוואי נמשך, הדיווחים מהשטח מועברים לרשויות בארץ ול- FDA.

מקורות למידע נוסף:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/covid19-vaccine/covid19-vaccine-fqa/

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן