שירות טיפת חלב

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טיפת חלב

טיפת חלבטיפת חלב או בשמן הפורמאלי – תחנות לבריאות המשפחה, הן תחנת אשר מופעלות על ידי גורמים מוסמכים ומיועדות לתת שירותים רפואיים לנשים בהיריון, תינוקות ופעוטות.

בישראל פזורות כ-1,000 תחנות טיפת חלב אשר מרביתן מופעלות על ידי משרד הבריאות, אחרות מופעלות על ידי עיריות כמו תל אביב וירושלים והיתר מופעלות דרך קופות החולים השונות.

בתחנות טיפות חלב שמופעלות על ידי קופות החולים מוענקים שירותים למבוטחים של אותה הקופה, אך ישנן תחנות טיפת חלב המופעלות על ידי קופת חולים מסוימת, אשר מעניקות שירותים גם למבוטחים של יתר קופות החולים.

ביתר התחנות מוענקים שירותים לכלל האוכלוסייה, ללא הבדל דת, גזע ומין. כל זוג אשר מצפה לילד מוזמן להירשם לתחנת טיפת חלב הקרובה ביותר לביתו וזוגות אשר לא פנו וטופלו בתחנות בזמן ההיריון, צריכים להירשם באחת מהתחנות מיד לאחר הלידה על מנת להתחיל בבדיקות התקופתיות לתינוק.

שירותי טיפת חלב

השירותים שמעניקות תחנות טיפת חלב מגוונים וכוללים בעיקר שירותי מעקב וחיסונים לילדים יחד עם שירותי ייעוץ והכוונה להורים.

מרבית מרכזי טיפת חלב מספקים הדרכות בזמן ההיריון ולאחר הלידה בנושאים כמו הנקה, סדנאות והדרכה להורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים וגם שירותים רפואיים כמו מעקב בזמן ההיריון, חיסונים לאחר הלידה ומעקב רפואי של  אחות ורופא לאחר הלידה.

תחנות טיפת חלב אחראיות על ביצוע מעקב ובדיקות תקופתיות לתינוקות לאחר הלידה ועד לגיל שנתיים או שלוש. בהתאם לרשימת זמנים שנקבעה על פי משרד הבריאות נבדקים תינוקות בדיקות תקופתיות שכוללות משקל, גובה, שמיעה, ראייה ומעקב אחר שלבי ההתפתחות הכוללים זחילה, ישיבה, עמידה, הליכה, דיבור ומעקב אחר התפתחות פיזית ורגשית כללית.

אחד התפקידים העיקריים של טיפת חלב הוא ביצוע החיסונים התקופתיים לאחר הלידה ובסיום הטיפול בטיפת חלב, האחריות על החיסונים עוברות לרוב לבתי הספר או להורים.

החיסונים נקבעים על פי משרד הבריאות וכוללים חיסון נגד דלקת הכבד A ו- B, אסכרה, צפדת, שעלת, שיתוק ילדים, המופיליס B, חצבת, חזרת ואדמת. את החיסונים יש לערוך מדי כמה חודשים במועדים מדויקים, כאשר כל החיסונים נרשמים על ידי אחות טיפת חלב בפנקס חיסונים, יחד עם נתונים כמו גובה ומשקל.

צוות טיפת חלב

בטיפת חלב עובד צוות מיומן המתמחה בהתפתחות תינוקות והורים רבים נעזרים בצוות על מנת לקבל עצות והכוונה בנושאים שונים הנוגעים לטיפול בתינוקות ופעוטות.

הורים רבים מוצאים בטיפת חלב את הכתובת לשאלות שעולות מדי יום בטיפול בתינוק בייחוד כאשר מדובר בילד ראשון. בטיפת חלב ניתן למצוא מענה לשאלות כמו איזה מזון תינוקות לבחור, מתי אפשר להתחיל לתת לתינוק אוכל מוצק ואיזה תפריט תזונתי הכי נכון, כיצד להתמודד עם גזים, צינון או שיעול ומהי הדרך הטובה ביותר והזמן המתאים לגמילה מחיתולים או מוצץ.

רפואת חירום

תחנות טיפת חלב לא נועדו לספק איזשהו סוג של רפואת חירום לתינוקות ובמקרים בהם צוות המרפאה חש כי תינוק או פעוט זקוק לטיפול מתקדם נוסף, ניתן להפנות את ההורים להמשך טיפול במקום מוסמך אחר.

טיפת חלב נועדה לספק שירותי בריאות ומעקב בתקופות בהן התינוק או הפעוט בריא, אך כאשר התינוק חולה וישנה בעיה בריאותית יש לפנות עימו לרופא ילדים או לבית החולים.

עד לשנת 2010 שירותי הרפואה המונעת שהעניקו תחנות טיפת חלב לא היו כלולים בסל הבריאות ולכן הורים אשר ביצעו את המעקב הרפואי בטיפת חלב נדרשו לשלם אגרה של כ-550 שקלים לילד בכל חצי שנה עד גיל שנה וחצי. כיום בוטלה האגרה מה שמאפשר גם למשפחות מעוטות יכולת לבצע את המעקב החשוב אחר ילדם ולזכות לשירותים הבסיסים כמו כל אדם אחר.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

אדמדמת אצל תינוקות: מהם התסמינים? עד כמה היא מסוכנת? וכיצד מטפלים בתינוק?

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן